נמאס לי ממקום העבודה - מחפשת שינוי

dafna1983

New member
נמאס לי ממקום העבודה - מחפשת שינוי

שלום לכל ממורמרי העבודה, שמי דפנה ואני עובדת במשרד עורכי דין מהגדולים בארץ. אם יצא לכם לשמוע על עבודתו של עורך דין מתחיל, אתם יכולים להבין שאני מגיעה הביתה כל יום בשעות בלתי אפשריות והמשכורת ממש לא מפצה על זה. אני רואה חברות שלי בהיי-טק, שעובדות אולי לא פחות ממני, אבל המשכורת הרבה יותר מכובדת ויש תחושה שיש תמורה לעבודה הקשה. אני כבר כמה חודשים מתבשלת עם עצמי ושוקלת בכובד ראש ללמוד מקצוע נוסף, ככה שתמיד תהיה לי את האופציה לברוח. אני לא חושבת לעשות עוד תואר כי רק לפני שנתיים סיימתי 4 שנות לימוד לתואר ראשון.. חברה שלחה אותי ליום הפתוח של המכללה למנהל (19.8) שבו הולכים להציג את כל אפשרויות הלימוד הלא אקדמיות במכללה. ראיתי שאפשר ללמוד שם ראיית חשבון, מקצועות בתחום ההי-טק, קורסים בהנדסאות וכו'. רציתי לשמוע את עצתכם האם שווה וכדאי לי להתחיל עכשיו ללמוד מקצוע חדש, ולשקול עזיבת מקום עבודה שנחשב יוקרתי ומבטיח?

היי דפנה

אני מאוד מבינה אותך. התחום שבחרת בו "עריכת דין" הוא תחום מאוד מכובד, יחד עם זאת מכיוון שבארצנו הקטנטונת יש כל כך הרבה עורכי דין, מאוד קשה להתקדם בתחום בגלל התחרות הגדולה. בתור עורכת דין מתחילה, את עובדת מאוד קשה, אך התמורה היא לא פרופורציונלית להשקעה. תנסי לחשוב האם יש תחומים נוספים שיעניינו אותך. אני הייתי בוחרת תחום שאוכל להשתמש בו גם בידע שרכשת כעורכת דין. למשל קרימינולוגיה, חקירות, התגיסות למישטרה.

Edna Maimon

New member
מחפשת שינוי

הי דפנה, לפני שאת מחליטה ללמוד משהו, נסי לחשוב מהו הדבר שעושה לך את זה. מהו התחום שאת אוהבת במיוחד? האם זה קשור לאנשים בכלל, לילדים, לנשים, לספורט, לים וכו'. בדקי מה אהבת הכי הרבה לפני הלימודים. זה יתן לך כיוון למה שכדאי לך ללמוד. בהצלחה!

dafna1983

New member
התחום שלי

קודם כל תודה על התגובות וההכוונה. אני מנסה להבין מה מושך אותי, ומצחיק שבגילי ואחרי תואר, אני עדין לא סגורה על זה. הרבה דברים נשמעים לי מעניינים ואני בכלל לא בטוחה אם כדאי לי לבחור במעניין או בפרקטי. הלכתי להיות עורכת דין כי הנושא עניין אותי, ורק אחרי שהתחלתי לעבוד הבנתי שזה ממש לא התחום שלי. ככה שאני לא יודעת כמה הבחירה שלי היום תוביל אותי למקצוע הנכון לי.

dotan0tsur

New member
הצעה שלי - קורס לא אקדמי

היי דפנה, אני לגמרי מבינה את הבעיה. לא קל למצוא את המקצוע הנכון - שגם תהני וגם תרוויחי. רוב האנשים אף פעם לא מוצאים... בכל מקרה, במה שלא תבחרי, אני לא מציעה לך לעשות תואר נוסף (אני מבינה שאת גם לא רוצה). כמו שציינת, המכללה למנהל מקיימת קורסים לא אקדמאים כמעט בכל נושא שעולה לך לראש (סתם לדוגמא - הייטק, ראיית חשבון, הנדסה, תיירות, ניהול, ביטוח...). אני הייתי מציעה לך ללכת ליום הפתוח של המכללה למנהל (18.9.08). אני חושבת שתוכלי למצוא שם פתרונות ותשובות לשאלות שעלו לך, ויועצים של המכללה יוכלו להכווין אותך לדבר הנכון. ואם הנושא הכספי מעניין אותך אז יש 5% הנחה בדמי ההרשמה וגם יתקיימו הגרלות קורסים חינם ביום הפתוח. בהצלחה.

למעלה