נכנסתי לפניקה מAction בפוטושופ

mememor

New member
נכנסתי לפניקה מAction בפוטושופ

איך מתעסקים עם זה? ניסיתי לעבוד עם זה וזה רץ מבלי שאוכל לעצור את זה, פותח מסמכים חדשים ומודיע על דברים חסרים כמו רקע או סט.. אני מניחה שאני נשמעת אהבלה, אשמח אם יש מישהו שיכול לתת תקציר שיסביר איך לעבוד אם זה..

geostant

New member
PS Actions

בעקרון ACTIONS הם אוסף של פקודות מוקלטות מראש אשר בסופו של דבר יצרו אפקט מורכב או כל דבר אחר להם הם תוכנתו. בעקרון ה-ACTIONS שמגיעים עם PS לא ממש יעילים ואני אישית מחקתי אותם ישר. הכי מומלץ זה להוריד מאתרי PS, אקשנים חדשים כאלה עם קצת יותר יכולות מאשר הקיימים. תעשיתי חיפוש ב-GOOGLE ל- Photoshop Actions אני בטוח שזה ימצא לך המון יש אחד שנקרא Ray Of Light שהוא ממש מומלץ. כמובן שאתה יכול לתכנת אותם לבד בעזרת כפתור ה-RECORD שיש שם, כל פקודה או לחיצה שתעשי הוא יקליט ואחר כך בסיום בעזרת ה-PLAY הוא יחזור בדיוק על מה שאת עשיתי... ככה שהוא גם יכול לחסוך זמן אם יש פעולות שאת חוזרת עליהם הרבה. לדוגמא יש לך איזה 20 תמונות גדולות שאת לדומגא רוצה להפוך לשחור-לבן תקליטי פעם אחת את הפקודות ובתמונות הבאות יהיה רק ללחוץ PLAY.

yossi_maoz

New member
הסבר מהיר

ACTIONS נועדו להקלטת והרצת סט של פקודות בפוטושופ ("מקרו") על מנת ליישם אותם בלחיצת כפתור, להריץ אותם וכך לחסוך זמן של עבודה רוטינית בתוכנה (כמו למשל לקחת 100 תמונות להפוך אותם לגודל X למצב צבעוני Y להריץ פילטר Z ולשמור אותם במיקום ספציפי, הקלטת והרצת ACTION שיעשה את העבודה ה"שחורה" חוסכת את הצורך לטפל ידנית בכל תמונה בודדת) אם את מריצה ACTION מוכן מהרשימה ונתקלת בהודעות שגיאה, זה אומר שאחד משלבי הפעולה לא יכול להתקיים מסיבה כלשהי (למשל הרצת פקודה שיכולה לרוץ רק על שכבה "רגילה" על תמונה בשכבת רקע, תגרום להודעת שגיאה בהרצת הקובץ) בדקי אם הפעולה שה-ACTION אמור לעשות יכולה להתקיים ואם לא הקליטי אותו מחדש או ערכי הצורה ידנית את השלה ב-ACTION.

למעלה