נכון שזה לא קשור אבל טעים!
המתכון של הפאי פקאן:
לבצק:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר לבן
1 כוס גדושה קמח
1 כפית תמצית וניל
טיפה מלח
2 כפות חלב
למלית:
150 גרם חמאה
1/3 כוס דבש
2 כפות שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר חום
300-400 גרם פקאן
אופן הכנה:
הבצק:
במעבד מזון או גם בלי מעבדים חמאה, סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים לבצק חלק. משטחים על תבנית, דוקרים במזלג ואופים ב-180 מעלות 10-15 דקות.
המלית:
בסיר מחממים חמאה, דבש, סוכר ושמנת מתוקה עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה עוד שתי דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את הפקאנים.
יוצקים את התערובת על הבסיס ואופים 15-20 דקות עד שהמלית מבעבעת ושחומה. מצננים לחלוטין ואוכלים (
שבת שלום לכן בנות.
המתכון של הפאי פקאן:
לבצק:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר לבן
1 כוס גדושה קמח
1 כפית תמצית וניל
טיפה מלח
2 כפות חלב
למלית:
150 גרם חמאה
1/3 כוס דבש
2 כפות שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר חום
300-400 גרם פקאן
אופן הכנה:
הבצק:
במעבד מזון או גם בלי מעבדים חמאה, סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים לבצק חלק. משטחים על תבנית, דוקרים במזלג ואופים ב-180 מעלות 10-15 דקות.
המלית:
בסיר מחממים חמאה, דבש, סוכר ושמנת מתוקה עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה עוד שתי דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את הפקאנים.
יוצקים את התערובת על הבסיס ואופים 15-20 דקות עד שהמלית מבעבעת ושחומה. מצננים לחלוטין ואוכלים (
שבת שלום לכן בנות.