נמאס לי - לא מסוגלת להחליט

מיליתו

New member
נמאס לי - לא מסוגלת להחליט

אני צריכה להחליט אם לעשות השתלת מח עצם או לא. הרופאים שמטפלים בי ממליצים באופן חד משמעי לעשות את ההשתלה, אבל אני מפחדת מפגיעה בכבד (שכבר פגוע מההשתלה הקודמת) ומפגיעה בפוריות. בשבוע שעבר כבר כמעט השתכנעתי מהם שההשתלה לא תגרום נזק משמעותי לכבד, ושאולי הפגיעה האפשרית בפוריות שווה את שיפור סיכויי ההחלמה מ 30% (טיפול כיומטרפי רגיל) ל 70% (אחרי השתלה). כדי להרגיש יותר שלמה עם ההחלטה התקשרתי לרופא מבי"ח אחר שהעלה את הנושא לדיון מחלקתי וחזר אלי עם דיעה שונה לחלוטין. מה שהפך את כל הקלפים מחדש. השתלה נוספת עלולה לגרום לנזק מיידי וקשה לכבד שלי (מה שבעצם לא יביא אותי להחלמה, אלא רק להעברה של הבעיה למקום אחר...). בנוסף, מאחר וזו השתלה שניה בחיים שלי, הכמויות הגדולות של הכימוטרפיה עלולות לגרום בעצמן ללוקמיה משנית. חוץ מזה, הם מסתכלים על סרטן חוזר אחרי 10 שנים כמו על מחלה חדשה, ולכן סיכויי ההחלמה שלי עם טיפול רגיל הם הרבה יותר מ 30%. יוצא שכמו שהם רואים את זה הסיכון בהשתלה גדול מאוד, ולא בטוח שהתועלת גדולה. חזרתי לרואי כבד שמטפלים בי, הם אומרים שאני יכולה לעשות השתלה ויש להם כלים לטפל בנזק שעלול להגרם. והאמת היא שההתיעצות עם הרופאים בבי"ח השני היתה רק טלפונית (למרות, שהיתה מפורטת מאוד מבחינת נתונים ובדיקות, הרי גם כאן, רק רופא אחד רואה אותי ובדיון המחלקתי יש רק את הניירות, בדיון כמו שהיה שם). אבל, עכשיו אני ממש מבולבלת. אומרים לי ללכת לשמוע דיעה שלישית, אבל אני לא רואה טעם בלעשות את זה כי זה לא עניין של 2 מול 1. אני יכולה להמשיך ולשמוע גם 100 דיעות, ומן הסתם הן לא תהיינה זהות. הלוואי ויכלתי פשוט למצוא רופא/ה ולסמוך עליה/ו בעיניים עצומות. ההתלבטות הזו הורסת אותי, ובינתיים אני צריכה להחליט. המועד המועדף להתחיל את ההשתלה היה אתמול... ואני עוד לא החלטתי. אם אחליט לעשות את ההשתלה יקח לפחות שבוע וחצי עד שזה יצא אל הפועל. מצד שני, אני לא מסוגלת להחליט ככה. הייתי כבר אצל פסיכולוגים ומתקשרים והתת מודע שלי והרוחות דווקא בעד השתלה. יש לי הרגשה שהדילמה הזו תסתיים בסוף בהטלת מטבע...

נאן

New member
../images/Emo23.gifמילתו היי

מילתו צרי קשר דרך תיבת מסרים. זה בקשר להפריה. המקרה שלך דיי מפורסם בתחום הגניקולוגי כנראה.. והרופא שלי כנראה חלוץ בזה כמו שאומרים.. בקשר להחלטה שלך. קטונטי למרות שאני גם עשיתי את החלטה שלי לפי סטיסטיקה. תצילי קודם כל את הביציות.על כל מקרה שלא יהיה. זה טוב גם במקרה של פגיעה מכימו או מההשתלה. הדילמה הבאה תהיה בין כימו להשתלה. כימו=30% הצלחה ועם סיכון ללוקמיה? השתלה=70% הצלחה ופגיעה בכבד? הבנתי נכון? השאלה של מומחי הכבד צריכים להגיד לך ובטח עברת ביופסיה בכבד? כמה נזק יש לך בכבד כרגע? ומה הסיכון אחרי? בהשתלה המחלה יש לה סיכוי יותר טוב לרדת ממך? כמעט לצמיתות? זה בטוח דילמה קשה. מלוקמיה אי אפשר לצאת מהר ובטח אחרי שכבר שכן סרטן בתאי הגוף שלך. את מזכירה לי כשבקשתי שיורידו לי את כל המערכת הנשית ולא יתנו לי טומוקסיפן שגרם בדיעבד נזק חמור לכבד. אאמרתי להם הדרך לא משנה איך תעבירו אותי בטיסת 242 לגיל המעבר והשלכותיו את הבאג של הסרטן כבר קבלתי. וכל מה שמעבר היה ניסיון להקטין את נזק.חשבו שלא קלטתי את הענין. היתי חכמה מהם למפרע.ולקח שנה עד שהודו שטעו. ככה גם את את בעצם מקבלת כרטיס טיסה חד כיווני שבו יש תסריט מה יכול להיות לך. וכל מה שאת צריכה זה להחליט כמה פחות נזק יגרם לך. אגב גם כימו נוסף יכול לפגוע בכבד באותה מידה כמו ההשתלה. ומי שיספר לך אחרת טועה. זהו יקירה. הרוחות שלי אומרות לי שאם לא אלך לשכב אני אפול ליד המחשב. הגזמתי בהשתוללות הביתית שלי היום. בהחלטה שלי וזה היה קשה קבלתי גיל מעבר לכל החיים וכבד פגום.ואני מקרטעת מכל הכיוונים. אבל קבלתי חיים ומאותו רגע שבחרתי בניתוח היתי כמו בולדוזר הכח המניע זה הכוח שנתן לי אור לעבור את הניתוח שהשני. ולא להסתכל אחורה. החיים שלי אולי לא יהיו איכותים אבל כל יום שאקבל אגיד תודה ואחייך... מקוה שתחליטי נכון ורק את בפנים בקול הפנימי שלך יודעת מה את רוצה. ותהיי שלמה אם ההחלטה שלך חיבוק נאנוש

מיליתו

New member
הי נאנוש - בנוסף למסר

הקול הפנימי שלי אומר שאני מעדיפה איכות חיים על אורך חיים. יש לי נזק מוכך בביופסיה לכבד. אני בוחרת בין הפח לפחת, ולא ברור מה יתןם לי סיכוי טוב יותר להחלמה. הסטטיסטיקה של 30% לא ממש נכונה. היא אמנם נכונה לגבי אנשים שהסרטן מהסוג שלי חזר אצלם, אבל היא כוללת אנשים שזה חזר אצלם אחרי חצי שנה יחד עם אנשים שזה חזר אחרי שנתיים (ולדעתי, בודדים, אם בכלל, אחרי 10 שנים), היא גם כוללת אנשים מגיל 25 ועד גיל 80, ואני אפילו עוד לא בת 25. יש כאן כמה גורמים שמאוד לטובתי, ואם מתחשבים בהם הסיכוי הוא כניראה הרבה יותר מ 30%. דרך אגב הסיכון ללוקמיה וגם הפגיעה בכבד יותר חמורים בהשתלה לעומת כימו רגיל.

למעלה