נמאס לי מזה

נמאס לי מזה

הי

עד מתי החברה שלנו תחליט בשבילנו איך אנחנו אמורים לחיות?

אני בן 26, עובד ולומד, וכדי לחסוך קצת אני גר עם ההורים בינתיים.

מה שמחרפן אותי לגמרי זה שכולם פשוט מרשים לעצמם לזלזל בי ולקטלג אותי כי אני גר עם ההורים. ומי שאבאל'ה מממן לו תואר ודירה הוא יותר בוגר ממני? איך שאני מסתכל על זה אני דווקא עושה את הדבר הבוגר - אני מוותר על הרצון שלי לטובת מה שנכון לי לדעתי שזה לחסוך קצת עכשיו. ההוצאות שלי לתואר וכל דבר אחר עלי, אבל בינתיים לא חבל פשוט לשרוף כסף שכירות אם אפשר שלא?כל אחד יעשה מה שהוא רואה לנכון, אבל למה מי שמחליט לחסוך קצת צריך (ובלי בושה, אשכרא אומרים לי את זה בפנים) להחליט שהוא לא יודע איך זה לחיות בעצמך, לא עצמאי וכו'

אני פשוט רותח מזה כבר. נניח שארוץ ואחתום חוזה מחר - אז מה, זה יהפוך אותי לבנאדם שונה? אז אני אמור להיכנס לחובות ולזרוק כסף רק בגלל שהחברה החליטה בשבילי שזה מה שאני אמור לעשות???

אני מת לעזוב את הבית ומתכנן לעשות את זה מתי שיתאפשר, אבל בינתיים למה לשפוט?

אתה כולה בן 26

תתעלם ממי שמלחיץ אותך ותעשה מה שנוח לך, תמיד לאנשים יהיה מה להגיד. היום בני 30 חוזרים לבית כי קשה לממן שכירות וגם ללמוד.

נועה011

New member
פשוט תתעלם...

אני בת 29 סיימתי תואר שני, אני עובדת במקום טוב וגרה עם ההורים פשוט בגלל שזה נוח לי יותר - אין לי כרגע בן זוג על מנת שתהיה לי סיבה לעבור לגור עם מישהו, לא בא לי לגור עם שותפים ולהוציא 4000-5000 ש"ח על דירה לחודש לא נראה לי הגיוני (אני יודעת שיש גם בפחות אבל זה לא דירות שאני ארצה לגור בהן).

כשהייתי סטודנטית, עבדתי בכמה עבודות במקביל ומימנתי את הלימודים ואת כל הביזבוזים שלי בעצמי - לא הרשתי לעצמי לקחת כסף מההורים - וברור שכולם חשבו שההורים משלמים. אז מה? אז אמרו.

אנשים שופטים, כולם כאלה, לדוגמה, אחד החברים שלי מהלימודים אמר לי לפני כמה חודשים שבטח חסכתי כבר "מלא כסף" מהמגורים אצל ההורים (לשם השוואה הוא גר לבד בדירה של המשפחה שלו וגם לא משלם שכירות), או לחילופין, אנשים חושבים שההורים שלי מממנים אותי מעצם המגורים בבית - קניתי רכב (יד 2) מהחסכונות שלי לפני כמה חודשים ואפילו המעסיק שלי זרק "אבא החליף לך את הרכב" והוא הכי לא אדם קנאי...

מהחסכונות שלי יכולתי לרכוש אחלה רכב ללא כל הלוואה, אומנם לא יד ראשונה אלא רכב בן שנתיים אבל זה לא רכב שכל אחד בגילי יכול להרשות לעצמו..

טוב לי בבית ואין לי כל רצון לחזור מיום עבודה ארוך לדירה ריקה או לשותף זר. השאלה "מתי את עוברת לגור לבד?" עולה כמעט בכל שיחה עם חברים ואפילו המעסיק הקודם שלי ניסה לשכנע אותי לעבור לגור לבד "בשביל החוויה" - זה שטויות, תעשה מה שנראה לך.

תזכור גם שאנשים שורפים כסף, מבזבזים בלי חשבון ואחרי זה מתלוננים שאין להם. עבדה איתי מישהי שהרוויחה 10,000 נטו והיא רווקה שגרה לבד בשכירות של 3000 ש"ח בחודש. את כל יתר המשכורת שלה (מלבד חשמל, מים וכו') היא הוציאה על מסעדות, בגדים ובילויים. זכותה, זה כסף שהיא עבדה בשבילו. כמעט כל יום היא היתה מתלהבת מבגד או מסעדה חדשים אבל בסוף החודש היא היתה מתלוננת שאין לה כסף וכמה היא מחכה למשכורת. אם תשאל אותי, אין לה זכות להתלונן. אבל אתה לא יכול לעשות את החשבון של האחרים. כל אחד ושיקולייו, היא "חייה את ההווה" כהגדרתה. אם יפטרו אותה מחר, היא תהיה בבעייה. אתה ואני בדעה שכדאי לחסוך היום ואחרים חושבים אחרת. מותר להם.

בדיוק!!! מה הקשר לכל הרוחות

בין זה שאני משתמש בקורת גג של ההורים ובין כל התנהלות אחרת בחיים. למה להסיק שאם אני גר בבית אז בטח "אבא החליף את הרכב" או שכל ההוצאות האחרות עליהם, שאני לוקח מהם כסף או לא מסוגל לחיות לבד, שאני לא אסתדר כשאצטרך לגור לבד
מי שבטלן ולא עובד -> לא תהיה לו ברירה אלא לגור עם ההורים
זה לא אומר שמי שגר עם ההורים -> בטלן. בטח כשיודעים שאני עובד ולומד ובאופן כללי די עמוס בחיים

וכן זאת אחת הנקודות - אנשים שורפים כסף על שכירות ואז הם בוכים שאין להם, ואז כשאנחנו מוותרים על דירה וחוסכים באים אלינו בתלונות ומתנשאים עלינו.

littlerunaway

New member
אני חייבת שנייה להבין

איפה מוציאים 4000-5000 ש"ח לחודש על דירת שותפים.

נועה011

New member
לא הבנת את המשפט...

רשמתי שאני לא מתכוונת לעבור לגור לבד מכמה סיבות, וביניהם שאני לא רוצה לגור עם שותפים ולהוציא 4000-5000 ש"ח על דירה לחודש [דהיינו, אם מדובר במגורים לבד וללא שותפים] לא נראה לי הגיוני.
מבירור שערכתי לפני כמה חודשים, דמי שכירות של דירת שני שותפים בת"א יוצאת בחודש בסביבות 3000 ש"ח לכל שותף רק על השכירות, ללא ההוצאות הנלוות. שזה גם סכום לא מבוטל...
מי ששוכר לבד ללא שותפים, משלם בסביבות 4000-5000.

einat162

New member
עם כל מילה! במיוחד הפיסקה האחרונה

מי שחי בבזבזנות - זכותו.
אבל הוא מאבד את הזכות אח"כ (בעיני) להתלונן שאין לו כסף, ושקשה במדינה, והכל חרא.
זה לא שבמדינה שלנו קל וזול - אבל מי שאפילו לא מנסה לחסוך רק מעמיק את הבור הכלכלי, הטיעון שלו לא לגיטימי בעיני.

הרבה פעמים אנשים אומרים לי "זה לא מותרות אלו דברים בסיסיים" ואני לא מבינה אותם

זו תופעה מאוד נפוצה במדינת ישראל

אנשים מאוד אוהבים להעביר ביקורת על אחרים ולהחליט מה יותר טוב בשבילם, ברוב המקרים בלי להיות מודעים למציאות. בתור מישהי מבוגרת ממך שגרה בשכירות אני יכולה לומר לך בוודאות שאם היית שוכר דירה גם היה לאותם אנשים מה לומר, ואם לא להם אז לאחרים. תמיד יהיו מי שלא יבינו למה לשכור דירה כשאפשר לגור עם ההורים, למה לגור לבד כשאפשר עם שותפים/למה לגור עם שותפים כשאפשר לבד, למה לשכור ולא לקנות, למה לקנות ולא לשכור - וזה רק בתחום הנדל"ן. ביקורת על מה שבחרת ללמוד לא קיבלת? על הבחירה במוסד הלימודים עצמו? על זה שאתה עובד איפה שעובד? אם זה עדיין לא הגיע זה יגיע - כאמור, לאנשים תמיד יש מה לומר...

זה מאוד פשוט

תנתק קשר עם כאלו שמזלזלים בך.

&nbsp
וזה בסדר לגור אצל ההורים ולא משנה עד איזה גיל
כל עוד חוסכים כסף,
משתתפים בהוצאות הבית
ועושים משהו עם החיים
&nbsp
בקיצור לא טפילים.
&nbsp

בזכותכם נרגעתי מהקריזה

תודה זה כזה תענוג לקרוא את ההודעות של כולם כי בזמן האחרון זה מרגיש שיש לי גיבנת רק בגלל כל ההערות שאני חוטף.

הביקורת שאני מקבל היא בעיקר על זה (גם שאני צריך לטייל יותר בחו"ל ולהשיג חוויות כאילו שזו חובה ולא בחירה שגם עולה הרבה כסף), אבל אין ספק שאני לא חושב שזה בסדר להעביר ביקורת על אחרים בכל נושא שנוגע לחיים הפרטיים - זוגיות עבודה תחום לימודים... רוצה לעזור? דבר איתי בארבע עיניים בצורה רצינית ולא ככה. אלו אנשים קטנים שמרגישים יותר טוב עם עצמם ברגע שהם מוצאים דרך להעביר ביקורת על מישהו אחר ולזלזל. בדיוק מה שחשבתי לפני שקראתי את ההודעה הזאת שאני צריך לנתק קשר עם האנשים האלה

spaysi8

New member
טוב כולם כבר סיכמו :p

למי אכפת מה אחרים חושבים? תעשה מה שבז שלך!

littlerunaway

New member
אף אחד לא מחליט עבורך איך לחיות,

זה לא שמישהו מחזיק לך אקדח לרכה ומכריח אותך לשכור דירה. בישראל כמו בישראל, לכל אחד יש דעה על כל דבר והוא גם יוודא שאתה תשמע אותה. לא מתאים לך לשכור דירה? תלמד להתעלם או להעמיד אנשים במקום. אתה עוד תשמע דעות למה כל דבר שאתה עושה לא בסדר. חבל להתעצבן.
מי שמזלזל שיילך לחפש, ואם זה חברים אז גם הייתי אומרת להם בפרצוף בדיוק מה שאתה אומר פה.

oromer

New member
מנהל
תקשיב מי שאמר לך כאלו דברים

הוא אחד משתיים: הוא פרימיטיבי או קנאי.
תראה, אני בת 25 ואני רוצה לצאת מהבית של ההורים. אבל המציאות היום היא מורכבת.
אני לא חושבת שצריך לעבור מהבית של ההורים כדי לקבל עצמאות יש פרטמטרים נוספים. בכל מקרה אתה לא בן 40 ואתה לא נשמע בטלן.
עם הכסף שתחסוך תוכל לטייל בחו"ל, תוכל לשמור לך כסף עד שתמצא עבודה אחרי התואר.

אדם שלמד, ועובד במשרה מלאה ומרוויח משכורת סבירה או אפילו יחסית טובה יכול לשכור דירה.

טל קארי

New member
מי בכלל מעיז

לקטלג אותך?
אלו הם חייך, תבחר לא להתייחס להערות האלה.
אנשים שמעירים הערות כאלה הם אנשים חסרי טאקט וחסרי ניסיון חיים.
ולא, זה לא יהפוך אותך לבן אדם אחר.

למעלה