נכות רפואית

אילן2007

New member
נכות רפואית ../images/Emo188.gif

שלום לחברי הפורום ! באתר של ביטוח לאומי רשום: "רופא מוסמך מטעם הביטוח הלאומי קבע למבוטח נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות, או בשיעור של 40% לפחות ובתנאי שלאחד הליקויים נקבעה נכות רפואית בשיעור של 25% לפחות.." לפי המשפט אני יכול להבין שרופא מוסמך מטעם הביטוח הלאומי יכול לקבוע שני דרגות לגבי נכות רפואית, אחת קביעה של נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות והשניה בקביעת נכות רפואית בשיעור של 40% לפחות. אני רוצה להבין אם נכה נקבעת לו נכות רפואית של 60% לפחות הוא גם נכלל בהגדרה של 40% ולא להיפך(עד כאן אולי אני צודק ?) השאלה שנשאלת כאן למה ביטוח לאומי עושה את ההפרדה ? מאיזו סיבה ? תודה לעוזרים אילן מתמודד

haim1975

New member
קישור מאחת התגובות למטה

http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/EC5A9835-C591-48D7-AF42-6AD95F2E4560/0/taknothankimmivhanimlekviatdrgotnachut.doc

אילן2007

New member
../images/Emo51.gif וחיבוק אבל...

השאלה שנשאלת כאן למה ביטוח לאומי עושה את ההפרדה ? מאיזו סיבה ? תודה אילן

גר1חדש

New member
אין פה שום הפרדה ושום התכנסות

צריכים לקרוא נכון. הכוונה במשפט שציטטת הוא שמקבלים נכות באחד משני תנאים. או שיש נכות עיקרית או יחידה של 60% לפחות או שיש 2 נכויות, (ליקויים), או יותר מ- 2 וביחד יש 40% אבל בתנאי נוסף שהנכות הראשית היא של 25%. הכוונה למנוע מצב שאדם יש לו לקויות אין ספור אבל כל אחת מהן היא קטנה ביותר בת 10% לדוגמא, שאז אין הכרה לקבלת תנאי נכה בביטוח הלאומי. מקווה שהובהר. אגב, זה לא פורום של ביטוח לאומי, תמיד אפשר לשאול ישירות גם שם במשרדים או בטלפון או במכתבים או בפקסים או באימיילים. תתמודד אילן. בהצלחה.

אילן2007

New member
אתה חוצפן גדול גר1חדש ../images/Emo93.gif

אני לא מבין באיזו חוצפה אתה עונה !!! אתה לא רוצה להגיב אז על תגיב ! הפורום נקרא בשם דיני ביטוח לאומי. והזילזול במתמודד לא במקום.אולי אם היתה חווה אובדן של משפחה שלמה אישתי ושני בנותיי היקרות בפיגוע רצחני של רוצח נתעב אולי גם אתה היתה הופך למתמודד. אילן מתמודד

haim1975

New member
מחזיקים לך אצבעות שתצליח אילן

ומשתתפים בצערך על אובדנך

גר1חדש

New member
מצטער, לא חוצפה ולא זלזול

*** אמנם הפורום נקרא דיני ביטוח לאומי אבל בהודעת המנהל, (שהוא כנראה עו"ד שעובד בתחום ובזמן האחרון כמעט ואינו נכנס לפורום), כתוב, ציטוט: "כמובן שאין בדברים הנכתבים בפורום זה משום הבעת עמדה רשמית של המוסד לביטוח לאומי." זה לא פורום רשמי של הביטוח הלאומי. (יתכן שההפנייה בטאגליין לאתר הביטוח הלאומי מטעה את האנשים לחשוב אחרת ויתכן שעל הנהלת תפוז לדאוג להבהרה בנושא שכן רבים טועים לחשוב שזה פורום של הביטוח הלאומי). *** קיבלת תשובות די נכונות להבנתי בנושא ששאלת עליו. *** תשובות מדוייקות ניתן לקבל דרך הביטוח הלאומי או אצל עו"ד שעובדים בתחום. פורומים מעצם טיבעם משמשים כמקום להחלפת דעות ויעוץ ראשוני לא מחייב. *** הכוונה בתתמודד היתה לכך שתתמודד עם הנכתב. מצטער אם הובן אחרת. *** גם אני מתמודד עם מה שהגורל הועיד לי - בדיוק כפי שכל אחד מתמודד עם חייו, בטוב ובפחות טוב. משתתף בצערך.

למעלה