נמאס כבר לשמוע "אבל אני משלם מיסים"

blablash

New member
נמאס כבר לשמוע "אבל אני משלם מיסים"

ב"ה הייתי חייב לפתוח שרשור חדש (למרות שאני שונא לעשות את זה.) כדיי שפעם אחת ולתמיד אנשים יבינו מה ההבדל בין לשרת בצבא, לבין לשלם מיסים, ויש הבדל עצום. תמיד תשמעו (כמו שרואים את זה הרבה כאן) בווכוחים של חילוני וחרדי, החילוני יגיד- אתם לא משרתים בצבא! והחרדי יענה לעומתו- אבל אנחנו משלמים מיסים! אז נכון אתם צודקים החרדים משלמים מיסים (אני חרדי ואני משלם מיסים) אבל למה הם משלמים מיסים? כי הם חייבים!!! ולא מתוך הזדהות עם המדינה. כבר הצעתי בפעם אחרת, שהחילונים יוותרו על הדרישה שהחרדים ילכו לצבא, וכל מה שיבקשו מהם יהיה להזדהות עם המדינה, רק להזדהות ללא שום תמורה (ע"י הנפת דגל ישראל ביום העצמאות) אבל כמובן ששום חרדי לא יסכים לעשות את זה, אתם שואלים למה? כי הוא פשוט לא מרגיש שייך למדינה (בגלל אלף ואחת סיבות, שהיא נגד הדתץ שהיא נגד התורה וכו') אבל הסיבות לא משנות, בסופו של דבר החרדי לא מרגיש הזדהות עם המדינה ולא מרגיש שותף לה, ולכן אפילו דגל ביום העצמאות הוא לא מוכן לתלות, שלא נדבר על הליכה לצבא. ועכשיו הגיע תור החרדי לקפוץ ולצעוק..אבל אני משלם מיסים!!! אז נכון, אתה משלם מיסים, אבל זה לא מתוך הזדהות אלא, מתוך חובה, אם לא תשלם ישימו אותך בכלא. ההבדל בין לשלם מיסים לבין ללכת לצבא הוא: כל אחד משלם מיסים כדי לא לשבת בכלא גם חילוני וגם חרדי משלמים כדיי לא לשבת בכלא, אבל התגייסות לצבא ,כשבתכל'ס מי שרוצה יכול להשתמט, היא מראה על רצון להזדהות עם המדינה ולהרגיש שייכים

mayakol

New member
יופי... ומה רצית להגיד?

קצת חבל לי לשמוע דברים כאלה ממך... הבנתי שאתה חרדי לאומי, אבל עדיין, ההודעה הזו מראה לחילונים שהם בעצן צודקים בכל מה שהם אומרים על החרדים, ושהם באמת לא תורמים בגרוש למדינה... לא אהבתי לכן את מה שכתבת. שאני אזכיר לך את המשפט על הכביסה המלוכלכלת? או שאוותר? נראה לי שאוותר...

blablash

New member
א' אני חרדי. ב' אני לאומי.

ב"ה נגדיר את זה יותר טוב, אני לבוש שחורים ולא עם כיפה סרוגה. ונכון ההודעה הזאת מראה לחילונים שהם צודקים, ואני תומך בהם במאה אחוז בעניין הזה, והולאווי שיצליחו לשנות, ולהחזיר את החרדים למצבם הטבעי והאמיתי כפי שהורתה לנו התורה הקדושה, של עבודה, ושיתוף עם מדינת ישראל. הם תורמים מאוד למדינה, בהרבה תחומים שחילונים למשל לא יכולים לתרום, אבל הם לא מרגישים שותפים למדינה ולא מזדהים אתה.

blablash

New member
אני גם מתנדב בזק"א/מד"א/עמ"י וכו'!!

ב"ה התדנבות בארגונים השונים היא מבורכת והאנשים שעושים אותה נפלאים ויש להם מסירות נפש עצומה, אבל את ההתנדבות הזאת הם היו עושים בכל מקום שיש בו ריכוז גדול של יהודים ולאו דווקא במדינת ישראל, משמע שההתנדבות לא מראה על הזדהות עם המדינה ולכן לא ייתכן שבגלל שאדם מתנדב בזק"א ייחשב כאילו הוא מרגיש שותף למדינת ישראל ואני מדגיש הוא מרגיש שותף לעם ישראל אבל לא למדינת ישראל ולכן לאדם שלא מרגיש שייכות והזדהות עם המדינה אין זכות להתלונן על זה שמהדינה לא נותנת לו כסף. תראה שאתה שייך תראה שאכפת לך תראה שאתה מזדהה, ואז גם תקבל.

מתנדב

New member
תראה בצבא, מצאו שיש הרבה גילוי

עריות, והבאתי אתמול גם סיפור שהובטח מהצבא לקבוצת חרדים והצבא לא יישמה את זה עד שהתלוננו, אז בא נאמר שלגבי הצבא יש הרבה סיבות למה החרדים לא רוצים ללכת.. אני אישית בדעה שאחד שלא יושב ולומד, שתורתו לא אמונתו, שילך לצבא, ושלא ישתמט, אבל אחד שיושב ולומד, למה שיכפו עליו להתגייס?

blablash

New member
כבר אמרתי שוב ושוב שלא יילך לצבא!!!

ב"ה אבל שירגיש שותף למדינה! שלא יילך לצבא! אבל לפחות שיזדהה עם המדינה, וכל זה זה פשוט לתלות דגל ישראל ביום העצמאות. בלי צבא בלי עבודה בלי מיסים ובלי כלום, רק דגל. נראה אם החרדים מסוגלים לזה.

פלסטיק

New member
אתה יודע מה זה גילו עריות ../images/Emo35.gif

אולי אתה סומך על זה שאחרים אינם יודעים? תסביר לי איך בדיוק בצבא יש הרבה גילוי עריות? הרי הורים לא משרתים עם ילדהם ונדיר מאוד שאחים ישרתו ביחד

blablash

New member
למה אתה לא עונה על השאלה?!

ב"ה הרי אמרתי כבר ונגיד שיוותרו להם על הצבא ואפילו על המיסים, דגל ביום העצמאות הם מוכנים לתלות? או שהם עד כדי כך לא מזדהים עם המדינה שאפילו דגל הם לא מוכנים לתלות. וזכותם!!!!!!!!!!!!!!!!!1 זכותו של כל אחד לא להזדהות עם המדינה או לא להכיר בה בכלל או סתם לא להרגיש שייך אליה, אבל שאח"כ יבככה למה מהדינה לא נותנת לו תקציבים???????

lala897

New member
אתה חרדי נכון?

אני פשוט מתפלאת על ההכללות שהולכות פה. חרדים זה לא בנאדם אחד.

hoggle

New member
למה? כי גם חילוני רוצה לשבת

וללמוד ואין לו את האופציה הזו!

blablash

New member
הודעה חשובה לחילונים, וגם לחרדים!

ב"ה שתדעו, שהדרך שהחרדים הולכים בה היום, היא לא דרך התורה האמיתית, אלא להפך ובמיוחד מאז שחידש את זה הבעש"ט הקדוש שיהודי צריך נשלח לעולם הזה בשביל לעבוד את הקב"ה, ולעבוד את הקב"ה זה בעיקר בלימוד תורה, אבל בכל מקום שיהודי נמצא הוא צריך לעבוד את השם וע"פ תורה, יהודי חייב לעבוד לפרנסת ביתו, רק אם הוא רוצה תקופה מסוימת להמשיך ללמוד ושאשתו תפרנס אותו אז נותנים לו, אבל בעיקר עול הפרנסה צריך להיות על הגבר ולא על האשה. תדעו לכם שמה שקורה היום בחברה החרדית זה עוות, ויש לא מעט אדמור"ים ורבנים (חלק מהם שוחחתי באופן אישי על זה) ואני ממש מתץאפק פה לא להגיד את שמותם (אלה אדמו"רים ידועים ומוכרים) שממש לא מבינים איך החברה החרדית הגיעה למצב שבו היא נמצאית, שזה מצב מעוות ונורא. דרכה של היהדות, היא שיהודי יעבוד לפרנסת ביתו!!!

מתנדב

New member
אולי תגלה לי מי הם אותם הרבנים?

וזה נכון שהגבר הוא המפרנס של המשפחה, אבל אף אחד לא יכול להכתיב לי במה לעבוד ואיך לפרנס את המשפחה

blablash

New member
איני יכול, מכיוון שמה שאמרו לא היה

ב"ה לכלל הצביור אבל אני מבטיח לך שמדובר באדמו"רים ידועים ביותר.

lala897

New member
מבחינת ההלכה הגבר חייב לדאוג לעול

פרנסת הבית. כמובן . אבל אם האישה מסכימה (ורק רק בהסכמתה) ורוצה (אה, שכחתי רק ברצונה) היא מפרנסת את הבית והבעל לומד והזכות היא שלה "שלי ושלכם שלה היא"

אוי בלאבאש...

נדמה לי שכבר היינו בדיון "הדגל" אתה ואני...
וכבר אמרתי לך גם שם, שמי שדורש מחרדי לשים את דגל מדינת ישראל, הוא בעצם מיישם את מה שנקרא "כפייה חילונית". וכבר אמרתי לך שישנם לא מעט חילוניים שמשתמטים מהצבא... ראה ערך "אביב גפן" ו"בן ארצי", שהפכו להיות סמל לדור הצעיר החילוני. הדגל הוא סמל, תבין! סמל בלבד! אני אוהבת את דגל ישראל, אוהבת מאוד! אתה יודע מה פירושו של הדגל שלנו? שני פסים כחולים = חציית בני ישראל את הים בצאתם ממצרים. מגן דוד = דוד המלך. האם נראה לך שהחרדים אינם משתמשים בסמלים אלה כל ימי חייהם? אין יום שבו חרדי אינו מזכיר את יציאת מצרים ואת דוד המלך! אל לך לדבר כך יהודי יקר...
אחת המצוות הגדולות של האדם החרדי היא חיים בארץ ישראל! כיצד אתה יכול לומר שהם אינם מזדהים עם הארץ הזו?

בת יפתח

New member
../images/Emo31.gif

זה נובע מהבדלי אידיאולוגיה. חלק מהחילונים רואים בכך שאנו יושבים בארץ את ביאת המשיח. מרוב השמחה שיש להם בהקמת המדינה , הם חושבים שכבר הגענו לאחרית הימים. החרדים ( חב"ד בכל אופן ועוד כמה) רואים במדינה "אתחלתא דגאולה" לא יותר מזה . ז"א, כן יש לנו מדינה , היא מאוד יפה ואנחנו כן אוהבים אותה , אבל לא יותר מזה . ( לי אישית יש רגשות יותר חזקים , אבל לא משנה.) יום העצמאות הוא לא חג יהודי, אלא חג ישראלי. כנ"ל לגבי יום ירושלים. אבל למרות הכל הם כן אוהבים את הארץ , וגם את המדינה , וכולנו ראינו איך ביום העצמאות הם הציפו את הפארקים והגנים בניחוח עשן מהמנגל. ולא, זה לא היה רק בגלל שלכולם היה יום חופש מהעבודה , זה היה גם בגלל שמחה והזדהות . לתלות דגל ביום העצמאות במקום להתגייס : - תליית דגל לא מעידה בכלל על רגשי חיבה ואהבה למדינה . ואם זה מה שלפיו אדם נשפט בציונותו, אז זה ממש חבל. - זה לא תורם כלום למדינה . - זוהי כפייה חילונית . בקיצור, מאיפה הרעיון? ( הנורא אופורי אם יורשה לי...)

פלסטיק

New member
אתה נותן פתרון קל מידי

לשרת בצבא זו גם מצווה אבל גם חובה אדם לא יכול לעשות דין לעצמו ולהגיד שהוא מבצע משהו אחר בהתנדבות במקום. אי אפשר להתנדב לזק"א, למשמר האזרחי, ליד שרה, לאיל"ן, למד"א, לקנות את השחרור בכסף ("אני משלם מיסים"), או כל טריק אחר ולהגיד שזה פוטר (מוסרית) משרות צבאי. דרך אגב מה שמראה את ההזדהות עם מטרות המדינה הוא לא רק השירות הצבאי אלא בעיקר ההתנדבות ליחידות ההתנדבותיות. נכון הדבר הוא שהשיחרור (או מי שמקפיד על קוצו של יוד - הדחיה של השירות עד השחרור) הוא חוקי אבל החוק לא יכול לשנות את ההרגשה של שאר תושבי המדינה. כמו שאמרת אתה משלם מיסים, יכלו להעביר במדינה חוק שמי שתורתו אומנותו משפחתו פטורה מתשלום מיסים, אולי אפילו בצורה כזו שהיתה עומדת בבג"ץ (דחית תשלום המיסים וגבייתם בצורת מס עזבון - אם יש עזבון), עדיין חמת מי שכן משלם מיסים היתה בוערת. אז חוק שנכתב בידי אדם יכול להיות מבוטל בידי אדם, החילונים והדתיים צודקים בדרישתם שהחרדים גם הם יקחו חלק בנטל. מי שצעיר לא זוכר אבל עד ימי ראש הממשלה בגין הרוב המכריע של החרדים שירת בצה"ל ותרם את תרומתו.

למעלה