ראית את מה שרשף לוי כתב?
חשבתי שזה ממש מוצלח...
תופס עכשיו אלפי לייקים בפייסבוק-
רשף לוי
היום הילד הלך בפעם הראשונה לגן, ובשישי כתבתי בידיעות אחרונות את הקטע הבא, מכתב לבן:
בן יקר שלי אתה בן חמש וחצי והולך למערכת החינוך בפעם הראשונה. כולם אומרים לך שיהיה לך טוב ומספרים לך שתהיה מלך הכיתה, אבל כשאתה יוצא מהחדר אמא שלך תופסת את החזה וכמעט פורצת בבכי מהלחץ.
אני מרגיע אותה ואומר לה שאתה באמת עשוי מזן הנסיכים, אבל האמת שאני רוצה לבכות יותר ממנה ורק ממלא את התפקיד הזה שכתבו ולי שנקרא אבא.
אני באמת חושב שיהיה לך טוב, למה לא? אתה כל כך יפה, ואתה יודע להזיז את האוזניים שזה יתקבל מאד טוב בחבר'ה, אני מבטיח לך.
אבל מבחינתנו בכל פעם שאתה יוצא מהבית אנחנו מאבדים עוד טיפה ממך. לאט לאט אתה תגדל ואנחנו יודעים שיום אחד בלי שנרגיש תיסע עם בחורה באוטו ואנחנו נתקשר, ואשתך תגיד "זה ההורים שלך", ואתה תגיד "אין לי כוח אליהם, תסנני אותם".
היום אתה עדיין בא בלילה ואומר שאתה מפחד מהחושך. האמת היא שאין מה לפחד מהחושך. חוץ מכמה נחשים, וסופות טורנדו, אנחנו בני אדם הרגנו את רוב הדברים המפחידים שהיו שם בחוץ, לא נשארו ממותות או אריות או נמרים אחרי שטיפלנו בהם.
היום אתה צריך רק לפחד מבני אדם. בייחוד מאלה שיודעים שהם צודקים ואין להם שום ספק בזה. אתה תפגוש כמה מאלה בבית ספר.
במערכת החינוך יגידו לך שמנסים ללמד אותך. והאמת היא שהם חושבים שהם מכינים אותך לחיים של בן אדם מבוגר. בגלל זה ההשכמה כל כך מוקדמת. אתה צריך להיות מוכן לנסוע לעבודה לפני הפקקים.
מלמדים אותך לקבל פקודות ולחשוב שעשר דקות הם הפסקה, למרות שעשר דקות זה הזמן שלוקח לגבר עם ערמונית מוגדלת להשתין.
בשלב מסוים יאבחנו אותך. יתנו שם להפרעה הלימודית שלך ותקבל עוד שעה וחצי בבחינה. ואף אחד לא יעלה על דעתו שקשה לך להתרכז כי זה פשוט משעמם.
ילמדו אותך על קום המדינה, ועל המלחמות, אבל לא יראו לך תמונות של פצועים, או כמה אנשים צועקים בלילה אחרי שפוצצו להם את הבית, וכשתצא ממערכת החינוך ותיתקל במלחמה שלך אתה תופתע כמה זה לא כמו הטקס בבית ספר.
ילמדו אותך חשבון ומתמטיקה, ושהאות דלת מקבלת דגש למרות שחוץ מאבשלום קור אף אחד לא יודע להגיד מה ההבדל בצליל.
את רוב הדברים שתצטרך תלמד באינטרנט לבד בעצמך. וזה כולל איך מתקינים משחקי מחשב, אם קינואה היא דגן או קטנייה, ומה הטיפול המקובל לדלקת גרון. ילמדו אותך תנ"ך וזה אומר שיקחו את הספר הכי יפה שקראתי ויהפכו אותו לשאלון של מי אמר למי ומתי.
כשתשאל למה אנחנו שולחים אותך לבית ספר נגיד לך הרבה דברים אבל לא את האמת – אנחנו רוצים שתסתובב עם ילדים אחרים כדי שיום אחד תהיה לך חברה ויהיה לך עם מי להתנשק. זה כל מה שההורים רוצים, שתהיה לך אהבה. כן אותה בחורה שיום אחד תסנן אותנו בשבילך.
תעשו שר בשביל כל מי שיש לו ילד שהולך לבית ספר.