[נכתב גם בפמ"ח]

Yuval Y

New member
למה צעירים חוששים מפסיכולוגים..?

בפורום "הורים לילדים גאים" החל לכתוב נער בן 13, אני בן 13.5 כיתה ח. . . . . . . . . . . . . ויש לי בעיה (מין הסתם, אז למה באתי ) אני כאילו יודע שאני הומו ואני נמשך לגברים ומסתכל על תמונות של גברים ואומר לעצמי שזה לא נכון. ואני כאילו לא רוצה ליהיות הומו אבל זה לא בשליטתי.... מה עושים ?????[ועוד סימני שאלה..] שלחתי לו בתגובה ~~~~ היי אייל
ו Yuval Y ו 01:13 | 16/12 אני רואה שהשאלה ממש מטרידה אותך, לפי סימני השאלה... אתה יודע שאתה הומו, בעיקר מזה שאתה נמשך לגברים ומסתכל על תמונות של גברים. ועדיין אתה אומר שזה לא נכון, ולא רוצה להיות הומו... אפשר לשאול, למה..? אם אתה אוהב בנים, זה דבר טבעי, כמו לאהוב בנות... אתה לא רוצה להיות הומו... ומרגיש שזה לא בשליטתך... ממה אתה פוחד..? מי לדעתך ייפגע מזה שאתה אוהב בנים..? מי לדעתך שווה שתפגע בעצמך ולא תחייה לפי מה שאתה אוהב? אני לא אומר שאתה הומו, את זה קשה לדעת מכאן... זה גם מזכיר לי אותי, שידעתי שאני נמשך לבנים, ולקח לי זמן רב להבין שאני אוהב בנים, וראוי לאהבה... אם אתה רוצה, בשבת הבאה ייתארח כאן הפסיכולוג ארז ניסימוב ברוש. אתה יכול לשלוח לו שאלה אישית באימייל, או ליצור קשר.. ~~~~ הוא יצר איתי קשר באיסיקיו [בכלל, לאחרונה הרבה אנשים מדברים איתי באיקיסיו
], דיברנו, וגם בטלפון... הוא אמר שהוא היה בדיכאון לאחרונה, וניסה לפגוע בעצמו... הצעתי לו לדבר עם ידיד שלי שהוא בן 14 ומשהו, ונער ממש מקסים [FireDragon]. איל דיבר איתו, פיירדראגון שלח לו אחרכך הודעה בפורום... אמא גאה גם הגיבה, הזכירה את האירוח... ועל זה אייל הגיב אני אמות לפני שאני ישאל פסיכולווג.............................. ( הוצאתי 80 פסיכולוגיה...תקעו לנו את זה כדי שלא יהייה שעה חופשית... אני כבר ידבר עם עצמי ..:) היום אייל פנה אלי באיסיקיו, אמר שהוא רוצה לדבר איתי, רצוי בטלפון... היססתי, הוא רשם לי "יובל בבקשה אל תעזוב אותי גם..." דיברנו בטלפון, אייל סיפר שיש נער אחד בן 16 שהוא מכיר כמה ימים, והם דיברו, והנער מאוד חשוב לאייל, ואייל אמר לו שנמאס לו מהכל, והנער החליט לנתק איתו את הקשר... אייל ביקש ממני לרשום הודעה שהוא מצטער על מה שקרה, והוא מבטיח לא לרצות להתאבד... בנתיים ראיתי שהנער הנ"ל אופליין, ואייל גם שלח לו כל מיני הודעות... לא יודע... התייעצתי עם ידידים שלי, הם דואגים לו גם... בסופו של דבר אייל אמר לי בטלפון שהוא הולך לישון, וניתק. נחכה למחר..?

Yuval Y

New member
[נכתב גם בפמ"ח]

כשהלב בוכה, רק אלוהים שומע... השיר הזה התנגן לי בראש, וגם הקשבתי לו, ובכיתי... מרוב תסכול, בעיקר... כתבתי הודעה בפורום התמיכה "למה צעירים חוששים מפסיכולוגים?" והמשכתי לדפדף, ראיתי את ההודעה של סירופ מייפל מקולקל שמוקסמת מהפורום שלה... הרגשתי שאצלי זה ממש לא כך... כאילו שאני זה שמניע את הפורום, ודי לבד... עכשיו גם שמתי לב שיש שם הודעה שמתחילה במילים כשהלב בוכה... וזה גם מתחבר... תגידו, אנשים מגיעים לפעמים לפורום התמיכה, או שבעיקר אחרי שמעירים את תשומת ליבם לכך? גם עם ארז [הפסיכולוג למי שקרא], ראיתי בעבר הודעות מצוקה בפורום בנים בלבד, והכנתי בעבר הודעה, והמנהלים אהבו אותה, כך שפרסמתי אותה בעוד פורומים באשכול גאווה. רוב התגובות שקיבלתי מהצעירים לא היו נלהבות... דיברתי לאחרונה עם ארז, הוא אמר שאדם אחד פנה אליו. כאילו, הצעירים ממש חששו להיעזר בפסיכולוג once or ever. וכעת ארז יגיע להתארח... לא יודע, אני מרגיש שזה המבחן של הפורום... ויש לי מן תחושה שאני עוד אודיע בפורום שזה המבחן...

neta s

New member
אל תעזוב אותי גם אתה

אולי חמש המילים הכי עצובות בגלקסיה הפורומית. משאירות אותנו קצת מבוהלים, קצת חסרי אונים, לא יודעים מה לעשות. רוצים לשים את הגבול, אולי ללכת לישון, אולי לחזור לשגרה, ומרגישים שאסור לעזוב את המשמרת, שיותר מידי מונח על הכתפיים שלנו. חשוב שהוא מצליח להיפתח בפני מישהו. גם אם זה לא ייעוץ מקצועי. חשוב שהוא ידע שיש עוד כמוהו, שהוא לא לבד, שהוא לא חריג כמו שהוא אולי חושש. נסה להפנות אותו לא לעזרה מקצועית, אלא דווקא לעזרה חברית. בפורומי הגאווה אצלנו (בבנים בלבד יקבלו אותו בזרועות חמות) אולי בפורום התמיכה לצעירים של סה"R (שם הסייעים הם לא פסיכולוגים, ובכל מקרה לא מדובר על טיפול אלא על שיחת חירום במצבים של מצוקה קשה). אל תישאר עם זה לבד... אם אתה באמת חושש שהוא יפגע בעצמו - צור קשר. אולי נצליח לאתר אותו ולדובב אותו.

Yuval Y

New member
כן, אני יודע...

התכתבתי עם איל, דיברנו בטלפון... הוא ביקש ממני לשלוח לידיד שלו הודעה... כשניסיתי לעודד אותו לפנות לפורומי גאווה, הוא לא היה בעד. דיברנו שלשום בטלפון, השיחה זרמה, דיברנו בחופשיות... אתמול מסתבר שידיד שלו התעייף ממנו או משהו כזה. לאתר אותו? לדובב? ICQ 287-073-522 אני קצת לא מרגיש בנוח להתקשר אליו וכאלה... גם ככה הידיד שלו יצר איתי קשר ושאל אותי מי אני. רשמתי לו שאני יובל, ידיד של אייל. הוא לא הגיב. זכותו...

sh53

New member
אתה יכול להציע לו משהו אחר

(וכמובן לשלוח לו עדכון דרך תיבת המסרים על מה שאתה הולך לעשות). שאתה והוא תהיו און ליין בפורומים בזמן האירוח. אתה תשאל את השאלה במקומו, לא תגיד את שמו, לא תציין פרטים שמקשרים אליו (כנראה הוא עדיין מובך או משהו). אם צריך פרטים נוספים בקשר לשאלה, שישלח לך את הפרטים במסר ואתה תשאל שוב באירוח את המומחה לאחר עדכון הפרטים מצדו.

Yuval Y

New member
הצעתי לו לשלוח אימייל, אבל

לא נראה לי שהוא בכלל מעוניין בכך... מחסום בפני פנייה לפסיכולוג באשר הוא...

Pure SilenCe

New member
אני מצטרפת ל-sh53

שכנע אותו שאתה תכתוב את הפנייה בכינוי שלך ללא כל אאוטינג. הכי הרבה הוא ירוויח תשובה. בשום מקרה הוא לא ייחשף, אלא אם יחליט בעצמו. חשוב שהוא יקבל תשובה. לא טוב לתת לו לברוח ולהמשיך להתענות.

zimes

New member
למה אתה מנסה לתווך ביניהם?

נראה לי שאתה מכניס את עצמך למקום לא נכון. רוצה לתמוך באיל? מצוין!
חזק אותו, הווה משענת עבורו. לידיד מותר לא לרצות להיות בקשר עם איל. איל זקוק לתמיכה על אף הניתוק של הידיד. כשאתה עוזר לאיל ליצור אתו קשר למרות רצון הידיד, אתה משחק את המשחק של איל (אולי הרסני: לרצות בכל מחיר להיות בקשר עם אדם שלא רוצה להיות אתו בקשר). אתה מהווה המשך שלו, ולא יכול כבר לעזור לו. מבין מה אני מנסה לומר? קצת מדאיגה אותי, כל הסיטואציה.

Yuval Y

New member
הממ...

אייל ביקש, שלחתי את ההודעה. מעבר לכך רציתי להבין מה קורה. התכתבתי אתמול עם אייל, הוא מרגיש טוב יותר, עד כמה שנראה, ורוצה לצבוע את השיער לירוק, ולשים עדשות אדומות. באופן אישי, אני לא נשאבתי לתוך הסיטואציה.. אני מקווה שהכל יסתדר... יובל

למעלה