נמאס לי לאכול כל יום

רומי 912

New member
נמאס לי לאכול כל יום אותו אוכל - פחות או יותר - בבוקר דייסת קוואקר (על בסיס מים) אחר כך לאורך היום מרקי ירקות, טוסטעים עם גבינות או ממרחים, ולפעמים פשטידות.
האם יש לכם עצות לתפריטי אוכל לכל היום - אני זקוקה לגיוון, התיאבון שלי מאד התגבר, אני אוכלת ולא שובעת
(יש לי טבעת) וכבר נואשתי. פוחדת להעלות במשקל, סגורה על 8 , הרעב משגע אותי.
האם מישהו יכול לעזור לי לגוון תפריט? תודה, רומי
 

מיכול10

New member
יש לי הרבה רעיונות ,אבל, לפני זה... כמה שאלות -
מה השעות שלך מחוץ לבית - עבודה לימודים וכו'
מה עובר לך יותר טוב ,מה פחות טוב
מה את אכלת לפני הניתוח, מה את אוהבת -חלבי,בשרי,חם ,קר,מתור וכו'
 

רומי 912

New member
מיכול, קודם כל תודה רבה, את היחידה בכל הפורום שענה לי. ובכן אני פנסיונרית וכל הזמן בידי.
מה שעובר לי טוב אלו דברים רכים (תפוחי אדמה, דלעת, בטטות - שאותם אני מבשלת במרק)
בבוקר דייסת קוואקר, במשך היום צנימים של טוסטעים (13 קלוריות ליחידה) עם גבינות רכות.
יש לי בעיה עם בשרי, זה לא עובר חוץ מקציצות שהבשר עובר טחינה כפולה, כך שהקציצות הן נימוחות.
ירקות הולכים אצלי רק מבושלים, לא יכולה לאכול סלטים . לא יכולה לאכול בצקים.
כך שאת מבינה שהתפריט שלי מאד לא מגוון ואני מחפשת כל הזמן רעיונות לתפריטים אחרים (רכים ללעיסה ולעיכול ולא משמינים)
הדבר הטוב ביותר שקרה לי לאחר הטבעת הוא שאין לי חשק למתוק בכלל, ואני גם לא נוגעת במתוק.
ושוב , תודה על רצונך לעזור לי.
 

אופירA

New member
מנהל
את יכולה לשער מה הסיבה שתיאבונך גדל לאחרונה? יכול להיות שכדאי לך לעשות ניסיון, לפתוח את הטבעת ב-1/4CC (ואם זה לא מספיק, אז אח"כ עוד 1/4 לפי הצורך) כדי שתוכלי לאכול ירקות חיים, בשר ודברים שיכולים להשביע אותך אבל לא לגרום להשמנה?
את יודעת לשתות לפני אכילה ולאכול לעיתים קרובות, כל שעתיים שלוש? כי זה גם גורם לשובע.
וגם לאכול כל הזמן חלבון עם פחמימה ביחד גורם לשובע (כלומר במרק הירקות כדאי לשים עדשים, או לאכול עם הבשר).
 

רומי 912

New member
תודה על התשובה, אני לא אוכלת ירקות חיים או סלט כי אני לא מעכלת קליפות כך שכל ירק אני צריכה לקלף, אז אני מעדיפה ירקות מבושלים.
אני אכן אוכלת לעיתים קרובות ובמרק אני שמה גריסי פנינה, כי עדשים מאד כבד לי.
אני פשוט רוצה לשנות את התפריט ולגוון, ואין לי מושג למה התיאבון גבר אצלי.
 

מיכול10

New member
רומי היקרה,שלום לך, אני קוראת את המאכלים שעוברים לך, לפי דעתי יש לך אפשרות לגוון יפה וטעים.
1.דייסה - אשפר לגוון את סוג הדייסה. למשל יש דייסות לתינוקות של חברת " בי אנד די" שהן נוחות להכנה בטעמים של - סולת,דגנים,קורנפלור.
2.גבינה לבנה - אפשר לתבל בשמן זית,זעתר,מלח,אבקת שום,אבקת מרק בצל,אבקת מרק פטריות, בצל מגורר דק בפומפיה,ועוד כיד הדמיון
הטובה עליך ...
3.תפוח אדמה - יכול להיות פירה טעים בתוספת כפית מרגרינה,מעט בצל מטוגן ותבלינים.
על מצע של פירה אפשר להכין קציצות בשר רך רך ברוטב אדום . ( את מטגנת בצל במעט שמן כאשר הוא מזהיב את מוסיפה
רסק עגבניות , כמה דקות על אש קטנה , מוסיפה מים חצי סיר. ברתיחה מוסיפה מרק בטעם עוף ומרק בטעם פטריות את הקציצות , אש קטנה מכוסה עד שמוכן )
4.שקשוקה - פיקנטי וטעים . אפשר על מצע של פירה . (שקשוקה - מטגנת פלפל ירוק ו/או גמבה במעט שמן אחרי דקה מוסיפה כף רסק עגבניות ועגבניות טריות ,על אש נמוכה כעשרים דקות, מלח ושום חתוך עשר דקות על האש ומוסיפה 2 ביצים מקשקשת אותן ומוכן.)
5.סלט ביצים - ביצים קשות מגוררות בפומפיה ,מיונז,מלח,אם עובר אז מלפפון חמוץ מגורר דק דק ,אם לא עובר אפשר כמה טיפות של לימון (או מיץ לימון)
אפשר להוסיף לסלט ביצים גם טונה מפוררת.
6.אפשרי לגוון את המרק באבקות מרק עוף בטעם שונה או לקנות מרקים מוכנים של אוסם ולהוסיף ירקות ולבשל.
יש מרק אפונה למשל שהוא מאד טעים ושונה.
יש לי עוד רעיונות רבים, תיכתבי לי אם זה מספיק... בתיאבון והנאה . מיכל .
 

אופירA

New member
מנהל
גדולה מהחיים!
 

רומי 912

New member
תודה מיכל, אלך על תיבול גבינות, רטבים ושקשוקות. אגב, מיונז מותר? כי אני מאד אוהבת סלט חצילים עם מיונז.
בנוסף רציתי לשאול אם צריך לספור קלוריות ביום אכילה וכמה קלוריות מותר לפי הנתונים שלי: גובה 150 משקל 69 . בקשר לקלוריות - אם את יודעת אודה לך על תשובתך או אולי אופירה קוראת ותוכל לענות על זה.
תודה מרומי.
 

מיכול10

New member
רומי שלום, אם מיונז עובר לך טוב אז למה לא?בקשר לסלט חצילים עם מיונז,תיבדקי כמה קלוריות יש בו
יש סלטים שהם מעל 200 קלוריות ל-100 ג' אז תשימי לב.
בקשר לקלוריות, אני כן בעד טבעת בסגירה לא מאד הדוקה ועם מודעות לתזונה.
הנתונים שלך בעצם לא מאד נותנים. את צריכה לעקוב אחרי עצמך,אולי אפילו לכתוב
מה את אוכלת במשך כשבוע ולדעתי גם לכתוב כמה את שותה,במקביל להשקל ולראות את הקשר
בן התזונה למשקל.
אם תישאלי דיאטנית,ברור שהיא תעשה חישוב ותאמר לך מספר . לדעתי,אין לחישוב הזה
ערך, במיוחד למי שיש נטיה חזקה להשמנה ובמיוחד למי שרזה כ"כ הרבה שאז הדברים
משתנים.
בקשר למשקל נשמע מצוין! כל הכבוד לך שהצלחת להוריד יפה.

הייתי ממליצה לך לבדוק על עצמך מה צריכת הקלוריות שמאפשרת לך לרדת במשקל
בקצב שמתאים לך וכן לספור קלוריות.ככה גם תוכלי לאפשר לעצמך לאכול דברים
שאת אוהבת ולאכול אותם בלב שלם.

דבר נוסף - נראה שכדאי להוסיף לתזונה שלך גם ביצה,שקדים ואגוזים לא קלויים כדאי לנסות אולי כמות קטנה תעבור(אני מציעה לשקול לפני את הכמות כי יש בהם
ערך קלורי גבוה)טונה,בקיצור -חלבונים איכותיים.
בהצלחה ,מיכל.
 

אופירA

New member
מנהל
אי אפשר לחשב קלוריות עפ"י משקל וגובה בלבד צריך להתחשב גם בגיל, במצב חילוף החומרים, מצב נפשי, פעילות גופנית סדירה, והכי חשוב - בסוג הקלוריות.

לכן אני חושבת שלא נכון לחשב קלוריות, אלא ללמוד את עצמך - לראות באיזו תזונה את מרוצה (לא משמינה, מצליחה לרזות וכו'). אם את לא מרוצה לאורך זמן, לרשום מה שאת אוכלת, ולהתקשר ונבדוק מה צריך ואפשר לשנות בתזונה.
תלמדי את עצמך, למה הגוף שלך מגיב טוב. מה משביע אותך, נותן לך סיפוק והנאה (שגם זה מביא לשובע). ניסוי וטעייה.
 
למעלה