בבקשה, אגב לגבי חומוס ושאר ירקות:
חומוס באמת מעלה מאוד את הסוכר בדם! אתה ממש צודק בזה ב-100%,
לעומתו טחינה מתובלת בלימון ,שום-כתוש ומלח ובתוספת פטרוזילה קצוצה ,מוסיפה המון.ואפשר להוסיף את טחינה מלאה להמון סלטים,מעל כרובית אפוייה ,
טחינה מתאימה כתוספת לבשרים, ולסלט מהיר עם עגבניות ובצל- קצוץ.
וגם משתלבת היטב בסלט כרוב המתובל בלימון ,שום ,ושמיר קצוץ.
יש לציין כי יש חשיבות רבה לטחינה משומשום מלא ,שהיא מקור מצוין לסידן הדרוש לבניית העצמות לחוזק השיניים,ולשמירה על השלד.בנוסף הסידן עוזר בקרישת הדם, ולתפקוד תקין של מערכת העצבים והלב, ההמלצה לצריכת סידן יומית עומדת על 1,200 מ”ג ביום.לכן כדאי לשלב מוצרים המכילים סידן בכול תפריט:
למשל, ב- 2 כפות טחינה גולמית יש 240 מ"ג סידן.
ב- 2 כוסות ברוקולי = 150 מ"ג סידן.
כוס אחת חלב מועשר בסידן ,תורם 400 מ"ג סידן לעצמות הגוף.
בגביע יוגורט 290 מ"ג סידן .
ב- 100 גרם סרדינים 350 מ"ג סידן.
כדאי לדעת כי ספיגת הסידן תלויה מאוד גם בחשיפה מתונה לאור השמש,לכן,לא לוותר על הליכה מדי יום בשעות הבוקר הסבירות או בשעות אחה"צ הנעימות,ותהיו חזקים.