נמאס כבר ;- (

lupland

New member
"מה שהיה הוא שיהיה"

כבר לפני שעה שמעתי את הסירנות.לא פתחתי את הרדיו מכיוון שהכנתי שעורים אבל כבר הבנתי שמשהוא קרה. קיבוץ מצר שוכן ממש על קו התפר.לפני כמה שנים עבדתי שם הרבה בלולים שלהם לפני כמה ימים קראתי על התקופה של 300 לפנה"ס עד 200 לספירה.לפעמים נדמה לנו שכל זה היה ונישאר שם.רחוק רחוק.אולי אפילו חלקנו נסחף בחושבו שמדובר בתקופה פרהיסטורית. מאז ומעולם הייתה רצועת האדמה הזו מקור לסכסוכים.בימים ההם שאני קראתי עליהם היה זה אחרי הכיבוש של אלכסנדר מוקדון היווני.אחרי שמת הארץ נקרעה כל פעם בין שושלת בית סלבקוס מצפון ובית תלמי מאזור מצרים.עשרות שנים זה שלט ועשרות שנים ההוא שלט והינה אנו מתקרבים לחנוכה.הידעתם ששושלת החשמונאים שלטה בארץ 115 שנים!!! ואנחנו.מה אנחנו.55 שנים וזה נראה כמו נצח. גם אז בימים ההם הייתה הארץ מיושבת בעמים שונים.וכך גם היום.יהודים.ערבים "ישראלים" ערבים פלסטיניים.דרוזים.צרקסים בדואים נוצרים.הכל מהכול. גם אז כמו היום לא נמצאה הנוסחה המופלאה של חיים בדו קיום. כל כך צדק קוהלת כשאמר: "מה שהיה הוא שיהיה" והינה בחירות בקרוב.האחד יטען להכות.השני יטען לתת ואנחנו בטווח.יודעים בלב כי אין תשובה אחת ובכל זאת נטה את הכף לכאן או לכאן. אפשר היה לכתוב עוד ועוד אבל זה מספיק להפעם. ...מה שהיה הוא שיהיה...

ל3

New member
נמאס כבר ;- ( ../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

מהחדשות האלה. עכשיו שמעתי שחבר הכי טוב של אח שלי נהרג אתמול במהומות בחברון. הילד הזה היה בכיתה של אח שלי והוא נהג לבוא אלנו הביתה כל הזמן וללמוד עם אחי לבגרויות. אני לא מאמינה שהוא נהרג. אני נזכרת בפנים שלו כל הזמן - פנים של ילד שלא הפסיק לחייך. אח שלי בהלם ולא מוכן בקושי לדבר. גם הצורה שהוא שמע על החדשה היא זוועתית. הוא ראה את השם שלו עם התמונה בטלוויזיה. רק לפני חודשיים הוא איבד מישהו מהפלוגה ועכשיו את החבר הכי טוב שלו. גם אמא שלי בכתה נורא וקשה לכולנו לעקל את זה. מסכנים ההורים שלו. איזה מין דרך לפתוח שבוע חדש. הלב

gaia20

New member
שירי, אכן שבוע קשה

לפני יומיים נודע לי על מקרה אחר, בו נהרגה שוטרת במילוי תפקידה, שוטרת שבעצם כונתה, האמא של נס ציונה, אישה מדהימה, עוזרת, אמיצה ומה לא... היא נהרגה כשאופנוען דרס אותה למוות.... מוות כל כך מיותר... היום ביקרתי את המשפחה האבלה... הרגשה שקפצתי אחורה בזמן, שנה וחצי, לשבעה של אבא שלי. היה לי ממש קשה. שלא נדע יותר צרות. שבוע שקט לכולנו.

בתקווה לימים טובים יותר ושקטים יותר

לילה טוב לכולם מחר בבוקר מתאשפזת, ולא אהייה כאן מספר ימים. מאחלת לכולנו שיהיו הימים שקטים ורגועים, כי די - נמאס!! זה בלתי אפשרי יותר כך... שבוע טוב

למעלה