כורסת הטלוויזיה תקבל אותך בזרועות פתוחות
אחרי שתשלים את ההליכה/ריצה היומית. מנסיון: ברגע שהכורסא המזורגגת הזאת מבינה שיש אלטרנטיבה, היא נעשית הרבה יותר נוחה ונעימה, ממש מחבקת אותך חיבוק אוהב כשאתה חוזר מהפעילות שלך (שמעתי שיש כאלה שנוהגים להתקלח לפני ההתמוטטות לחיקה האוהב, אבל מנסיוני לא קורה שום דבר רע אם מחכים קצת עם המקלחת, כל עוד לא מגזימים. כלומר, פעם בשבועיים-שלושה זה בכל זאת מומלץ, ולו רק בגלל שאחרי המקלחת אתה שוקל פחות. אבל אני נסחף)
ועכשיו ברצינות: נראה שאתה מתנדנד בין ימים/שבועות של אופוריה לבין תקופות של דכדוך ועייפות פיזית ומנטלית. אני לא יודע מה הדיאטה שלך כוללת (אני מתנצל אם פרסמת אותה, הזכרון שלי כבר לא מה שהיה פעם, ומספרים לי שאף פעם הוא לא היה משהו), אבל אם אתה על דל פחמימות קיצוני ייתכן שהגוף שלך מגיב לא טוב לדיאטה כזאת. כיודע, יש אנשים שהיא ממש קשה להם, והקושי מתבטא גם בעייפות פיזית בגלל מאגרי הגליקוגן המדולדלים, וגם מנטלית כי המוח מגיב לא טוב למחסור בגלוקוז אצל חלק מהאנשים. אם זה המצב אולי כדאי לך לשקול להעלות קצת את צריכת הפחמימות, במיוחד בשעתיים שלפני האימון המתוכנן. יש לזה גם אפקט ממריץ פסיכולוגית, כי אחרי שכבר אכלת את הארוחה שלפני האימון קשה יותר לוותר עליו בלי רגשי אשמה רציניים. אני לא יודע מה איתך אבל אצלי רגשי אשמה ופחד הם שני המוטיבטורים העיקריים.
בעניין הפעילות הספורטיבית שלך, אני יכול לספר לך מה עובד בשבילי: יש לי סדר יום שבו הפעילות קבועה בימים ובשעות, אני מתייחס אליה כמו לפעילויות חיוניות אחרות , כלומר דוחה או מבטל אותה רק אם יש סיבה חיצונית טובה לעשות זאת (ההדגשה נועדה להבהיר ש"אין לי חשק" ונגזרותיה אינן סיבות חיצוניות). במלים אחרות: אני מנסה לדלג מעל שלב ה"החלטה" בכל יום ויום, מאחר וזה המקום בו קל ליפול. אחת הדרכים לעשות זאת הוא למצוא בן זוג, או קבוצה קטנה, שמתאמנים ביחד - אם כי אישית אני לא נוקט בשיטה הזאת מפאת המיזנטרופיות שלי. והכי טוב, אם אתה קצת קמצן תירשם לחדר כושר. כשאתה יודע שאתה משלם עבור ה"תענוג" אתה פחות נוטה לוותר עליו.