נכנסו הרגע לתנור

מאיוש י

New member
נכנסו הרגע לתנור

בייגלה ירושלמי לחמניות אגוזים לחם עשבי תיבול נראה מה יצא? יוכי מה הענינים ? את לא חוזרת לעבודה או מאריכה את חופשת הלידה?? אני דואגת שלא יהיה לי עם מי לדבר בפורום כשתחזרי חהחהחהחהחהחהח
 

יפית מן

New member
בוקר טוב אור לרוב בוקר מצוין

מאוישי-לה את מעליבה אותנו שאת אומרת שלא יהיה לך עם מי לדבר!ומה איתנו?איתנו גם אפשר לדבר אמנם אין לנו את מתכוניה של ניקי שתהיה בריאה אבל מכל אחד אפשר להפיק את היכולת שלו כל אחד ניכן באינטיליגנצהי שלו שה' הטוב נתן לו כך שנעלבתי עד מעמקי נשמתי סליחה התבלבלתי התכוונתי ליוכי(כנראה שאני חושבת הרבה על ניקי ואני מתגעגעת אליה שובי ניקי אלינו בשלום אנא שובי ונחזה בךךךךךךךךךךךךך)יוכי במה את עובדת?הטם את מורה?או גננת?כל טוב לכולכם יום טוב היו נא בריאים ובריאות בטוב הנראה והנגלה
 

מאיוש י

New member
לא להעלב

זה הכל בהומור כמובן שיש עוד חברים בפורום התכוונתי שיוכי היא מאוד פעילה כאן ,לעומת אחרים שנכנסים פעם או פעמים ביום ולכן אמרתי שאם לא יהיה לה זמן אין מי שיחליף איתי מתכונים במשך היום. לא להעלב
 

רותי410

New member
יפית וניקי

יפית, מה הבעיה להיכנס לבלוג של ניקי ולכתוב לה שאת מתגעגעת ולהציע לה לחזור במלוא הקיטור לפורום, או להיות אתה בקשר בבלוג שלה. יש לה שם דברים יפהפיים
 

יוכי68

New member
מאיוש, בוקר טוב......עדיין נותר לי חודש

לחופשה......כל כך זקוקים לי בביה"ס (אני מורה בתפקידי מפתח) שאני נאלצת לחזור בזמן, אך מנסיון העבר גם כשהייתי בעבודה הייתי פעילה ואפילו הדבקתי כמה ב"חיידק". איך אני אוהבת שאת כותבת.....עכשיו נכנסו לתנור" כי אז אני יודעת שיש מה לצפות. אני בטוחה שיש פה הרבה חברים ביניהם כמה סמויים שחושבים שאין להם מה לתת.......אז שוב..אין אחד שלא יכול לתרום.....ולראייה רותי היקרה שאמרה שאין לה מה לתרום ולבסוף מסתבר שיש ויש.
 

מאיוש י

New member
יוכי לא להתרגש הנה זה כבר מגיע

לחמניות אגוזים הכל מבצק לחם בסיסי שאת כבר יודעת והוספתי לו כל מיני שגעונות ללחמניות שמתי תערובת של אגוזים בבצק יצא טעים צריכה להתחבא כדי לא לזלול
 

מאיוש י

New member
זהו אפשר להרגע

יצא מאוד טעים הבייגלה ישמש לטוסט יותר מאוחרוהלחם לילדים לא היה לי כוח לקפוץ לסופר העדפתי לאפות חהחהחהחה רק משוגעים לאפיה יבינו אותי
 

יוכי68

New member
מאיוש, הכל נהדר..גם לי זה קורה הרבה יותר

קל לי להכין בבית מלקנות.........בצקים אני מריצה בשניות. בא לי להכין לחם קשה כזה מבחוץץ ורך מבפנים...הכנתי כמה פעמים בעבר.......אבל בא לי להכין שוב....נראה מתי זה יקרה?????????.......ראי תמונה ומתכון......לחם טעים משהו.
 

יוכי68

New member
והנה הלחם פרוס ובצידו גיבץ' ומתכון

לחם מקמח מלא ומקמח לבן רגיל/יוכי לחם שהכנתי משני סוגי קמחים: קמח מלא (שטיבל 6 ) וקמח לבן רגיל/יוכי מעין סטרטר: כוס קמח מלא כוס קמח לבן רגיל 1 כף שמרים יבשים כפית מלח כפית סוכר כוס וחצי מים פושרים ליצור מכל הנ"ל תערובת דלילה ולהשהות בקערה מכוסה לפחות שעתיים - עד ליצירת תסיסה (בועות מבעבעות). לאחר שהסטרטר מוכן ערבבתי בקערה כחצי ק"ג קמח לבן רגיל + כחצי ק"ג קמח מלא 1 כף שמרים יבשים כפית מלח כף גדושה של סוכר כוס וחצי מים פושרים הוספתי את הסטרטר לבצק ולשתי היטב...............ולשתי....ולשתי............(במשטח מקומח היטב) התפחה מלאה להוציא אויר וללוש במשטח מקומח היטב.....חילקתי את הבצק ל 4 חלקים ויצרתי 4 כיכרות לחם........להתפיח בתבנית - התפחה מלאה לחרוץ בעזרת סכין חריצים בכיכרות (נעזרתי בסכין המשוננת של הלחם) להרטיב מעט את הלחם במים ולפזר מעט קמח. מבעוד מועד יש לחמם את התנור לטמפ' של 200 מעלות ולשים בתחתית התנור תבנית עם כוס מים רותחים ליצירת אדים. לאחר שהכיכרות ממש תפוחות מכניסים לתנור החם לכ 10 דקות (מעין מכת חום ולחות) ולאחר מכן מוציאים את התבנית עם המים וממשיכים באפיית הלחם - השתמשתי בטורבו כחצי שעה. איזה ריח ואיזה טעם נפלא!
 

מאיוש י

New member
לפי המתכון אני רואה שזה לחם משגע

אני אוהבת לחמים יש לי המון ספרים על לחמים ואני אופה המון מכל הסוגים וגם מחלקת הרבה לחברות, המורות של ילדי בבית הספר מקבלות ממני משלוחי לחם ושואלות את הבן שלי כל הזמן נו...... אמא לא שלחה לי משהו......
 

יוכי68

New member
אני לא מספיקה לחלק...זה פשוט מתחסללללללל

סה"כ מק"ג מתקבלים בין 2 ל 3 לחמים וכשהם חמים למי זה מספיק?????????? ועוד עם מאכל שמצריך ניגובבבבבבב????????? אני אוהבת להכין גם לחמים רכים.....מבצק של לחם אך רך ודביק ובידיים משומנות מכינה פיתה ענקית עם חורים כמו שהיינו אוכלים פעם ושוב לנגבבבבבבבבב.
 

מאיוש י

New member
אוי ואבוי

אם אני לא אחלק נראה כמו דובונים אני משאירה קצת והשאר מחלקת
 

מאיוש י

New member
ואנחנו 6

שיהיו בריאים אבל חולים על לחם אצלי וצריך להזהר שלא יהיו שמנים
 
למעלה