נמאסססס מהשוביניזם הגברי!!!!!!!

המאמר הזה מפגין בורות תהומית

בכל מה שקשור לפמיניזם. ההתנהלות הנשית המתוארת שם היא שובינזם מופנם של נשים בחברה ולא פמיניזם. יואיל הכותב להתעדכן קודם. אישה שמתנהגת כמו גבר היא לגמרי לא פמיניסטית!!! התרגזתי.

לבקשתך, ילד על תנאי.

אני כותבת כאן את תגובתי למסר ששלחת לי המבקש הבהרה, כיוון שאני מאוד מסורה לרעיון הפמיניזם ורציתי לתת לו מבע פומבי. ראש לכל , פמיניזם הוא תורה פוליטית, פילוסופית, חברתית כלכלית ותרבותית חובקת כל. ישנם זרמים שונים בפמיניזם שנובעים מההתפתחות ההסטורית של התנועה ושל המגמות החברתיות והשינויים התרבותיים. אבל, הגישה לפיה "}נשים הן כמו גברים" התבררה כבר לפני המון זמן כגישה שבעיקר מנציחה את דיכוי האישה לסוגיו - מבחינה זו- המאמר שלך נכון, אבל מאוד מאוד מיושן. המגמות היותר מפותחות בפמיניזם טוענות לשיוויון מתוך שוני : היינו שהחברה לא תתנהל על פי הגדרה האדם כגבר (שהיום בעצם כל מה שמתאים לגבר נתפס גם כנורמלי, ומתאים לכולם) . יתירה מזאת,הפמיניזם היום מדבר על האירגון החברתי כעל פטריארכיה : קרי, מצב שבו ערכים ומטרות גבריות נכפות על כל החברה (גם על גברים שאינם מתאימים להגדרת הגבריות הקלאסית ולא רק הומוסקסואליים נשיים , אלא סתם גברים שאינם המאצ'ו המצוי) במילים אחרות, ספינת הפמיניזם הפליגה הרבה מעבר לטענות האנכרוניסטיות של המאמר. נורית

נורית היי

אמנם תגובה שלא מסכימה איתי, אבל הייתי מאדו רוצה שתגיבי גם בגוף המאמר עצמו. אם תוכלי - אני אשמח!

למעלה