נכות בכתפיים

h e r t z e l

New member
נכות בכתפיים

שלום הנני סובל מגמישות יתר בכתפיים הגורמות לתתי פריקות בשני הכתפיים. כאשר נכנסתי לצבא הורידו לי את הפרופיל ל45 והמליצו על פזיותרפיות ותפקוד רגיל. בזמן השרות עבדתי בהמון עבודות פיזיות ובעקבותן הגעתי למצב שיהיה לי פריקות ותתי פריקות בכתף לפעמים בימין ולפעמים בשמאל. לקראת סוף השיחרור כתוצאה מהפריקות התבקשתי לעשות MRI שהראה בברור שנגרם לי נזק לכתף המצריך ניתוח. אינני מעונין לעשות את הניתוחים כי הם קשים וצריכם המון עצבים לשיקום מהם. יש לציין שבגלל שאני צריך לעבור עכשיו ניתוח אסור לי לעבוד במשך חיי בשום עבודה פיזית אלא רק עבודות משרדיות (ולפני הצבא רכשתי תעודת הנדסאי חשמל תעודה שכמובן אינני יכול לעשות איתה דבר כיום לאור המצב שנוצר). שאלתי היא אם מגיע לי אחוזי נכות ואם כן אז כמה? ואם כן מגיע לי נכות, אז האם אני אוכל לזכות בתביעה נגד משרד הביטחון במצב הזה?

נכות בכתפיים

שלום רב, השאלה יותר מידי ספציפית והתשובה מצריכה בדיקת המסמכים הרפואיים לעומק מהעבר ומהיום, ובדיקה פיזית שלך. ברמה העקרונית נראה כי יש לך זכאות לתביעה, אם היא תצליח וכמה אחוזי נכות תקבל אין באפשרותי לענות לך רק על סמך שאלה באינטרנט. אני מציעה לפנות ליעוץ אצל עו"ד מתמחה בתחום. אם כיום אתה לא עובד, והשתחררת, אפשר גם לפנות לנכות כללית במוסד לביטוח לאומי. בברכה,

h e r t z e l

New member
תודה ועוד שאלה אם אפשר

שאלתי היא האם בזמן שהתביעה היא מול משרד הביטחון אני יכול בו זמנית לתבוע זכאות לנכות מביטוח לאומי (משום שלפי הקריטריונים שלהם אני נחשב לאדם בעל נכות בפרקי הכתף ומגיע לי 20% נכות על כל כתף וביחד זה 40% אחוזי נכות)?

כפל תביעות

שלום רב, אני מאמינה שאם תפנה לגוף מסויים כל עוד לא פנית לגוף אחר לא תהיה בעיה, אך אם כבר הוכרת באחד, סביר להניח שלא יאשרו או יערימו עליך קשיים בגוף השני. אתה גם יכול לשאול את השאלה הספציפית הזאת גם בפורום ביטוח לאומי. בברכה,

למעלה