צצו לי באנסטגרם ללא הרף והחלטתי להכין להדלקת נר אצל אחותי.
קוריוז חמוד, טעים ומושחת. אני אכלתי ביס קטן, רוב הנוכחים אכלו יותר..
500 גרם קמח
1/4 כוס סוכר או אבקת סוכר
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
4 כפות קקאו לבצק החום
למילוי ולעיטור:
צנצנת ממרח שוקולד לבן (ממרחית לבנה עלית או צ’וקולטה)
4 חבילות אצבעות שוקולד (קינדר או עלית)
אבקת סוכר לעיטור העוגיות
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, מצננים את הבצקים כשעתיים. אפשר לקצר קצת את הזמן ולהעביר למקפיא ל-30 עד 50 דקות. פשוט תגעו בבצק תראו שיש לו מרקם כמו של פלסטלינה יציבה.
– מניחים מחצית מהבצק על נייר אפייה מקומח, מקמחים גם מלמעלה ומרדדים למלבן דק. הרוחב של המלבן צריך להיות כפול 3 מאורך אצבעות השוקולד. גובה לא משנה. ראו תמונה. 2 הצדדים ליד האצבעות זהים ברוחב שלהם לרוחב האצבעות.
– מורחים ממרח שוקולד בנדיבות, בשכבה אחידה, ומעל מניחים את אצבעות השוקולד בשורה כלפי מעלה. ראו תמונה. מניחים אצבעות שוקולד ממש מהקצה למטה עד הקצה למעלה.
– סוגרים את הבצק מימין מעל אצבעות השוקולד ואת צד שמעל גם מעל האצבעות ומעל הבצק שכבר שמנו למעלה. כמו מעטפה.
– מעבירים את הרולדה, יחד עם נייר האפייה, למשטח חלק כמו קרש חיתוך ומעבירים בזהירות למקפיא לשעה או עד שרוצים לאפות.
– מחממים תנור ל-180 מעלות – חום עליון תחתון.
– אופים במשך 22 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט בצדדים. הוא לא אמור להיות זהוב לגמרי אלא מעט זהוב.
– מצננים לגמרי, זהירות בדקות הראשונות הבצק מאוד רך והוא מתייצב ככל שהוא מתקרר, ור אחרי שהוא כבר לא חם מפדרים באבקת סוכר וחותכים לעוגיות ברוחב 1 ס”מ.
קוריוז חמוד, טעים ומושחת. אני אכלתי ביס קטן, רוב הנוכחים אכלו יותר..
עוגיות מגולגלות קקאו במילוי ממרח שוקולד לבן, קרוטית
לבצק:500 גרם קמח
1/4 כוס סוכר או אבקת סוכר
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
4 כפות קקאו לבצק החום
למילוי ולעיטור:
צנצנת ממרח שוקולד לבן (ממרחית לבנה עלית או צ’וקולטה)
4 חבילות אצבעות שוקולד (קינדר או עלית)
אבקת סוכר לעיטור העוגיות
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, מצננים את הבצקים כשעתיים. אפשר לקצר קצת את הזמן ולהעביר למקפיא ל-30 עד 50 דקות. פשוט תגעו בבצק תראו שיש לו מרקם כמו של פלסטלינה יציבה.
– מניחים מחצית מהבצק על נייר אפייה מקומח, מקמחים גם מלמעלה ומרדדים למלבן דק. הרוחב של המלבן צריך להיות כפול 3 מאורך אצבעות השוקולד. גובה לא משנה. ראו תמונה. 2 הצדדים ליד האצבעות זהים ברוחב שלהם לרוחב האצבעות.
– מורחים ממרח שוקולד בנדיבות, בשכבה אחידה, ומעל מניחים את אצבעות השוקולד בשורה כלפי מעלה. ראו תמונה. מניחים אצבעות שוקולד ממש מהקצה למטה עד הקצה למעלה.
– סוגרים את הבצק מימין מעל אצבעות השוקולד ואת צד שמעל גם מעל האצבעות ומעל הבצק שכבר שמנו למעלה. כמו מעטפה.
– מעבירים את הרולדה, יחד עם נייר האפייה, למשטח חלק כמו קרש חיתוך ומעבירים בזהירות למקפיא לשעה או עד שרוצים לאפות.
– מחממים תנור ל-180 מעלות – חום עליון תחתון.
– אופים במשך 22 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט בצדדים. הוא לא אמור להיות זהוב לגמרי אלא מעט זהוב.
– מצננים לגמרי, זהירות בדקות הראשונות הבצק מאוד רך והוא מתייצב ככל שהוא מתקרר, ור אחרי שהוא כבר לא חם מפדרים באבקת סוכר וחותכים לעוגיות ברוחב 1 ס”מ.