נכון שמעצבן לבשל בקיץ?

נכון שמעצבן לבשל בקיץ?../images/Emo178.gif

אני פשוט כל יום מתבעסת מחדש להתקרב בכלל למטבח... כך יצא שכמעט כל השבוע אכלנו סנדויצים עלובים, א-ב-ל היום קמתי בהחלטה ש"לא עוד!" וזה מה יצא:
פאיים אישיים במלית עוף ירקות ובשמל
פאיים אישיים במלית בשר
פאיים אישיים במלית כבד עוף ובצל
פאיים אישיים במלית עוף ופטריות
פאיים אישיים במלית קישואים וגבינות
עוף כתום (
)
וחטיפונים לארוחת ערב- sausage rolls
רוטב גרייבי בשר ועוף מה שישאר במהלך השבוע זה לחדש את מלאי הפירה ולבחור איזה פאי רוצים לידו
אחחחחחחח איזה כיף!
 
מתכון: בצק פריך

אחרי שניסיתי כמעט כל סוג של בצק פריך, החלטתי לחזור לבצק הראשון והנוח ביותר לעבודה: מתכון: בצק פריך רכיבים: 180 גר' חמאה 3 כוסות קמח 1/3 כוס מיים קרים אופן הכנה: מכניסים למעבד המזון את החמאה והקמח, כשהתערובת נראיית כמו פירורים, מתחילים להוסיף בעדינות את המיים, עד שהפירורים הופכים לגוש בצק לא רטוב מידי, אם רטוב מידי יש להוסיף מעט קמח לרדד בין שתי יריעות נילון נצמד/נייר אפייה עד לגודל שיתאים לריפוד התבנית. לרפד התבנית, לחתוך שאריות הקצוות ולהכניס למקרר ל-20 דקות. לכסות את הבצק בניילון נצמד/נייר אפיה להניח עדשים מעל ולאפות במשך 10 דקות ב-180c, להוציא ולמלא במלית, להחזיר לתנור עד שהמלית יציבה/ שחומה (תלוי בסוג המלית). הערות: מקור המתכון: classic pies הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

droli

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif זה נראה משגע ואני תמיד

מתעצלת להכין אותם.
 
תודה, וכמו שאת בטח זוכרת

אני שונאת לעבוד עם בצק פריך, אבל עם הבצק הזה זה הלך די מהיר להפתעתי אולי אם תנסי לאכול כל יום באגט עם האם וחסה, העצלות תעבור
 
מתכון: עוף כתום

מתכון: עוף כתום רכיבים: 4 כרעיים 4 כפות שמן 1 בצל פרוס דק 250 גר' דלעת (חצי מגורר בפומפיה גסה וחצי חתוך לקוביות) 1 גזר קצוץ 1 כפית אבקת זעפרן 1 כף כורכום 1 כפית 7 תבלינים תיאלנדים מלח+פלפל שחור גרוס 2 כוסות ציר עוף 3 תפו"א קלופים וחתוכים לרבעים 1/2 כרובית מחולקת לפרחים 1 כף קמח תפו"א/קורנפלור אופן הכנה: בסיר רחב , מטגנים הבצל בשמן עד להזהבה קלה, מוסיפים את הדלעת והגזר ומטגנים לעוד כמה דקות, מוסיפים התבלינים ומערבבים מעל מניחים את הכרעיים ומוסיפים את ציר העוף (+מים עד לכמעט כיסוי) מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה להכי נמוכה שיש ומכסים לאחר כחצי שעה מוסיפים את הירקות ומערביבם קלות, שוב מכסים ומבשלים לעוד כשעה, או עד שהירקות רכים והעוף מבושל *** בימי הקיץ מוציאים את העוף והירקות לתבנית פייקרס, ואת המרק מרתיחים היטב מוציאים ממנו כוס קטנה של נוזלים ומערבבים בהם כף קמח תפו"א /קורנפלור, מחזירים לסיר ומערבבים היטב, עד להתעבות המרק (אני גם מעכתי את המרק עם בלנדר זרוע) מגישים את העוף והירקות עם אורז ומעל בוזקים מהרוטב הערות: מומלץ! מקור המתכון: טליה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: sausage rolls

מתכון: sausage rolls רכיבים: 3 נקניקיות (מבשר לבן) 250 גר' בשר לבן טחון 1 כפית מרווה קצוצה 2 כפות פירורי לחם 1/2 בצל קטן קצוץ 1 ביצה מלח+פלפל בצק עלים אופן הכנה: מוציאים את בשר הנקניקיות מ"עטיפת" הנקניקיה מכניסים למעבד מזון את בשר הנקניקיות, הבשר הטחון ושאר המרכיבים ומעבדים לתערובת אחידה מרדדים את בצק העלים למלבן וחותכים אותו לשלושה מלבנים (כ"א כ- 10*20) מניחים באמצע כל מלבן (-לאורך) מעיין נקניק מהתערובת (עד ממש לסוף המלבן) ואז מקפלים את החלק הימני מעל ל"נקניק" ואת החלק השמאלי מעליו מניחים על תבנית מצופה בנייר אפיה כשקו התפר כלפי מטה, חותכים לארבעה ומפרידים ביניהם מברישים בביצה טרופה וחותכים שני חתכים ישרים קטנים בחלק העילי של הבצק (אל תשאלו אותי למה, אבל בלי החתכים האלו זה לא sausage rolls) חוזרים על הפעולה עם שני המלבנים הנותרים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180c עד להזהבה. *** אם המלית מתחילה להפריש שומנים יש לבדוק מידי פעם שהתחתית לא נשרפת, ואם התחתית משחימה מהר יותר, יש להניח אותם על הצד על מנת שהבשר יתבשל ושהחלק העליון יזהיב גם כן. הערות: מומלץ! מקור המתכון: טליה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

avitalst

New member
../images/Emo2.gif וואו! |אייקון מקנא|

הלוואי עלי כ"כ הרבה פאים בפריזר....! (אבל לי יש 6 קלטות וידאו מוכנות לתערוכה)
 
למעלה