נכות כפולה?

מלאך2

New member
נכות כפולה?

נכה הוכר ע"י משרד הבטחון ונקבעו לו 20% נכות נפשית וירידה בכושר עבודה של שעתיים ביום, כלומר הוא עובד ומקבל תגמולים עבור 20% הנכות בסך של כ-600 ש"ח ועוד תגמולים בשל היעדר כושר עבודה בסך כ-1300 ש"ח סה"כ כ-1900 ש"ח. עכשיו אותו נכה נפגע בנכות אחרת ליקויים אחרים ונקבעה לו נכות כללית במוסד לביטוח לאומי בשעור של 60% ואובדן השתכרות בשיעור של 75% שזה צריך לתת כ- 2000 ש"ח לחודש. עכשיו השאלה היא האם התגמולים שהנכה קיבל ממשרד הבטחון צריכים להתווסף לתגמולים העתידיים של המוסד לביטוח לאומי.

לא בטוחה, אבל

למיטב ידיעתי, מדובר בשני מקורות שונים ולכן התגמולים בגין הנכות במשרד הבטחון צריכים להתווסף אל תגמולי הביטוח לאומי. אבל מעניין מה ישיב לזה מנהל הפורום של ביטוח לאומי. בברכה

מלאך2

New member
תודה על התשובה, האם את מתכוונת..

לפורום של דיני המוסד לביטוח לאומי? כי גם לשם העברתי את השאלה. אני בדעה כי אין קשר בין הנכויות, הנכות לפי חוק הנכים נושאת אופי של נזיקין, ועל כן צריך לחבר את התגמולים. זה כמו שאדם נפגע בתאונת דרכים, מקבל תגמול מהביטוח בנזיקין, ואחר כך מקבל גם מהמוסד לביטוח לאומי על אי כושר. האם נראה לך הפירוש שלי.

כן

כן - התכוונתי לפורום של המסוד לביטוח לאומי. ולא - לא נראה לי שיש קשר בנכויות. אם מנסים להשוות את הפלת"ד , הרי שמדובר בתשלומים שונים בגין אותו מקרה, וכאן מדובר בשני דברים שונים. בברכה,

למעלה