נכות כללית ופיברומיאלגיה

נכות כללית ופיברומיאלגיה

אני עומדת להגיש לביטוח הלאומי בקשה לקצבת נכות כללית. יש לי כמה שאלות: 1. האם יש % ידוע לנכות של עודף משקל פתולוגי? אם כן, כמה? 2. אם אקבל תו נכה (משרד הרישוי) לפני שאגיע לועדה, האם זה יתרום לחיזוק בקשתי? האם זה יהיה מהלך נכון להציג את התו? 3. אני חולת פיברומיאלגיה - מחלה שעדיין אינה מקבלת יחס רציני מספיק בביטוח הלאומי. מלבד אבחון רשמי של רופא מקצועי (ריאומטולוג מבי"ה) ומלבד תיאור חיי היומיום שלי עם המחלה - במכתב ובהופעתי בפני הועדה - מה עוד אני יכולה לעשות כדי להעביר את חומרת ההגבלות שמחלה זו גורמת בחיי? 3. קשיי המחלה מובילים בין השאר לתסכול רב, לדיכאון ולחרדות ורבים החולים שמשתמשים בתרופות פסיכיאטריות (הטיפול המומלץ כרגע להקלה על תסמיני המחלה - במינונים נמוכים). רבים מהפונים לביטוח הלאומי להכרה כנכים מציגים גם סעיף פסיכיאטרי. אני רואה במחלתי בעיה פיזית ומטפלת בנה ובצדדים האחרים שלה בעצמי, באמצעות רפואה משלימה. האם הסרוב שלי לבוא לביטוח הלאומי עם לקות פסיכיאטרית ייפגע בי? תודה!!

מעט תשובות

1. אינני מכיר סעיף במבחנים שהוא ספציפי לעודף משקל. לכן, אחוזי הנכות יקבעו על השפעת מצב זה על איברי הגוף השונים. 2. נושא תו נכה נבחן בועדות שונות, בעלות הגיון שונה. יחד עם זאת, חשוב להדגיש בפני הועדה מהו הליקוי שבגינו נמצאת מוגבלת בניידות. 3. ההגיון הכללי צריך להיות, לנסות ולהציג בפני הועדה תמונה מלאה ככל הניתן של ההשפעת המחלה על תפקודך - הנכות שהמחלה מטילה עליך. אכן, אם קיימת לקות פסיכיאטרית המזכה באחוזי נכות, הסיכויים להגיע אל הסף המזכה בבדיקת דרגת אי-כושר, גבוהים יותר.

למעלה