נמאס לי להתמודד לבד... (ארוך קצת

תם תם

New member
נמאס לי להתמודד לבד... (ארוך קצת

שלום לכולם! אחרי ארבע שנים שלא הייתי חברה בשום פורום, החלטתי לחזור, ואני מאוד מקווה שפה אני אוכל למצוא קצת תמיכה והגיון... אני כיום בחורה בת 18, שחייה בבית עם אבא ואימא, שני אחים, אחות וכלבה. נשמע אידיאלי נכון? אז זהו, שלא. עבדתי מאוד קשה בארבע וחצי השנים האחרונות כדי להיות מסוגלת לומר את המשפט הזה. למה אתם שואלים? תמשיכו לקרוא. כשהייתי בת 5, הורי הביולוגיים התגרשו, ותוך זמן קצר מאוד, כל אחד מהם מצא לעצמו בן זוג חדש והקים מסגרת משפחתית חדשה. באותה תקופה, מתוקף גילי הצעיר, נשלחתי אוטומטית לחיות עם אימי. בן הזוג של אימי היה אדם מאוד הפכפך, שרגע אחד היה גבר מדהים, מקסים, שרמנטי מצחיק ואוהב, ורגע אחר כך היה הופך להיות מפלצת צעקנית ואלימה. במשך תשע השנים שחיינו תחת אותה קורת גג, הוא אמנם הרים עלי יד רק פעם אחת, אבל החיים בבית התנהלו תמיד באווירה מתוחה כדי לא להעיר את המפלצת. ביום הולדתי ה-14, עברנו לגור באירלנד בעקבות הצעת עבודה שקיבל בן הזוג של אימי. כשעברנו המצב רק החמיר, כי אימי נכנסה לדיכאון, וזה הרגיז אותו מאוד, מה שגרם להתקפי צרחות ואלימות מרובים. אחרי כשלושה חודשים באירלנד, אני החלטתי שאני חוזרת לארץ, ותוך כדי אחד הריבים שלהם (שהתרחש כאשר המשפחה של אימי באה לבקר) חזרתי לארץ. אימי חזרה כחודש אחרי, והדיכאון שלה רק החמיר כתוצאה מהניתוק מבן זוגה. היא בילתה את שלושת החודשים הבאים במיטה ללא קשר עם בני הבית, ובלילות הייתה מתגנבת כדי להיפגש עם בן זוגה מאחורי הגב של ההורים שלה (שאצלם גרנו). במהלך חופש סוכות של אותה השנה, הלכתי בוקר אחד אל בית אבי (בידיעתה המלאה) כדי לשמור על אחי הקטנים, לאחר כמה שעות ששהיתי שם, היא התקשרה אל אבי בהיסטריה וצרחה עליו שהוא חטף אותי ושיחזיר אותי מיד הביתה, או לפחות יתן לי את הטלפון כדי שהיא תשמע שאני בסדר. אבי ההמום מהתקפת הצרחות שלה נתן לי מיד את הטלפון, והיא המשיכה לצרוח עלי שאחזור מיד הביתה "או ש..." ככשאלתי אותה "או שמה?" לא הייתה לה תשובה. בשלב הזה אבא שלי לא היה מסוגל לשמוע את שתינו צורחות יותר, לקח ממני את הטלפון ואמר לה שנדבר מחר כששתינו נירגע. לא דיברנו. אחרי יומיים, הלכתי הביתה כדי לקחת דברים לבית ספר (להזירכם, היה חופש) וגיליתי שהיא החליפה את המנעולים בבית. מאז ועד היום לא דיברנו, פרט למקרים בודדים שקרו בגלל לחץ מאסיבי של סבא שלי. בפסח שעבר היא התקשרה אלי כדי להודיע לי שהיא עוברת לגור באוסטרליה, ושאם אני צריכה משהו, סבא יודע איך למצוא אותה. העניין הוא, שמחר בבוקר היא מגיעה לביקור מולדת, וסבא שלי (בפעם המיליון ואחת בערך) התקשר אלי עכשיו מטקסס כדי לנסות ושכנע אותי ללכת לקחת אותה משדה התעופה, ולנסות (שוב) לחזור איתה לקשר. הייתה לנו שיחה ארוכה וכואבת מאוד, שבה אמרתי לו שוב את כל מה שאני חושבת על כל מהות הקשר בין שתינו. כמו כל שיחה על הנושא, אני עכשיו נסערת מאוד, וממש צריכה נקודת מבט אובייקטיבית על החיים שלי, או לפחות לפרוק קצת מהמועקה הזאת שיושבת לי בגרון. אתם מוזמנים לשאול שאלות, אני שמח לענות על הכל... תודה.

עינת

New member
כמעט ולא הבנתי דבר

את פותחת ואומרת שאת גרה בבית עם אמא ואבא... ובהמשך מספרת שאת לא בקשר עם אמך כבר שנים לא מסתדר לי ,אפשר הבהרה?

עינת

New member
דבר ראשון תם תם

אשריך שזכית באם מאמצת שכזו
ולגבי הביולוגית, תראי לי אישית כמי שלא נמצאת בקשר עם אמה כבר חמש שנים אולי אין "זכות" לתת עצות ובכל זאת מנסה... אמך כפי שהבנתי סבלה מדיכאון שהוא מחלה לא קלה, השאלה היא האם את מסוגלת לסלוח לה ולקבל אותה אל חיקך מתוך חמלה והבנה כי מה ששולט בהתנהגותה זו המחלה... אם את מרגישה שאת יכולה ,נסי , למען לבך יהיה שלם,אם אינך מסוגלת לכך,עזבי כרגע ואולי יגיע יום בו תוכלי...

faith2

New member
מסכימה איתך עינת...

אני חושבת שלא זאת הייתה אמא שלך שדיברה איתך באותו יום וצעקה עלייך ללא סיבה. זאת הייתה המחלה שלה. כמישהי שמכירה את המחלה הזאתי מקרוב- קרובת משפחה מאוד קרובה אליי חלתה בה- אני יודעת להגיד לך ללא כל ספק- כי אדם שהוא בדיכאון- זה לא אדם שיודע לחשוב באופן רציונלי. המחלה מדברת בשם עצמם. יגידו וימשיכו להגיד כי דכאון הוא הבחירה של האדם- היום כולנו יודעים שזה ממש לא ככה. צריך טיפולים בשביל לצאת מהמצב הזה. אני חושבת שאת צריכה להשאיר את הגאווה והכבוד בצד, להניח לטינה ולכעס שיש לך כלפיי אימך, ופשוט להיות שם לצידה, להראות לה- שאת בניגוד לאחרים לא תעזבי אותה- ותהיה שם למענה בטוב וברע- כי ככה זה אמור להיות....ככה יותר נכון- זה עדיף... תנסי לשקם את היחסים שלך איתה, ותדעי שאם זה יעשה לך רע- תמיד אפשר לחזור לאחור, אבל שווה לנסות- כי להפסיד אין לה מה...אמא זה דבר כל כך חשוב ויקר. היא זקוקה לך, היא זקוקה לדעת שאיכפת לך, למרות שאולי זזה לא נראה- אבל תהיה בטוחה שאיכפת לה ממך.

לתם תם

היי קודם כל תהיי רגוע את כבר לא ילדה בת 5 ., ולפי מה שהבנתי שאימך אישתו החדשה ישנה של אביך היא בעצם שימשה ומשמשת כאימך והיא הגרעין בחייך ., אני חושבת שאים חייך מסודרים ומאורגנים ואת חשה במעין חשש למה שיקרה לך מהמיפגש עים אימך הביולוגית אז לדעתי למה לך ללכת למיפגש איתה ? אמא ביולוגית היא לא חייבת להיות "האמא" אלה מי שמגדלת אותך וקשרייך איתה הם קישרי אם ובת . ולשאלתי .,האים את גרה בארץ? האים את לומדת? מה את עושה בחייך ?.

faith2

New member
אבל חשוב לזכור...

שהנתק נוצר בגלל המחלה של האמא....דיכאון נורא קשה....זאת לא הייתה הבחירה של האמא ולא של הילדה לנתק את הקשר- הסיטואציה של המצב הנפשי גרם לזה...

תם תם

New member
ביאורים (שוב יצא לי ארוך משהו...)

קודם כל, תודה על התגובות. שנית- אמא שלי לא מאובחנת, ולא מטופלת, והיא וכל בני משפחתה מסרבים להכיר בעובדה שיש איזו שהיא בעיה. אני בטוחה שיש טיפול, ושהוא יכול לעזור. אני מעולם לא אמרתי לאימא שלי שאני לא מוכנה להיות שם בשבילה, או שאני לא מוכנה להיות איתה בקשר, כל מה שאני אמרתי הוא שאני לא מוכנה להתחנן בפני אימא שלי שתאהב אותי. היא לעומת זאת, לא אמרה כלום. אני לא מפחדת מפגישה איתה, ואני כן נפגשתי איתה באירועים משפחתיים במהלך השנים האחרונות. באף אחד מהאירועים האלו היא לא ניגשה אלי, חיבקה אותי, דיברה איתי או ניסתה ליצור איזה שהוא קשר. הפעם היחידה שהיא עשתה סוג של חצי משפט כלפי הייתה בבר מצוה של בן דוד שלי כאשר היא ניגשה לדבר עם החבר שלי שהתלווה אלי לאירוע, ושאלה אותי מן השפה אל החוץ"מה נשמע". אני כן סולחת לה כבר, ואני יודעת שהיא נכה ריגשית וחולה, ופשוט לא מסוגלת, ואני לא שומרת לה טינה על זה. הבעיה הנוכחית שלי היא סבא שלי (אבא שלה) שמתגורר כרגע בטקסס, ובגלל שהוא לא מסוגל לדבר איתה, הוא מפעיל עלי הרבה מאוד לחצים ומניפולציות ריגשיות כדי שהמצב יחזור להיות כמו בעבר. אני יודעת שזה החלום שלו, אבל אני לא מוכנה להקריב את האושר שלי בשביל זה. ואחרי כל זה- תשובות לשאלות- אני גרה בארץ, סיימתי תיכון בקיץ, ואני מחכה לגיוס, בנתיים אני עובדת בשמרטפות כמעט 24 שעות ביממה...

תם תם יופי של ביאורים.....

עכשיו הבנתי יותר טוב את התמונה .,לצערי היא לא נעימה ולבטח קשה לך מאוד ., קשה להבין את מצבה של אימך אבל כניראה שהיא זקוקה לטיפול ולטיפול עוד שהיית קטנה (אולי ביגלל זה אביך והיא היתגרשו ?)כניראה שיש לה איזו שהיא חסימה כלפייך (?האים היא ככה לגבי כולם )שמחה שאת לא שומרת לה טינה כי זה לבטח לא בידה.,ואולי שהיא תגיעה לארץ תציעי לה ללכת לפסיכולוג לבדוק אולי הוא יכול לעזור לה ?,לגבי סבא שלך, הוא לא מדבר איתה ויפה שהבערת לו שהאושר שלך חשוב לך ואין את רוצה לערער אותו . מאחלת לך גיוס קל שבקלים תהני והעיקר תישמרי על עצמך ועל האושר שכו עמלת להשיג אותו ., המון

תם תם

New member
תודה...

ההורים שלי התגרשו כי אימא שלי בגדה... המצב שלה נהיה כזה בגלל היחסים המעוותים עם בן זוגה. ואיך בדיוק אני אמורה להציע לה ללכת לפסיכולוג, כשהיא סרבה בתוקף לדבר עם הפסיכולוגית שלי (שהיא בחרה) אחרי שזו הציעה שאימא שלי תצטרף לטיפול... ודרך אגב, היא כבר בארץ כמעט יומיים, ולא התקשרה או משהו. וסבא שלי רוצה שאני אדבר איתה... נראה לכם הגיוני? לי לא.

לתם תם

לדעתי עים היא לא יצרה עימך קשר אז את אל תיצרי., תחכי שהיא תיצור את הקשר כי עים את חשובה לה היא תחפש אחריך . אני לא רוצה שתיפגעי מימנה שוב .וחבל שהיא לא הסכימה לקבל את עזרת הפסיכולוגית שלך . כמו שכתבת יש לך אמא למרות שהיא רק אמא מאמצת אבל אני מאמינה שהקשר שלכן הוא מעולה ויציב . תקשיבי לליבך ומה שטוב לך תעשי זה הכי חשוב .

a s t r o

New member
תיראי

האינסטינקט שלנו אומר "אמא שלך סתם אהבלה שימי עלי זין תרחקי בלה בלה בלה" תאחלס... אמא שלך עברה לא מעט ..... תחשבי על כל המסע אם אמא שלך הפרידה נסיעה לשם התרחקות ממך וכו היא בדיכאון עמוק את לא יודעת לאיזה טירוף אנשים מסוגלים שהם במצב הזה ומצד שני יש אותך שאת רוצה להיות אם אמא שלך אבל היא מהטירוף שלה אומרת לך להתרחק לדעתי-תני צלצול לאמא תנסי להסביר לה שאת שם בישבילה תנסי לדב אטיתה בכוח גם שהיא דוחה אותך כי תאחלס? את הבן אדם היחיד כרגע שיכול להוציא אותה מהדיכאון המסריח הזה בהצלחה

תם תם

New member
תראה...

קודם כל, זה לא האינסטינקט הראשוני שלי. האינסטינקט הראשוני שלי היה לחזור אליה ולנסות לעזור לה, אבל היא דחפה אותי הרחק ממנה. דבר שני, אני לא היחידה שיש לאימא שלי, יש לה זוג הורים, יש לה אח, ולפי מה שהבנתי יש לה גם מאהב חדש, שבגללו היא עברה לאוסטרליה. אני לא חושבת שהיא בדיכאון כרגע, לפחות לא לפי מה שסבא שלי מספר לי. וגם אם היא בדיכאון, הדילמה האמיתית שלי היא בעצם מי פה יותר חשוב? האושר והשפיות שלי, או שלה? ומי צריך להיות הבוגר בקשר הזה, האם זה לא הגיוני שאחרי כל כך הרבה שנים שאני התנהגתי כהורה שלה אני אדרוש ממנה להיות הורה שלי? כמו שזה צריך להיות...

למעלה