נמאס כבר ! לכל שיר צץ ריקוד

ahanin

New member
נמאס כבר ! לכל שיר צץ ריקוד../images/Emo123.gif

אתם לא חושבים שזה מוגזם? כמה ריקודים אפשר להמציא! אני החלטתי פרינציפ שכל ריקוד חדש אני מחכה לפחות שנה עד שאני לומד אותו עד שייקלט בארץ

שרעבי

New member
גם לי נמאס , אבל...

אמנם כמעט לכל שיר שיוצא ממציאים ריקוד ,וחלק מהריקודים סתמיים ואין קשר בין השיר לריקוד . ובדרך כלל ריקודים כאלה נעלמים תוך מספר שבועות.לכן אם תחכה שנה תפספס עשרות ריקודים . לדעתי כדאי לך ללמוד ריקודים לשירים שמוצאים חן בעיניך כך תהנה גם מהשיר וגם מהריקוד.

dw2322

New member
זה גם מה שאני עושה

כאשר מראים ריקוד חדש תמיד אשתתף (בכ"ז, מסבירים בדיוק את הצעדים), אולם אם הוא לא יראה לי, אז לאחר הלימוד לא אמשיך לרקוד אותו, וכך יפוג הוא לתוך חשכת התת-מודע.
ריקוד טוב, שייקלט, צריך שגם השיר שלו יתחבב על הקהל וגם שהתנועות יהיו זורמות, מתחברות, הגיוניות ורצוי פשוטות. ריקוד מסובך מדי רוב הסיכויים שיתקל בהתנגדות מצד הקהל ובטווח הארוך יעלם (וטוב שכך).

No name for now

New member
זה לא תמיד מצליח

הלוואי וזה היה קורה באמת, אבל בסופו של דבר המרקידים קובעים מה להשמיע ולא אנחנו וככה כל מיני ריקודים "לא טובים" (אני לא רוצה להעליב יוצרים שבאמת משקיעים, מה לעשות שלפעמים התוצאה לא משהו) נסחבים תקופות די ארוכות, עד הלהיט התורן הבא ולפעמים גם יותר. אני גם התחלתי להחרים כל מיני ריקודים, בזוגות זה שונה כי אני לא אכפה על מישהו את דעתי, חוץ מריקוד אחד שבמהלכו נפלתי, נקעתי את הקרסול, עכשיו יש לי קרע ברצועה של כף הרגל ואני צריכה ללכת עם סד חצי שנה, אבל זו כבר בעיה אחרת, שוכחים שבני אדם רוקדים את הריקודים האלה (והצפיפות מקשה עוד יותר).

postema

New member
תגובה ללימוד ריקוד חדש

רוקד יקר יפה הנוהג ללמוד את הריקוד נכון מהיוצר - לפני שמחוים עליו דעה. וזה נכון גם בלימוד ריקוד נוסטלגי. ההנאה מהשיר עוד לא הופכת את הריקוד לריקוד עממי.השיר היפה "היט" של היום נמאס ואתו נעלם גם הריקוד. על כן "הטעם הטוב " צריך להיות - אם יש לריקוד קשר עם המנגינה ועם הטקסט.האם הוא מדבר אלי, לא רק בגלל השיר אלא גם בגלל התנועה. האם הצעדים מבטאים את אישיותי. האם הם טבעיים או נוגדים את הזרימה האישית שלי.האם יש בהם היגיון. כל סבוב קשה , מתחכם ומסובך - איננו קריטריון לריקוד עם. אני לא פוסל ריקודים מסובכים, שמיועדים לבמה או לרקדנים מעולים, שמחפשים אתגר. אבל ר י ק ו ד ע ם צריך להיות בנוי בשביל העם. ש"העם" יוכל לבצע ולהנות ולא בשביל לשבת פסיבי והסתכל על הרוקדים המעולים

למעלה