נמאס כבר !!!!!!!!!

נמאס כבר !!!!!!!!!

שלום, כיום אני בחטיבהבכיתה ז', פעם חשבו שיש לי חרדת מבחנים לא עשו לי איבחון ולכן אני לא יודעת האם זה נכון הבעיה שלי זה שאני נכשלת בלימודים, אני משקיעה מאוד וכשאני לא מבינה אני פשוט מאוד מוותרת נמאס לי להשקיע למבחן והיכשל ישלי עוד בעיה, למשל מלמדים אותנו חומר חדש במתמטיקה תוך חודש אני שוכחת אני שוכחת את החומר כאילו לא לידמו אותי לכן במבחנים בחשון אני לא מצליחה, לאמא שלי ואחותי הגדולה יש בעיה שנקראת "דיסקלקוליה" רציתי לדעת מזה והאם יכול להיות שגם לי יש את זה?

macademia

New member
דיסקלקוליה

לא יודעת ממש הרבה על דיסקלקוליה... בטח את יכולה למצוא הרבה על זה באינטרנט, לא? קשה לך רק במתמטיקה? - או שגם במקצועות אחרים? מי חשב שיש לך חרדת מבחנים? המשפחה, המורים, או פסיכולוג/יועץ ? נ.ב. אין כמו חופש פסח להרגיע קצת את הלחץ...

......

כה אני אחפש חומר.. בעיקרון בעוד מקצועות אבל לא בכולם. המורה שלי שנה שעברה סתם אחת..

macademia

New member
הממ...

לפי מה שאני שמעתי, דיסקלקוליה זה בעיה רק עם מתמטיקה ומקצועות דומים (זה סוג של ליקוי למידה). בכל מקרה, יש אבחונים מקיפים לכל מיני סוגי ליקויי למידה... אולי שווה לך שיעשו לך את האבחון. זה יחסוך לך את התסכול מהלימודים (תדעי סוף סוף ממה זה נובע ומה לעשות עם זה). לגבי חרדה... את חושבת שיש סיכוי שזה זה? מה את מרגישה כשאת לומדת למבחן ובזמן המבחן עצמו? דרך אגב, זה משהו שהתחיל רק השנה? אני גם נורא התקשיתי עם המעבר לחטיבה, מתלמידה של מאיות ביסודי, פתאום קיבלתי ציונים כמו 55 במתמטיקה, ונורא נלחצתי מזה. בסוף, התרגלתי לדרישות והיה בסדר גמור.
בכל מקרה, ציונים זה לא הכל בחיים... יש גם עוגות שוקולד...

בהחלט כדאי לאבחן האם יש ליקוי למידה

זה בהחלט יכול לנבוע מליקוי ספציפי כמו דיסקלקוליה. אם זה כך אז מגיעות לך הקלות ויש דרכי למידה שיכולות לעזור. אפשר לאבחן את הבעיה בעזרת פסיכולוג בית הספר, או במרכז לאבחון ליקויי למידה בשניידר.

למעלה