נמאס לי לריב

נשברתי

New member
נמאס לי לריב ../images/Emo31.gif

עם אישתי בגלל חמותי... חמותי לא מפסיקה לדחוף את האף איפה שרק אפשר ואף פעם לא מרוצה משום דבר... כל מריבה שיש לי עם אישתי היא בגלל חמותי ונמאס לי הם מנסים להסית אותה נגדי והיא מסכנה, לא אשמה זה מתחיל בהערות על חינוך הילד, יש לי תינוק בן חודשיים וזה ממשיך למקום העבודה שלי, אני מהנדס אך לא מצאתי עבודה במקצוע אז בינתיים אני עובד בתחום אחר, והאמת מרוויח יפה מאוד והם לא מרוצים... אז שיעזרו לי למצוא משהו אחר במקום להעביר עליי ביקורת!!! תמיד הבית שלי לא נראה להם מספיק נקי, והבית שלי מבריק תאמינו לי! בקיצור, אני לא יודע מה לעשות איתם!!! והכי גרוע הוא שאני גר 2 דקות מהם, הם באים לבקר מתי שבא להם ולא מודיעים! תודה על ההקשבה אבי.

הגנובה

New member
הגעת למקום הנכון אבי...

הם באים אליך בטענות שהבית לא נקי
שלא תבין לא נכון... אני פמיניסטית לחלוטין - וחושבת שגם לבעל וגם לאישה אחריות שווה בכל תחומי החיים בבית... אבל איפה אשתך
... בכל מקרה... אתה יכול לתלות שלט בכניסה לבית.... עקב קיצוצים העוזרת פוטרה... כל באי הבית והמשפחה המורחבת - מתבקשים לתת כתף. המטאטא אחרי הארון והמטליות תלויות במרפסת
אם הם יעירו עוד פעם משהו על הניקיון - הפנה אותם לשלט הזה בבקשה... אולי הם יבינו את הרמז... אם לא - תפסיק לרמוז ותאמר להם בפירוש - אם לא נראה להם - קחו מקל, קחו סמרטוט ויאללה - רבותא
לגבי הגעה ללא הזמנה או ללא הודעה מוקדמת - תמיד תכין לעצמך תוכנית מילוט, למשל: 1. הירשם לחדר כושר והשאר תיק מוכן לכל עת - ברגע שהם מגיעים - "אני מצטער" יש לי טור להליכון בחדר הכושר...." 2. תמיד השאר סידורים שניתן לסדר בערב לרגע שהם מגיעים - ואז - ביי ביי
3. תתאמן בשיעול מלאכותי - ומידי פעם אפשר לתפוס שפעת קלה ישר עם הגעתם. 4. השאר מנורת הלוגן ומד-חום זמין - כשהם מגיעים תמיד אפשר לזייף קצת חום ולהיכנס למיטה עם ספר טוב או עם הטלויזיה. 5. כנס אליהם הביתה ותעיר מידי פעם שהניקיון שלהם לוקה בחסר לטעמך.... טוב... כמו שכולם מכירים אותי כאן - אני יכולה להמשיך ולהמשיך עד שיעצור אותי מישהו... אתה מוזמן להפעיל את דמיונך... בכל מקרה - עם כלו כל הקיצים.... פשוט תגיד להם שנמאס לך מההתערבות הבלתי פוסקת שלהם בחייך ואם יש להם משהו להגיד - שיפנו אותו לאשתך

עדוש

New member
איפה אישתך בכל זה../images/Emo35.gif

כמו שאנחנו כותבות לנשים שהבעל הוא זה שצריך לרסן את אמו, במקרה זה, אשתך היא זאת שצריכה לדבר עם אמא שלה. לה לא מפריות כל ההערות האלה? היא לא נפגעת מזה? וגם- לא חשבתם לעבור מקום?

יעל11כהן

New member
התבגרות

לפעמים הורים שוכחים שהילדים שלהם כבר גדולים. הם כל כך עסוקים בחינוך שלהם ובהכוונה שלהם - שהם מסרבים להרפות כשהילד כבר גדול. אם הילד או הילדה (שהפכו לעלם ולעלמה) לא עוברים כראוי את "משברון גיל ההתבגרות" ולא מכריזים על "עצמאות". או לחלופין, אם מרד גיל הנעורים דוכא באיבו או שההורים סרבו להתייחס אליו ברצינות - הרי שהם ימשיכו להתייחס לבנם/בתם כאל ילד בן 10 שצריך לומר לו כל דבר (תחליף חולצה, תתכונן למבחן בטכניון, לא ככה שוטפים כלים וכדומה). הבעיה מסתבכת יותר כשהצעיר/ה מתחתן/ת. אז : או שההורים מרפים סוף סוף, כי הם חושבים שמסרו את בנם/בתם ביד אדם בוגר אחר (ולא חשוב שהוא בוגר ממנה בשתי דקות וחצי) או לחילופין : הם מצרפים את הכלה/חתן למשפחת הילדים - וככזה ראוי להעיר גם לו על לבושו, התנהגותו, עבודתו , אופן חינוך ילדיו, נכדיו וניניו. ואם הזוג גם גר קרוב , זה מסבך יותר את המצב. במקרה כזה כדאי לזוג להמשיך להיות אדיבים ונחמדים אל ההורים הדורשים בטובתם ויחד עם זאת להיות עקביים בתגובה שלהם ליחס ההורים. חינוך הילד? זה הילד שלנו. הנושא לא נתון לדיון. סדר בבית? הבית שלנו, זכותנו לחיות כרצוננו. העבודה? לא עניין של אף אחד איך אני בוחר לפרנס את בני ביתי. מדובר במשפחתי. כשכל התשובות יהיו עקביות , מצד שני הצדדים, ויחד עם זאת תמשך האדיבות כלפי ההורים (+שתופם בחוויות מטיפול בילד, הצגה שראיתם יחד וכדומה)- אני חושבת שבסוף ההורים יקלטו את המסר. גוד לק.

ashlaya

New member
בקשר לביקורים

צריך רק ללמוד לנעול את הדלת חמותי גרה ממש מתחת למדתי לנעול את הדלת וכשלא מתאים לי אני לא עונה אח"כ אני אומרת שהייתי ישנה/במקלחת/טיפלתי בילד וכו' בתחילת נישואינו עוד הייתי בלחץ שלא עניתי והייתי מתקשרת לבעלי לעדכן אותו שאמא שלו באה להציק ולא עניתי והוא מאוד הבין אותי היום היא יודעת שזאת לא תחנת אוטובוס

למעלה