נכנסתי לפה במטרה אחרת לגמרי...

Rubycon

New member
נכנסתי לפה במטרה אחרת לגמרי...

אבל לכל הרכיכות הפאשיסטיות וזבי החוטם דוגמת סעמקך oshri121 חייל עייף לחובתכם ייאמר שאתם לא יודעים מה זה להיות חלק ממכנה משותף שלא באשמתכם ולא אומר כלום או במילים אחרות - מי שאידיוט זה להרבה זמן. אל תשחקו אותה דמגוגים עם שלהבות לבה במקום לב כמו גנדי, החשיבות שלכם היא אפסית. אני לא אוהב להשתמש בסמלים אבל אתם ממש פרימיטיבים, אם לשאול את הסמל מההגדרה המילולית של המילה - אתם אורגניזמים לא מפותחים דיו - כל אורגניזם חי הוא בעל זכות הבחירה והחובה לכבד את זכות הבחירה של כל אורגניזם חי אחר ואתם לא כאלו. תפתחו את העיניים, עיוורים!

uoli13

New member
האמת שהפורם הזה יש לו מטרה אחרת

לפורם הזה כן צריך להיות לו מטרה אחרת ולא להתכתש כל היום עם כל מני עלקאת שנתפלים אילנו. כי בעצם לא חסר פורמים שאפשר להביע דעות למנהין, אבל הם מתכוונים לקלקל לנו. זה פורם היחדי שיש לנו ולדעתי זה בכדי לעלות כל מני נושאים שנתקלים בהם ביום יום שלנו, זה לא אומר שהוא לערבים בלבד אלא כל אדם שפויי יכול להשתתף בו ולהחליף כל מני דעות כי לא חסר נושאים ובעיות בארץ שלנו. אבל הכי חשוב להסתכל עלינו בגובה עיניים ולא לשחק לנו את יפה הנפש והנאורים.

קוכולין

New member
איפה Global?

שיתחיל למחוק את כל הגזענים האלה בשביל לעשות פורום נורמלי.

Rubycon

New member
touchee

אבל לא לזה התכוונתי. אני לא משחק אותה שום דבר כי אין לי שום דבר להוכיח לאף אחד, בסה"כ רוצה לשפר קצת את המקום בו אני חי. אחת האקסיומות שבסופו של דבר התלהטתי בגללן היא שאני לא משייך את עצמי לאף קולקטיב: מוצא, אידאולוגיה, משפחה*, שכבת גיל, מקצוע, מצב סוציו-אקונומי... כל אלו הינם סמלים וכל אחד מגדיר אותם איך שהוא רוצה. לדוגמא, אני לא פטריוט ואין לי שום זיקה לארץ ישראל, נקלעתי לפה וכנראה שבסופו של דבר אני אעבור מפה - וגם אז לא אהיה פטריוט למושא המעבר. אין לי שום בעיה עם אנשים שמגדירים עצמם כקולקטיב: אם אתה משתייך לעם הערבי ומרגיש זיקה לחצי האי ערב - סחטיין. אבל אז באה התולעת המתנשאת הזאת ומשכנעת את עצמה אינדוקטיבית (באופן מצחיק ממש) שעצם העובדה שמקורך טמון בחצי האי ערב אומרת שאתה שתלטן, מיסיונר, בלתי סובלני ושופך דם. כשהדוד המטומטם שלי אומר שאני תלוש מהמציאות רק בגלל שאני דוגל באנרכיה (ובכל זאת השורה התחתונה בויכוחים בינינו, על אף 24 הפרשי הקפות כדה"א סביב השמש בינינו, היא תמיד שלי) אני מרגיש כאילו הוא מחמיץ את הנקודה או מנסה לשים אותי ללעג (הייתי נעלב אבל רגשותיי התנוונו קצת אחרי שהאישה שהביאה אותי לעולם נפטרה) בגלל שהוא מגדיר אותי שלא כמו שאני מגדיר את עצמי: יצור חי וחושב, עם זכות הבחירה, הזכות לכבוד והחובה לכבד. עיוני, אני מעריץ את הנונשלנטיות שלך כלפי החארות האלו, ובכל זאת אני ממליץ לך להחזיק בזכות לכבוד. ההבדל בינם לבין היטלר ושותפיו הוא בסה"כ במושא ההשמצה. תהיה בריא! :) * - אני מאוד אוהב את רוב המשפחה שלי ובכל זאת אני לא מרגיש אליה שום קשר פרט לחותמת הביולוגית (שאינה בזכותי או באשמתי).

קוכולין

New member
לא רק דוד שלך

אם אתה אנרכיסט, גם אני חושב שאתה תלוש מהמציאות- ההיסטוריה מוכיחה זאת.

Rubycon

New member
לא מעניינת אותי ההיסטוריה.

אני מסתכל קדימה. תוכיח לי אתה.

uoli13

New member
הלואי ויכולנו לשפר ולו בצעד קטן|גיט

אני מסקימה אתך הלוואי ויכלנו לשפר את המקום שבו אנו חיים שיהיה בו יותר סובלנות להשונה מאתנו אם זה בדת או גזע או מין. אבל לצערי בארץ שלנו אתה חייב להיות שייך לקולקטיב מסוים ואנחנו עדיין לא מצלחים להתגבר על החלוקה החברתית הקיימת בארץ, לכן אתה חייב להיות אשכנזי או ספרדי או נוצרי או מוסלמי, אחרת זה לא עובד ואני מקווה שבאחד הימים יהייה כאן בארץ חברה יותר מגובשת וסובלנית. אני מבינה את הבחירה שלך ומכבדת אותה אבל לדעתי במצב הנתון כיום בארץ היא בחירה אמיצה וגם קשה במלים אחרות בחרתה להיות לבד איש בודד. לגבי כל אליה שחושבים שאנחנו שייכים לחצי האי ערב זה יכול רק להצביע על בורות וחור בהשכלה כי אנחנו לא באנו משם אלא אמצנו התרבות הערבית כי לפני הכיבוש המוסלמי באיזור הזה היו עמים אחרים אני למשל עד היום התפלה שלנו היא בשפה הסריאנת שהיא שפה הקודמת שלנו שפה עתיקה שמשתמשים בה רק בבתי תפלה.ויש כמה כפרים בסוריה שעדיין מדברים בשפה הזאת ומשמרים אותה.

uoli13

New member
קוכלון אני חלונית

ואין לי שום זיקה לדת ולדעתי אנחנו כבני אדם יכולנו להסתדר טוב יותר אחד עם השני אילו לא היה דתות כי הם מקור הבעיה

קוכולין

New member
פה אני דווקא לא כך מסכים איתך

לדעתי, הדתות זה לא מקור הבעיה- הקנאות זה מקור הבעיה. אפשר להיות יהודי, נוצרי או מוסלמי מסורתי ועדיין להסתדר עם אנשים אחרים. לדעתי הבעיה מתחילה שתופסים דברים חזק מדי, בקנאות- הקנאות הזאת מאחדת את כל האנשים שעושים רע בעולם- מהקומוניסטים ברוסיה ובסין, ועד לאנשי החמאס וברוך גולדשטיין אצלנו (ועם כבר מדברים, גם שני המטומטמים- החייל העייף ואושרי שכתבו פה בפורום). תסכימי איתי שיש לא מעט אנשים דתיים שלא שונאים אחרים בגלל סיבות דתיות. קנאות- זה כבר סיפור אחר.

uoli13

New member
../images/Emo16.gifאני מסכימה אתך לחלוטין

בהחלט אתה צודק וזאת הייתה הכללה לא מוצדקת מצדי

p i n g o

New member
מצד שני...

תחשבו על זה שהדת הוציאה הרבה רגשות רעים מבני אדם במהלך ההיסטוריה, שגרמו להם לעשות דברים נוראיים והורידה את האנושות אל שפל המדרגה. ככה שאולי אלמלא היו דתות בעולם היינו חיים בעולם יותר טוב. מצד שני ישנם הרבה דברים רעים בעולם שלא קשורים לדתות (למשל השפל של המין האנושי - גרמניה הנאצית - לא היו קשורים לדת) ויש אנשי דת שהם תורמים תרומה עצומה לאנושות (למשל הדלאי לאמה). ככה שאומנם זה לא נכון לעשות הכללות, אבל לדעתי בלי דתות עדיין היינו חיים בעולם טוב יותר! (המדע היה יותר מתקדם, רוב המלחמות היו נמנעות וכו')

Rubycon

New member
אם תסתכל על השלג מרחוק

לא תקלוט את הטקסטורה שלו. אני מגדיר דת בתור משהו ששואף לכוח. בודהא איננה דת - כל מי שאני מכיר שנחשף לבודהא לוקח את זה בדרך שונה לגמרי, זורם עם זה ומקבל את זה יותר כמו כלי ייחודי. מי שהתחילו עם כל הקטע של יהדות (אני עוד אוכיח שהם היו על אופיום!) אולי שאפו לצדק בעקיפין אבל הם הבינו שבשביל שזה יתפוס הם צריך כוח - מה זה כוח? איגוד כמובן - איך משיגים? פרובוקציה או שטיפת מוח והתנ"כ הוא שטיפת מוח כוללת! ואז נדפק להם המוח לגמרי, המגלומניה אכלה אותם כמו מונשיין ערק. אני לא יודע כמה אנשים שאני מכיר באמת ניסו לקרוא את התנ"כ באופן רב-היבטי אבל אני ניסיתי ואני אומר לך שהתפרצה להם מחלת נפש - וכשנכנסים פנימה זה רק נהיה יותר קשה לצאת. שים את עצמך באותו מצב ותראה בעצמך עד כמה זה מעוות. וזה לא רק יהדות. הייתי ממשיך אבל אני ממהר לעבודה. מצטער אם את בת, ההודעה מיועדת גם למין היפה, במקרה ואת משתייכת אליו :)

קוכולין

New member
אין לי כבוד לבורים שחצנים

אין לי שום בעיה אם אנשים שלא יודעים כל מיני דברים- היסטוריה או כל דבר אחר- גם אני יודע אך מעט, ורק בתחומים מסויימים. אבל יש לי בעיה חמורה מאד עם אנשים שלא יודעים- אבל מתנהגים בשחצנות כאילו הם יודעים הכל. אתה "לא מתעניין בהיסטוריה" ומביט אל העתיד. אבל איך תדע מה לעשות בעתיד אם לא תלמד מניסיון העבר? אם היית לומד מההיסטוריה, אדון רוביקון, היית יודע איזה נזק המיטו האנרכיסטים בכל מקום בו צברו כוח: מוות והרס בספרד וגם בכל שאר ארצות אירופה. כמעט כל הרציחות הפוליטיות בסוף המאה התשע-עשרה ובתחילת העשרים נעשו בידי אנרכיסטים. בקשר להתייחסותך הבורה לתנ"ך- אין טעם להגיב. הדברים שלך מזכירים תעמולן אנטישמי באירופה הישנה- הרבה מהם היו אפילו יותר מתונים ממך. אני, למשל, התעמקתי בתנ"ך על כל צדדיו- ולא נראה לי שקיבלתי איזו מחלת נפש. גם לא הפכתי לדתי, אבל פשוט קיבלתי הבנה רב-צדדית של התרבות היהודית שלי, כמו שערבי, אירופי או כל אדם אחר גאה ואוהב את התרבות שלו.

uoli13

New member
האדם והדת

ציטוט מספר שיחות עם אלוהים כדי שהדת הממסדית תצליח עליה לגרום לאנשים להאמין שהם זקוקים לה. כדי שאנשים יאמינו במשהו אחר,תחילה עלהים לאבד את אמונם בעצמם. לכן המשימה הראשונה של דת הממסדית היא לגרום לך לאבד את אמונך בעצמיך. המשימה השנייה היא לגרום לך לראות שלה יש את התשובות שלך אין .והמשימה השלישית והחשובה ביותר היא לגרום לך לקבל את התשובות בלי לשאול שאלות. אם אתה שואל אתה מתחיל לחשוב,אתה מתחיל לחזור למקור הפנימי.הדת אינה יכולה להרשות לך לעשות זאת,כי אתה עשוי למצוא תשובה שונה מהתשובות שהיא מצאה.לכן הדת חייבת לגרום לך לפקפק בעצמך.היא חייבת לגרום לפקפק ביכולת שלך לחשוב בצורה נכונה. בכול מקום שהדת הגיעה אליו היא יצרה חוסר אחדות,הדת הפרידה את האדם מהאדם,את הגבר מהאישה.

קוכולין

New member
לדעתי הגישה של הספר פשטנית

הדת לא הפרידה אדם מאדם וגבר מאשה. האדם עשה את זה, ואם כבר ניצל את הדת לשם כך. אם לא היתה הדת, היה האדם ממציא משהו אחר כדי לעשות זאת. שימי לב- שמסורות חילוניות כמו למשל קומוניזם או נאציזם, או אפילו חוקים של מלכים בתקופת התנ"ך שלא היו קשורים לדת- הפרידו אנשים זה מזה באותה המידה. גם השוביניזם כלפי נשים היה טבוע בחברה האנושית מתקופה עתיקה, ובשום אופן לא התחיל בדת. הדת פשוט אימצה את מה שהיה מקובל באותה התקופה בנוגע ליחס לנשים. באותה מידה, יוכלו גירסאות מודרניות של הדת, כפי שקורה היום בזרמים מסויימים ביהדות ובנצרות, לאמץ יחס ליברלי יותר כלפי נשים וזרים. הדת לא אשמה- רק הקיצוניות אשמה. ראינו כבר שאידיאולוגיות חילוניות, כולל האנרכיזם שהרוביקון הזה תומך בו, הביאו כבר ליותר הרס ומוות מכל דת שהיא. דת לא בהכרח מפקפקת ביכולת של האדם לחשוב- לדעתי זאת טעות. רק הגירסאות הקיצוניות של הדת עושות זאת. היהדות, למשל, התירה במשך שנים ויכוחים הלכתיים מתוחכמים ביותר, וקבעה ש"אלה ואלה דברי אלוהים חיים". גם לנצרות צמחו הוגים מזהירים, אפילו בימי הביניים, למרות שבמידה מסויימת הגבילה את המחשבה- כאשר הפכה בתקופות מסויימות לקנאית במיוחד. אין צורך להזכיר גם את כל המאורות התרבותיים שקמו לעולם האיסלאמי דווקא בימי הביניים (באימפריה העבאסית) כאשר הדת היתה חזקה מאד. כך שהציטוט הזה- לא כדאי להכליל אותו על הדת בכלל- אלא רק על הזרמים הקיצוניים והקנאיים בדת.

uoli13

New member
קוכולין צהריים טוב.../images/Emo142.gif../images/Emo142.gif

אני מסכימה אתך אם לא היה דת הינו ממצאים אותו אבל הציטוט שלי מדבר על הממסד הדתי, שמנצל הכוח שלו בכדי לקדם האנטרסים האישיים שלו דרך הפחדה ואיומים על אלו שמתנגדים לו.והניצול הציני לשיכבות החלשות וגיוסם לטובתו.והוא לא חוסך דרך או שיטה בכדי לפגוע במתנגדו. וזה קרה בעבר בנצרות ועדיין קורא רק בשם אחר,והיום בארץ שלנו קורא בין קצוניים יהודים לבין קצוניים מוסלמים. הויכוח הוא לא על אימונה באלוהים כי כל אחד זכותו לאמין באלוהים שלו בדרך שהיא מתאימה לו בלי להפריע לאחרים .

למעלה