נכון הצבא?

featherhead

New member
ת'כלס,

למישהו פה היה איזהשהו ספק בעניין? "
"

ערפיח

New member
אני שם -

אני לא רוצה שאנשים אחרים יעשו את הטעות שלי וילכו גם.

bodas

New member
השאלה אם אתה יכול לקרוא לזה טעות

אולי מבחינתך האישית זו טעות כי יכולת להיות במקום אחר או לעשות משהו אחר בזמן הזה שאתה בצבא, או הייתי נמנע מאיזושהי צרה שנפלה עלייך בזמן השירות... אבל באותה מידה אני יכול לומר - "אל תשלמו מיסים, זו טעות" או "אל תעצרו באור אדום כי זו טעות"... יש חוק במדינה שלך, ובהנחה שהוא התקבל בהכרעת רוב תוך שמירה על ערכים דמוקרטיים וזכויות אדם וכל הבלה בלה האחר, אי אפשר לכנותו "טעות"... לפחות כך אני חושב.

ערפיח

New member
לא, הבעיה שלי היא לא עם המקצוע

או המקום שאני משרת בו, אלא פשוט שזה צבא. כמו שאתה רואה, אני לא היחידי. ואני לא חושב שהאנשים האחרים שהביעו תמיכה בעניין בשרשור הזה משרתים בדיוק במקום שלי ובתפקיד שלי... אז איך תסביר? ובקשר לפסקה השניה שלך - אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל לפרק את זה, אבל תגיד, אם כבשה אחת תקפוץ מצוק בטורקיה, אתה תקפוץ גם?

bodas

New member
הבעיה שלך היא מערכתית

אתה פשוט אנטי-צבא. אז אוקיי, זכותך. אבל מכאן ועד להכרעה ש"צבא זה רע" המרחק הוא רב. לצורך הפשטות בוא נטען את הבאים: 1. הצבא מעכב את ההתפתחות האישית שלך 2. הצבא מונע ממך להגשים חלומות 3. הצבא עושה ממך "כזה קטן" ולא מתחשב ברצונות ובזכויות שלך וכו'... (שמן הסתם מדובר בהכללות חמורות ולא נכונות באופן גורף). אז מה? אז לא משרתים? כולם משתמטים כי זה "חרא"?... אם כולם ישתמטו, אתה חושב שתוכל לחיות במדינה הזו? נדמה לי שלא. תקן אותי אם אני טועה. זו הסיבה שיש חוק, חוק גיוס חובה, ויש לקיימו. גם אם זה לא לרוחך, וגם אם אתה לא הכי מבסוט.... ואת זה אומר לך עתודאי שהולך לשרת 6 (!) שנים בצבא.... לגבי זה שיש אנשים שתומכים? נו אז מה? ואם אני אגיד עכשיו - "ביטוח לאומי זה חרא. אל תשלמו", לא יהיו כאלו שיזדהו, אם מתוך עצבים על המוסד הזה או אם מתוך חוסר החשק לשלם כסף?... ברור שיהיו. אז מה? לא משלמים?... ואפרופו כבשים קופצות - אם הייתי כבשה, סביר להניח שהייתי קופץ. יודע למה? כי פיזיולוגית אין לי ברירה. חוק העדר חזק מאוד אצלי בתור כבשה. זו הסיבה שכולן קפצו. שאל את עצמך - אם לא היה יתרון לחוק העדר, האם הוא לא היה נכחד אבולוציונית?.......

the new L

New member
חוק העדר

טוב לעדר כתור עדר כולו. הוא טוב אבולוציונית למען הכבשים. אבל לכבשה בודדת הוא לא בהכרח טוב. ככלל כחברה עדיף לנו שכל מי שהצבא צריך ישרת הצבא. לעומת זאת, לאדם ספציפי לא בהכרח טוב (סביר להניח אפילו שמאוד לא) לשרת בצבא. אז כן, אם אתה מסתכל על האינטרס החברתי, ברור שצריך להתגייס. אם אתה מסתכל על האינטרס האישי, ברור (לי לפחות) שלא צריך להתגייס. עכשיו, תמיד נשמר איזון בין השניים. אתה אומר משפט כמו -"מה אם כולם לא יתגייסו". אבל זה לא יקרה. זה שאני כאדם אחד אחליט לא להתגייס לא יגרום לכולם לא להתגייס. ולא, זה שאני אחליט כך לא אומר שכולם יחליטו כך. ובקשר לחוק, כידוע לך בטח, רוב המשתמטים עושים זאת על פי חוק.

bodas

New member
אה זה כבר משהו אחר

כאמור, אני מסכים לקביעה שיש אנשים הרואים בשירות הצבאי טעות במובן האישי. מתנצל שאני שוב קופץ על ההזדמנות, אבל לעתודאים זה נכון שבעתיים... בלי שום קשר, להתייחס לגיוס לצה"ל כטעות כללית שמוטב שכולם יקבלו אותה ככזו וישתמטו - זו כבר קביעה לא מקובלת. בעיני להגדיר את הצבא כטעות - זו טעות.

לא הבנתי משהו.

למה הצבא מונע להגשים חלומות!? הרי צבא אצל גבר זה שלוש שנים....אצל אישה זה שנתיים. אז במשך השנים הנ"ל מקיימים את החוק המעפן והמעצבן הזה ומשרתים ועושים את כל החרא שקשור לנורא, ואח"כ אפשר להגשים חלומות ולהוציא תואר. לא צריך לוותר על חלומות כי דווקא באותו הזמן לא יכולים להגשימם חוץ מזה לדעתי ההנאה של הצבא נקבעת ע"י הגישה, האיכות של האנשים, מקום השירות וסוג הבסיס. אני למשל רוצה ללכת לבסיס פתוח וללמוד משחק בערב, וככה אני גם מגשימה את החלום שלי. הדבר האחרון שאני רוצה זה צבא. אבל אין ברירה. זו הנורמה וצריך להיות קונפורמים למצב.

I am a freak

New member
חחחחחחחחחחחחח ../images/Emo6.gif

אחת ההודעות המצחיקות שיצא לי לקרוא לאחרונה, ואני מנהל פורום הומור- מה שאומר שזה לא אמור להיות ככה
תנסה להבין אם הטעות היא בעצם ההליכה לצבא- או במשהו אחר שקשור לזה... כמו למשל "תלכו לצבא, אבל התפקיד ____ ממש לא משהו, אז אם ייצא לכם לבחור בין התפקיד הזה לבין תפקיד אחר- תלמדו מהטעות שלי." אני מתגייס רק בעוד שנתיים, ככה שאני לא כל כך יכול להביע חוות דעת. הפריק.

צבא זה לא טעות

זה פשוט מסלול בחיים שצריך לעבור רק חבל שהמערכת הצבאית כל כך דפוקה וזה הטעות בצבא שלא משנה כמה אתה צריך עזרה כמו ת"ש/רפואי/כלכלי....אתה יכול להתחנן ולא יעזרו לך וכאן הטעות להתגייס ןשרת זה לא טעות בכלל

ice 007

New member
נכון אנשים ...

שאומרים לכם שצבא זה רע .. אל תקשיבו להם!!!!

ice 007

New member
כבודו...

לא אוהב שקוראים לו כבודו אבל כרצונך .... ואם כבר אז... כבודו שירת 10 חודשים בחיל האוויר (ולא בתפקיד בלאי אלא בתפקיד די איכותי)... כבודו ראה שזה לא מאתגר אותו העלה פרופיל(לא נכנע למערכת שלא רצתה לעלות לו..) וכיום כבודו משרת במודיעין שדה כשמונה חודשים...עם תחבר ביחד יצא שכבודו כבר שנה וחצי בצבא לא הרבה אבל מספיק בשביל לדעת פחות או יותר מה זה צבא אני אומר שכן יש רגעים קשים בצבא שקל להשבר מהם ..אבל צבא זה לא טעות בצבא למדתי הרבה על עצמי ועל הסביבה שלי הכל בעיני המתבונן... עם תכנס לבלוג שלי אולי תבין על מה אני מדבר (אתה לא חייב להכנס אני לא בא בקטע של פרסום...

למעלה