נכה עובד- מפסיד?

נכה עובד- מפסיד?

אני נכה 100% מרותק לכסא גלגלי (פרפלג T5) שעבר שיקום מקצועי אני מתחיל שבוע הבא חודש נסיון בעבודהף שאחריו יכול להיות שלא ירצו שאמשיך זוהי עבודה שהשכר בה הוא 6000 שח ברוטו, הא אני אפסיד את קיצבת הנכות שלי? האם אפסיד עוד קיצבאות?

skeptic

New member
לא תפסיד שר"מ ולא ניידות

ויתכן שבניידות תהיה אפילו זכאי להגדלה מסויימת, תלוי בריחוק מקום העבודה מביתך. יתכן שישללו לך את ההטבות הנלוות כגון הנחה בארנונה, הפטור מתשלום עבור טפסי 17 בקופת חולים, הנחה באגרת חינוך לילדים, עזרה בתשלום שכר דירה ואולי הטבות אחרות. בגלל שיתכן ולא תישאר בעבודתך לאחר תקופת הנסיון אז בכל מקרה 3 חודשים ראשונים של עבודה הכל ממשיך להגיע ורק לאחר מכן ה"הפסדים" מגיעים. במידה ותפסיק לעבוד לאחר שהקצבה נשללה תצטרך לחזור לביטוח הלאומי ולשנות שוב את מעמדך לבעל אי כושר עבודה. כמובן שחובה עליך לדווח על כל שינוי של עבודה ו/או משכורת. הכי בריא, גם נפשית וגם פיזית, לעבוד ולהרויח ביושר את כספך. הרי מטרת השיקום המקצועי שעברת הוא להכשיר אותך לעבוד במסגרת שבה אתה יכול לתפקד במקסימום. הינך זכאי לפטור מתשלום מס הכנסה וזה נעשה ע"י פנייה למס הכנסה עם הניירת המתאימה, לעיתים צריך לעבור ועדה שעולה כ- 500 שקל לקבלת הפטור ולעיתים הם מסתפקים בניירת של הביטוח הלאומי. בנוסף אתה, וגם המעביד שלך, ישלמו פחות מס ביטוח לאומי ומס בריאות כנכה 100% והמעביד יוכל, אם יחפוץ בכך, להעביר אליך את החלק הזה. בנוסף המעביד זכאי לקבל החזר מסויים על הוצאות/השקעות שלו כדי להנגיש את מקום העבודה עבורך. יתכן ובעתיד ישונו הכללים כך שקבלת קצבה לא תותנה באי קבלת משכורת או בשכר נמוך מאוד. (היום מותר להרויח עד כרבע השכר הממוצע במשק ללא פגיעה בקצבה, בערך עד 1,900 ש' ברוטו בחודש). כל המידע שנמסר הינו למיטב ידיעתי וחובה לאשררו במשרדי הביטוח הלאומי. יש מקרים שהם עצמם אינם יודעים ואינם מקיימים את כל התקנות. שוב, הכי חשוב לעבוד.

זה בריא נפשית על פיזי אחלוק איתך

בינתיים נמנע ממך הזמן לעשות פיזיותרפיה וספורט לשמור על הגוף שלך והוא מתעוות. עם כל הקיצוצים שאמרת, בסוף יכול להיות שלא רק ארוויח, אלא אף אפסיד כסף עם אעבוד כמו חמור. בינתיים אסבול פיזית.

skeptic

New member
עבודה זו הפיזיותרפיה ההכי טובה

שיש בשוק. גם כלכלית זה משתלם ללא ספק כמעט בכל המקרים שמרויחים שכר הוגן ולא שכר מינימום. תמיד אפשר ליצור זמן לפיזיותרפיה. ספורט זה נושא אחר שגם לאנשים בריאים יש דילמה לנוכח השקעת הזמן הנדרשת. כל אחד יעשה כרצונו. הרבה נכים עוסקים בספורט מהסיבה היחידה של מילוי הזמן בגלל שלא עובדים. (לא מאמין בלהפוך את הספורט לסיבה/תירוץ לאי עבודה). בתנאים שמסרת ה"הפסד" בגלל העבודה מוערך בכ- 3,000 ש' אבל הכנסת הנטו שלך תהיה למעלה מ- 5,000 ש'. בנוסף בחרת בשיקום מקצועי מתוך מטרה ורצון - כנראה - להשתקם ולעבוד ומאוד יתכן שההכנסות שלך יגדלו בעתיד ואסור לשכוח שיהיה לך פטור ממס הכנסה עד לגובה משכורת מאוד גבוה.

למעלה