אני עושה את זה ...כי אני מרגישה
שיש בנו הרבה מן המשותף, כשאני הייתי בגיל שלך לא היה לי את הפורומים לא ידעתי שיש לי את היכולת לשנות, אני מרגישה שבאיזה שהוא מקום את יכולה לשנות הרבה יותר ממה שאת מרגישה - שאת באמת יכולה... יש משפט שלוקח אותי לאורך כל החיים שלי : יש פיתרון לכל בעיה חוץ ממצב אחד !!! - מוות!!! אחרי שבן אדם מת אין לו פיתרון ולכן אני מאמינה שהמאבק של נערים\נערות בגיל 14 + הוא העובדה שאנחנו נאבקים על היכולת שלנו לדרוש חיים טובים, חיים מלאים באהבה, חיים מלאים בביטחון וחיים מלאים במרחב מחייה - מה שמאוד קשה לעשות כשאתה גר עם הורים ואחים וכל אחד מושך לכיוון שלו. לגבי הסיטואציה שסיפרת בתגובה האחרונה ...אני חושבת שאת יכולה לעשות שני דברים: לשים את הדברים שאבא שלך אומר בצד ...נכון, זה מאוד קשה אני (קרובה לגיל 30 רק היום לומדת לעשות את זה ) לא לתת להם משקל כלכך גבוהה ולקחת אותם כלכך קשה רגשית,...אלא להיפך תני לדברים האלה משקל של חוזק ...אם הוא אומר שהם לא אוהבים אותך או שהוא לא אוהב אותך...זו הבחירה שלו!!! ולפעמים אפשר לגלות שיש אנשים שלא תמיד יאהבו \ יתחברו אלייך ויש אנשים שכן יתחברו יותר...אולי זו גם הדרך שלו לגרום לך, לעשות מה שהם רוצים. והדבר השני, זה להתחיל להיות יותר אחראית עם הכסף שאת מקבלת...את רוצה הסעה להגיע לאיזה מקום...תשמרי את הכסף הזה לנסיעות באוטובוס נסיעות במוניות שרות...ותעזרי יותר באחרים במקום בהורים...כמו באחים שלך, יש להם את האוטו תקבעי איתם שהם מסיעים אותך למקום שאת זקוקה בגלל שבאותה השעה אין אוטובוסים ... העובדה שאין לך רישיון נהיגה עדיין ורכב לא אומרת שאת לא יכולה להתמודד עם המצב בצורה עצמאית...!!!! וגם לגבי הריבים עם האח תתעלי על ההצקות שלו - תעבירי את זה הלאה, אמא שלך אוהבת אותו יותר, שתאהב... זה עדיין לא אומר שום דבר לגבייך ... אני חושבת שהסיבה שהיא עושה את זה, זה שהיא מוצאת בו את הילד הצעיר שזקוק לעזרה תמיד, דורש את מלוא תשומת הלב...ויכול מאוד להיות שהוא מאוד מניפולטיבי - מצליח להשיג את מה שהוא רוצה בדרכים שלו... ואולי גם ש"כל העולם " סובב סביבו ואת נדחקת לצד בגלל שהוא כלכך דורש. תהי חזקה בפנים, ותדעי שיש עוד המון ילדים כמוך שמרגישים ככה כלפי ההורים... ומה שאני למדתי בגיל מאוד צעיר (בפחות או יותר בגילך) זה שאני חייבת להיות האמא של עצמי !!! למה? כי "לא היה לי " את הקשר של אמא ובת - אחותי היתה זו שהיתה איתה בקשר טוב, וכשאני ניסיתי לדרוש דברים היא פשוט לא היתה שם... אחת הסיטואציות שאני זוכרת זה שרציתי לקנות חזיה הראשונה שלי, ביקשתי ממנה שתבוא איתי לקנות, אז היא אמרה לי : אין בעיה אני אתן לך את הויזה ותקני לעצמך....העניין הוא שלא רציתי את הכסף שלה, אלא את הנוכחות שלה כאם, שתהי שם בשבילי..והיא לא היתה וגם אחרי זה היא המשיכה לא להיות...!!! (זה נשמע אולי מאוד טפשי, אבל בשבילי הנוכחות שלה היתה מאוד חזקה - כמו שבשבילך הנוכחות שלה שהיא קונה לך דברים חשובה לא פחות. מקווה שעזרתי במשהו, ד.