נכון או לא נכון?

מרב נוב

New member
נכון או לא נכון?

העתקתי את זה "חיים טורפים שבשר טרף הינו מזונם הטבעי, נהנים מאנזים מיוחד הנמצא במערכת העיכול שלהם, והוא מנטרל את חומצת השתן. כך שהם אינם ניזוקים ממנה. אי המצאותו של אנזים זה בגוף האנושי הינה אחת ההוכחות להיות האדם חיה צמחונית. מתוך פוסט ב"קפה דה מרקר" הכותב מעיד על עצמו כך " עוסק במספר תחומים , חלקם בהתנדבות.
אחד מהם הינו ריפוי טבעוני, רפואה ללא תרופות ועיסוי רפואי.\ אוהב בעלי חיים, מגדל בבית ומטפל בחתולי רחוב.
מרבה להרצות בחוגי בית ובמקומות שונים בנושא הבריאות הטבעית - ריפוי טבעוני, תזונה כדרך ריפוי ומניעת מחלות, רפואת ילדים בדרך טבעית, עיסוי רפואי וכד'."

שאלתי האם נכונה הוכחה זו?

ladybug6

New member
אני לא חושבת שזה משנה

הטבע לא מייעד מינים לעשות או לאכול דברים מסוימים. הטבע (=האבולוציה) בסך הכל עוזר להם לשרוד על ידי התאמה של הפיזיולוגיה למציאות שהם חיים בה. או שהיא מצליחה וכך נוצרים שינויים אבולוציוניים, או שהיא כושלת והמין נכחד.
המצאות של אנזים זה או אחר רק אומרת שהאבולוציה עזרה למין מסוים להסתגל לחיים ולתזונה מסוימים. כל מה שזה אומר, זה שאותו מין יכול לעכל מזון שצריך את האנזים הזה לעיכול. לא שהוא נועד לזה, או צריך לעשות את זה.
יכול גם להיות מצב שבו האנזים המסוים לא יהיה קיים אבל המציאות היא שכן אוכלים בשר, במקרה כזה יכול להיות שהגוף יתחיל לייצר את האנזים אחרי אי אילו שנים של צריכה (במושגים אבולוציוניים, לא אינדבדואליים של אדם זה או אחר), כדי להתאים את עצמו למצב הנתון (נדמה לי שזה מה שקורה עם האנזימים שאחראים לעיכול לקטוז אחרי גיל הינקות).
בטבע אין דבר כזה "חיה צמחונית", יש חיות שיכולות לאכול בשר ויש חיות שלא. אפילו פרות יכולות לאכול בשר (עובדה, הן מקבלות אותו כחלק מהתערובת במשקים המתועשים). גם חלק ממיני הקופים אוכלים בשר לפעמים. האם זה אומר שהם חייבים, בהינתן אלטרנטיבות? לא. כנ"ל לבני אדם. זה שאנחנו יכולים לעכל בשר וחלב לא אומר שאנחנו צריכים לעשות את זה, או ש"נועדנו" לאכול את זה. זה רק אומר שהאבולוציה מאפשרת לנו, על מנת שנשרוד, לאכול מגוון של דברים, כדי שאם אחד פתאום נעלם, נוכל לשרוד על ידי אכילה של סוגים אחרים של מזון.

בשורה התחתונה, אני לא חושבת שבדרך כזו נגיע לתשובה האם נועדנו לאכול בשר או לא. הדבר היחיד שחשוב הוא זה: אפשר לחיות בלי בשר ולהיות בריאים ושמחים, אז בשביל מה?

אם טעיתי במינוחים או דברים קטנים, גידי כבר יגיע לתקן אותי

marx04

New member
הטיעון לא רלבנטי

שלום לך,

במישור העובדתי אין מחלוקת שבני אדם מסוגלים לעכל בשר, וכעניין של פרקטיקה ניזונים מבשר ומעכלים בשר במשך אלפי שנים.
הניסיונות להוכיח באורות ובמופתים שבני אדם לא נועדו לצרוך בשר הוא מגוחך (ובאופן דומה גם הניסיון להוכיח שבני אדם נועדו לצרוך בשר הוא מגוחך).
אנחנו מסוגלים לעכל בשר, אך לדעתי זאת אינה השאלה הנכונה.
לעניות דעתי, השאלה הנכונה היא אם מבחינה מוסרית ראוי או לא ראוי שבני אדם יהרגו בעלי חיים אחרים כדי להיזון מבשרם או יגבילו את חירותם ויעשו בגופם שימוש כדי להפיק מהם מוצרי מזון (חלב, ביצים ודבש).
כל אחד ישיב על השאלה הזו בהתאם לתפיסת עולמו.

בברכה,

אורי.

מרב נוב

New member
בדיוק

בגיל 15 התחלתי להיות צימחונית בדיוק מהסיבה הזו.: מבחינה מוסרית לא ראוי שבני אדם יהרגו בעלי חיים אחרים כדי להיזון מבשרם כשאכילת מוצרי חלב וביצים לא נראו לי חסרי מוסר. את זה הוספתי לעצמי רק לא מזמן לאחר קריאת פוסט מרגש של חבר, אותו קראתי.

למעלה