נכון או לא נכון

the queen zohar

New member
נכון או לא נכון../images/Emo35.gif../images/Emo168.gif

שמעתי מחקר על כך שמחוננים אינם מצליחים בחיים כיוון שבילדותם אינם מתאמצים. האם זה נכון
 

תמיר1991

New member
האמת?

אני בכיתת מחוננים ולומד באוניברסיטה, אז אני דווקא מתאמץ לא מעט, ככה שלא יודע כמה זה נכון לגבי
תמיר.
 

theXequation

New member
שמעתי על זה, וראיתי את זה

לא כולם ככה, אבל יש דברים בגו. אחת הסברות היא (ד"א מצאתי אותה נכונה במקרה הפרטי שלי) שפשוט אין הרגלי למידה נכונים אז קשה ללמוד לבגרויות וכו'. יש עוד דברים כגון עצלנות ומצאתי לפעמים התנשאות (כי זה קל למחונן, אבל קשה יותר לאחרים). בכל אופן זו ההתנסות הקטנה שלי (כמובן שזה לא מעוגן במחקר ע"מ להסיק על הכלל).
 
בדיוק היום דיברו איתנו על זה בספרות

זה די נכון שאין הרגלי למידה לפעמים, אבל שהם לא מצליחים בחיים? לא חושב.
 

תמיר1991

New member
זהו...

אני חושב ש"לא מצליחים בחיים" זו הגדרה כוללת וקיצונית - ומאוד סובייקטיבית... תמיר.
 
ונניח שישנו מחקר כזה

האם זה הופך את זה ל"נכון"? "מצליחים בחיים" כוללני מדי ולפיכך קשקוש. יחד עם זאת, כן, התופעה של סטודנטים שחשים בהתרסקות לאחר שכל השנים בבי"ס הוציאו מאיות עם רגל על רגל בהחלט קיימת. חוסר בהרגלי למידה ובכלל אי הערכות לכך שלימודים אינם תמיד עניין של מה בכך.
 

MelodicTruth

New member
נכון

1. ון גוך, לא זכה לטיפת הערכה בחייו, סבל עוני ובוז ובסוף נכנע לטירוף שלו. או 2. ג'ון דו. עורך דין "מצליח", 100,000 נטו בחודש ומכונית ספורט חדשה. מי "הצליח" יותר?
 

hagakora

New member
מחוניים משתעממים מהר

לרוב, אם להצליח מעניןי אותם, הם פשוט עוברים למשהו אחר לפני שהם משקיעים בזה מחשבה רבה
 

MelodicTruth

New member
אני חושב שמדובר במרכיב נוסף, והוא:

ההורים. שמתי לב שלא מעט מחוננים קיבלו את העידוד מההורים בצורה של ניפוח אגו חסר פרופורציות. הורים לא מעטים גורמים לילד שלהם לחשוב כי הוא כל-יכול, וכל העולם מונח לרגליו. עם הזמן למדתי לא לסמוך על היכולות שלי, להטיל ספק בעצמי בכל רגע נתון. לצערי, לא הרבה מחוננים מוכנים לוותר על האגו שלהם כדי להתפתח. "The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt" - Bertrand Russell נ.ב. אם כבר, מחוננים ברמות הגבוהות יותר לא מצליחים בחיים, מכיוון שהם לא מסוגלים ליצור בסיס לתקשורת עם העולם, ומן הסתם, מעטים האנשים שמבינים אותם ומסוגלים להעריך את העבודה שלהם.
 
וחבל שלמדת זאת.

הורים צריכים מחד לעודד ולחזק את האגו של ילדיהם, ויחד עם זאת גם לחנך אותם.
 

the queen zohar

New member
נכון../images/Emo168.gif

אבל לא בצורה של "שמוליק הוא גאון מדי כדי לרחוץ כלים". הרבה הורים עושים הנחות לילדהם המחוננים כי חושבים שזה לא לרמתם. למזלי, אימא שלי מאמינה שבשביל כבוד צריך לעבוד-משמע שאני עושה מטלות של ילד רגיל+מטלות של מחונן...
 

MelodicTruth

New member
לא, אני לא מדבר על זה.

אני מדבר על הורים שהרגילו את הילדים שלהם לחשוב שהם הכי חכמים, שהם תמיד צודקים, שהם יודעים הכל וכו'. אותם ילדים יפגשו בתסכול כשיתחילו לטעות, כשיגיעו לנקודות בהן הם לא יודעים הכל, או כשיפגשו אנשים חכמים יותר. הרבה ילדים יבחרו שלא להתמודד עם המציאות, וכתוצאה מכך, לא יתקדמו הרבה.
 

תמיר1991

New member
יש הורים כאלה?../images/Emo2.gif

זה לא שההורים שלי לא תומכים בי - להיפך, והם גם נותנים לי להרגיש חכם, חכם מאוד לפעמים - אבל עד כדי כך? "שהם הכי חכמים, שהם תמיד צודקים, שהם יודעים הכל"? זה לא קצת מנותק מהמציאות?
לדעתי הורים שמחנכים ככה את הילדים שלהם בהחלט עושים טעות, ואם אכן יש דבר כזה אני תומך בדעתך. תמיר.
 

MelodicTruth

New member
ומדוע חבל?

הגישה הזו מאפשרת לי לנצל את היכולת שלי ולהתפתח. למדתי לא לפסול בהינף יד כל דעה שונה, לקבל את כל האפשרויות, להגיע להכרה כי אני לא יודע מספיק, לנסות כיוונים חדשים... מהמעט שראיתי, דווקא מחוננים צעירים הם אלה שנוטים לזלזל בכיווני מחשבה שונים, ובסופו של דבר, הם לא מתקדמים מעבר למשבצת שלהם. אז מי גאון של אמא?
 
דווקא מחוננים צעירים?

ההבחנה שלי שונה מאוד משלך. רוב האנשים בהם אני נתקלתי שלא הסכימו להקשיב לדבריו של אחר ואולי אף ללמוד מהם לא ממש עלו, להבחנתי, בקנה אחד עם אינטיליגנציה גבוהה... אין סתירה בין אמונה מוחלטת ונלהבת בעצמך לבין ההבנה שתמיד תוכל ללמוד עוד ולהגיע לתובנות חדשות.
 

MelodicTruth

New member
מתי בפעם האחרונה קרה שהסכמנו? ../images/Emo8.gif

אני מקבל את דברייך באופן חלקי. מה שכנראה רציתי לומר הוא שהדבר בולט יותר אצל מחוננים צעירים, והרבה יותר נפוץ מהצפוי...וגרוע מכל, כשזה קורה, כמעט בלתי אפשרי לגרום להם לשינוי פרדיגמה. אין לי בעיה עם אמונה ביכולות (להבדיל ממנוחה על זרי הדפנה), הבעיה נוצרת כאשר האמונה ביכולות גוררת אמונה עיוורת במסקנות אליהן היכולות הובילו. גם אמונה עיוורת ביכולת האישית עלולה להיות מוגזמת, כאשר היא מונעת מהאדם לאתגר את עצמו, ולערער את כל מה שהחזיק מהיכולת שלו.
 
מה, שהם רגילים לדעת הכי טוב?

כנראה, אבל זה לא קשור להורים שלהם, זה פשוט עובדת מציאות שהייתה בסביבתם.
 

MelodicTruth

New member
זו אולי המציאות בסביבתם המקורית.

אולי מדובר בגאון של המשפחה, אבל ברגע שיגיע לאוניברסיטה, הוא עלול לפגוש בעוד גאונים, וחלקם יביטו עליו מלמעלה. כאשר זה קורה, אותו מחונן עלול להתנהג בצורה קטנונית ומתגוננת.
 
בגאון של המשפחה,

וכנראה גם של הכיתה. לאוניברסיטה הוא עתיד להגיע רק לאחר שהיה הגאון במשך כל השנים הללו. איך יגיב? יסתגל, כל מחונן בהתאם לאישיותו.
 

theXequation

New member
לא חושב שהוא חייב להיות גאון כל

השנים עד לאונ'. בהנחה שאותו מחונן מגלה עניין בתחום אותו הוא בחר ללמוד ובנוסף מאמין ביכולתו הגבוהה ,מכיר בה , וגם לא הוזנח עד היסוד בתקופת בי"ס, לא מאמין שהוא ייכשל שם. ד"א אהבתי את החתימה שלך, מזדהה איתה קצת
 
למעלה