נמאס לי שאין לי כיוון בחיים!!!

cleopatra2006

New member
נמאס לי שאין לי כיוון בחיים!!!

היי... אני בת 25 ועבדתי כבר במגוון רב של עבודות. זמניות וקבועות. אני פשוט לא מוצאת את עצמי! נמאס לי להיות מזכירה או לעבוד בשירות לקוחות. תואר אני לא חושבת שאעשה, אבל היו לי 3 כיוונים ללימודי תעודה שמסיבות שונות הבנתי שזה לא זה. האם מבחן להכוונה מקצועית הוא באמת יעיל? הבנתי מאנשים שונים שעשו את המבדקים הללו שהמבחנים לא נתנו להם שומדבר. ישנה הכוונה מקצועית שאיננה יקרה כדי שאוכל לפחות לראות אולי זה כן יעיל עבורי? מה עליי לעשות??

שלום לך

אני לא הייתי הכי ממליץ לך ללכת להכוונה מקצועית(אלא אם כן זה מסובסד או משהו), כי פשוט חבל על הכסף! אני הייתי אצל אחת היועצות המפורסמות בשוק, שילמתי המון כסף(1200 ש"ח) לארבע פגישות, ובסופו של דבר האבחון לא ממש עזר לי ולא הכי הרגשתי מתחבר למקצועות שיועדו לי. אמנם היחס היה מעולה ובהחלט קיבלתי כלים נוספים לבירור הנטיות המקצועיות שלי, אבל בשביל זה לא משלמים סכום גבוה שכזה. בכל אופן, אם את ממש מתלבטת, את פשוט תצטרכי לחפור בתוך עצמך, זה דורש הרבה כנות ומודעות עצמית,וגם זמן. תתנסי בדברים ובתחומים שלא התעסקת בהם קודם.אין ברירה אחרת לדעתי. בהצלחה בכל אופן.

הי קליאופטרה

הי, אתה מתארת מצב בו את לא יודעת במה את רוצה לעסוק. אני משערת שניסית לשבת עם עצמך, עם חברים ועדיין אינך מוצאת את הכיוון. לטעמי, עזרה מקצועית מכל סוג שהוא יכולה בהחלט לעזור . יועץ או מאמן ישאלו אותך שאלות, יעזרו לך להתבונן על החיים שלך, לחפש ולמצוא את המקומות החזקים שלך, איפה את טובה, מה את אוהבת. תוכלי לבחון אפשרויות שונות נוספות שאולי לא חשבת עליהן. כמובן שללא שיתוף פעולה שלך, מחשבה והתבוננות פנימה, לא ניתן להגיע לתשובות. אף אחד לא יודע יותר טוב ממך מה טוב לך אך נראה שעזרה חיצונית, שתאיר נקודות שאולי אינך רואה ותעזור לך לעשות סדר, תוכל לסייע. בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי, ייעוץ קריירה

ברונזה

New member
התנסות במבחני הכוונה מול מחשב

הי אני מבינה את ההתלבטות והחשש מלשים סכום כסף גדול על הכוונה מקצועית,למרות שהרבה פעמים זה שווה את זה. לכן לפני שאת הולכת ליועץ או מאמן אני ממליצה לך לעשות שאלוני אבחון , יש שאלונים לגביי העדפות ואישיות ב30 ש"ח באתר של 'אדם מילוא', והיום השתתפתי במחקר לחברה שמפתחת מבחני התאמה לתפקיד,כמו אלו שעושים במרכזי הערכה ושכוללים מבחן פסיכוטכני,מבחן אישיות ושאלוני העדפה שונים. מאחר וזה לצרכי מחקר סטטיסטי זה בחינם,ותמורת 50 ש"ח אפשר לקבל גם שיחה עם הפסיכולוג לגביי משמעות התוצאות. יכול להיות שזה יתןלך כיוון כלשהו וימקד אותך בנוגע להעדפות שלך ובכל מקרה-שווה בדיקה לפני שמוציאים יותר מ1000 ש"ח (לא שאני משווה את ההבדל בדיוק האבחנה)

bvb1369

New member
הכוונה מקצועית

קליאופטרה הכוונה מקצועית בדרך כלל נותנת כיוון מעשי למה את מתאימה לפי שיחות ומבחנים פסיכולוגיים, חבר שלי עשה הכוון ויעוץ במכון הדר-ת"א בסכום שהוא הרבה יותר נמוך ממה שמצוין כמעט ב30% .ולאחר מכן לא שהיה לו קל אבל הוא התמקד בכיוון ואחרי תקופה מצא עבודה והיום הוא מרגיש שהוא די מצא את עצמו.חשוב לזכור שגם אחרי הכוון העבודה עוד רבה . בהצלחה אל ייאוש

למעלה