אני מקווה שבהמשך הזמן דעתך תשתנה.
אינני בא לשכנע אותך , אני רק רוצה להשיב על מה שאמרת ונסגור את הדיון הזה : 2. יש ביהדות כמה רמות וכמה הבנה. ההבנה של שטן ויצר הרע וכו' היא הבנה נכונה ברמה מסוימת. ההבנה שאין רע ויש רק טוב היא גם הבנה נכונה ברמה מסוימת. בטח שלפי הקבלה זה כך , אבל גם לפי פשט היהדות זה כך. למשל תסתכלי על ספר איוב , את תראי שבכל ההתחלה מופיע השטן. ואילו כאשר ה' עונה לאיוב את התשובה - השטן שהוא כביכול ה"שחקן הראשי" והגורם הישיר ליסורי איוב , לא מופיע כלל !) באופן כללי היהדות מכירה בכך שקיים רע בעולם , אבל הוא אמצעי להתפתחות ואמצעי לגילוי הטוב. 3. לגבי השבח"ים והחב"כים - בסך הכל ניסיתי לנהל איתם דיון. וכתבתי גם הרבה הודעות שבכלל לא קשורות ל"להטיף". היו שם כאלו שידעו לנהל דיון בצורה תרבותית ויפה , אבל הרוב וגם המנהלים שלהם פשוט אנשים אטומים. אני לא נמצא מאתמול בפורומים , אני מחשיב את עצמי כאדם פתוח , רוב חיי למדתי במסגרות חילוניות שונות , אני כותב שנים בפורומים - כולל פורומים שקשורים לתקשורים ודבר מוזרים , מעולם לא ראיתי טיפשות ואטימות כזאת כמו שראיתי מצד חלק מהאנשים שם. 4. אם תשימי לב , אני הפניתי אותך לצילום מתוך ספר שיצא בהוצאת "הקיבוץ המאוחד" אני מקווה שאת לא חושדת אותם בדתיות יתר. נכון שהחוקר משה פראגר ז"ל היה חרדי , אני מקווה שמבחינתך זה לא אומר אוטומטית שהוא כתב שקרים (בפרט שהכל מלא מציטוטים מקוריים ורבים מהספרות הנאצית) (אם את פוסלת מחקר של אדם רק בגלל שהוא חרדי - זה עצוב מאוד). כמו כן המקורות שהבאת רק מחזקות את מה שאני אומר. הגרמנים ראו את היהודים כנחותים וכבזויים וכצבועים ששולטים על העולם ועל האומות המפותחות בכח זה שהם מעוררים בהם יסורי מצפון. זה אותו ה"חיידק" היהודי של היטלר - רגשות האשם , השכר והעונש , האמונה בהשגחה - בכח כל אלו משעבד היהודי את העולם. המקור שהבאת לא סתר כלום מדברי פראגר - רק מחזק. 5. לגבי המקור שהבאת מהרמב"ם - דבריו אינם פשוטים להלכה , משום שאין איסור מהתורה בגויה שאינה משבעת העממים אלא איסור דרבנן בלבד. ממילא אין מה להרוג אותה , אלא רק בגויה שהיא מ7 עממים. באופן כללי חכמינו התנגדו לעונש מוות , וגם המעטים שהיו בעדו היו בעדו רק במקרי רצח , כפי שכותבת המשנה במסכת מכות : " סנהדרין ההורגת אחד בשבוע (=7 שנים) , נקראת חבלנית; רבי אלעזר בן עזריה אומר, אחד לשבעים שנה. רבי טרפון ורבי עקיבה אומרים, אילו היינו בסנהדרין, לא נהרג בה אדם לעולם; רבן שמעון בן גמליאל אומר, אף הן מרבים שופכי דמים בישראל." לכן דינים כאלו נועדו בעיקר כדי להרתיע. 6. בעבר היה זה מוסרי להרוג עם במלחמה , ומלכי ישראל דווקא נחשבו "מלכי חסד" לעומת המלכים בסביבתם (למשל עייני בספר מלכים דברי בן הדד לעבדיו). אם מוסר , לשיטתך , נקבע לפי בני אדם , אז המוסר הוא ללכת לפי הנורמות החברתיות באותה תקופה - ומה שכתוב בתנ"ך לגבי העמים אלו הנורמות ההן. ממילא אין לך טענה , כי אם אין לך אלוהים , על מה תקבעי מוסר חוץ מאשר על נורמות ? (תראי בתנ"ך למשל את אדוני בזק - שאחרי שהיה הורג את העם היה קוצץ למלכים שכבש את בהונות ידיהם ורגליהם ונותן להם לאכול פירורים מתחת שולחנו . . .) התנ"ך תמיד בא בגישה של מידה כנגד מידה. אנחנו לא צריכים להיות יותר "צדיקים" מאוייבנו - מה שהם עושים , אנחנו רשאים לעשות להם. כאשר העולם נהיה יותר מוסרי וטוב , גם ביהדות כל המצוות הללו כמו מחיית עמלק הפכו ללא מעשיות. ושוב תשימי לב ותראי שהמדינות היותר מוסריות בדרך כלל יודעים מהתנ"ך ויודעים מעם ישראל. לעומת זאת המדינות היותר מרשעות ומושחתות גם כלפי האזרחים שלהם , הם בדרך כלל אויבי ישראל. 6.5 לגבי חטא העגל - הסיבה שבתורה החמירו כל כך עם החוטאים , היתה שכאשר יש איתם בגלוי את השגחת ה' , אז העונש על כל חטא חמור הרבה יותר. זו בדיוק הסיבה שלכן כתוב אחר כך בתורה : " וְשָׁלַחְתִּי לְפָנֶיךָ, מַלְאָךְ; וְגֵרַשְׁתִּי, אֶת-הַכְּנַעֲנִי הָאֱמֹרִי, וְהַחִתִּי וְהַפְּרִזִּי, הַחִוִּי וְהַיְבוּסִי. ג אֶל-אֶרֶץ זָבַת חָלָב, וּדְבָשׁ: כִּי לֹא אֶעֱלֶה בְּקִרְבְּךָ, כִּי עַם-קְשֵׁה-עֹרֶף אַתָּה--פֶּן-אֲכֶלְךָ, בַּדָּרֶךְ" זה פשוט שאם אדם יש איתו ניסים בכל בוקר ובכל ערב , ורואה בעיניו את מעמד הר סיני וקריעת ים סוף , ואחר כך מעיז לחטוא בעבודה זרה , מגיע לו עונש חמור. לכן ה' אמר למשה שהוא ישלח איתם מלאך ולא תהיה השגחתו גלויה איתם. מה שקרה מימי יהושוע ואילך. 7. אני מסכים איתך במאה אחוז שדת ואמונה לא נובעים ממקורות לוגיים. יפה שאת מביאה את ה"מטריקס" כדוגמה - סרט שמראה את הריקנות והרובוטיות של החברה הרגילה , ועמוס במושגים אמוניים יהודיים (בחירה , גאולה , ציון וכו'). גם שימי לב שכדי להאמין בסיפור של מורפיוס צריך קודם כל אמונה. לגבי החב"כים - יש שם כמה שיש לי כבוד אליהם , יש שם כמה שמסוגלים לדון ולחשוב על דברים מתוך יושר פנימי. חוץ מהם - רוב מי שראיתי שם היו אטומים וצבועים ופנאטים בדרכם. אני כותב בפורומים כבר כ10 שנים , אני מנהל פורום "אמונה" באתר כיפה , אני כתבתי וכותב המון בפורומים של רפואה משלימה והילינג , היו תקופות שכתבתי קבוע גם בפורומים "הזויים" כמו "תקשור עם ישויות " - אומנם יש לי דעות מוצקות משלי , אבל אני חושב שאני אדם די פתוח מבחינת היכולת לראות את נקודת מבטו של האחר. גם ניסיתי על עצמי את הדברים הכי מוזרים בעולם , ועברתי לא מעט התנסויות. לגביהם רובם פנאטיים , כל מה שלא מסתדר עם תמונת העולם שלהם ישר הם מקטלגים אותו כהבל ולועגים למי שמנסה להציג להם הסתכלות אחרת. אין להם את היכולת להתנסות \ להתגמש , לראות דברים בעיניים אחרות. כמובן זה בהכללה - היו שם כמה חבר'ה שהתרשמתי מהם לטובה למרות הדעות שלהם (פלמוני777 , האדמו"ר האפיקורוס ועוד כמה שאינני זוכר).אנשים שרואים שיש להם את היכולת לראות דברים בצורה ישרה - גם אם הם לא מסכימים איתי על כלום.