נכשל במבחן המציאות

שוּנית

New member
נכשל במבחן המציאות

אני לא מדרות הפורום הזה ואני לא יודעת אם הנושא הועלה פה כבר או לא, רק זכור לי שבזמנו התארח פה יאיר לפיד לאור צאת ספרו החדש, ועליו רציתי לדבר (או שמא נכון יותר יהיה להגיד - לקטר), אז הנני פה לביקור ראשון. הספר הינו ספר קריאה חביב וקריא מהסוג שלא רוכשים על מנת לפאר את הסיפריה הביתית, אלא מחכים שמישהו ישאיל אותו לקריאה חד פעמית אבל בהחלט נהנים ממנו. אמ´מה: יש כשל רציני בסיפור, שאני לא מבינה איך אף אחד לא היפנה את תשומת ליבו של הכותב אליו - כל הסיפור סובב סביב כך שאחת לשנתיים מתרחשת חטיפה בשעה 8:30 בבוקר. כלומר על מנת שהחוטף יוכל לבצע את החטיפה הבאה, עליו להיערך אליה (לאתר קורבן, לעקוב אחריו וכו´). לא יכול להיות שהרצח הבא (של הקורבן הקודם) יהיה גם הוא באותה שעה (הגיוני יותר שהרצח יתבצע לפחות יום יומיים קודם). לכן כל הדד-ליין למציאת הקורבן הנוכחי היה בלתי אפשרי בעליל. ועוד הערה קטנה: כדרכו של כשל לוגי... הוא בד"כ מזין את עצמו: הסופר החביב שכח שהשעה היא 8:30 בבוקר ועוד לא קם מנגנון מכאני של גלגל ענק שהרעיש בשעה כזאת. צר לי. לא יודעת מה איתכם... אותי קטעים כאלה מעצבנים.

צודקת.

רומן מתח חייב להיות אמין ומדויק, אחרת ההנאה נפגמת. ואל תביאו לי את "שם הוורד" כדוגמא נגדית, כי זה לא רומן מתח.

ציפי ג

New member
גם אותי דברים כאלה משגעים

וזה אחד הדברים שהפריע לי מאוד במאה חורפים. מספרים שם דברים על הלכות (ביהדות) שאני יודעת שמדובר בשטויות במיץ עגבניות. איפה העורך? ואם העורך יודע שאין לו ידע, למה שלא ימחק פרטים לא רלבנטים קטנים שכאלה, ואם הם כן רלבנטים ,לא כדאי לקחת מישהו בעל ידע לערוך אותם? איך שלא נסתכל על זה , זה יוצא עקום.

ציפי ג

New member
כן

איך יושבים שבעה על מת בימים בין כסה לעשור, מתי קמים מהשבעה, ופרטים אשר כאלה באשר למיתת אחיה של הגבורה האחרונה.

למעלה