נמאס לי!

בוזיקית

New member
נמאס לי!

נמאס לי כבר מההשפלות בעבודה! נמאס לי לתת לבוס שלי לדרוך עלי וללקק את שפתיו! כמה אפשר לסבול תגידו לי? אני מנסה לשמור על קור רוח אך יותר ויותר נדמה לי שהוא הולך להעיף אותי מפה. גם ככה אני מקבלת שכר מינימום... אבל כל כך קשה לחפש עבודה ואין לי כוח. פעם היתה לי פה מוטיבציה אך כיום אני חורקת שיניים כדי להמשיך. התחום בו אני עוסקת מרתק אותי ולפחות יש לי משכורת. עד שאני אחליט לעזוב נראה לי שיפטרו אותי. חבל לי שכך המצב אך לא יודעת כבר מה לעשות-עברתי את השלב של ההומור...

גלי 34

New member
אל תעזבי...

תחפשי בינתיים עבודה אחרת ורק אז תעזבי.היום קשה למצוא עבודה...

hrabba

New member
אל תעזבי - הייתי בסרט הזה, באמת

שהייתי , החוכמה היא לחפש בשקט את הדבר הבא, זה מעודד לדעת שיש ראיון, זה מעודד לדעת שממשיכים הלאה למרות שסופגים את החרה מהבוס. בנתיים אנחנו כאן כדי לעודד

noa128

New member
believe it or not - אני שוב שם...

החברה שבה התחלתי לעבוד לפני פחות מ- 3 חודשים משמיעה חירחורי "לא הולך" ואני כבר בחיפושים אחרי הפרק המקצועי הבא... - והאמת? בצער רב. נורא נהניתי שם - אבל החרחורים משפיעים קשות (מן הסתם) גם על האוירה המתוחה עד למאד, והבוס אחוז פאניקה ומפנה אותה כלפי מטה
כלפיי, בציפייה נואשת שאעשה איזה הוקוס פוקוס ואציל אותו מהשלכות ההתנהלות המטופשת שלו שהביאה את העסק עד הלום... עצוב, אבל מאחר וכולנו אנשים מבוגרים, וכבר ראינו כמה נמוך אפשר להגיע בלי פרנסה, אין ברירה - ואני כולי בחיפושים, כשהמטרה המוצהרת היא לקצר ככל הניתן את ימי אי התעסוקה. אז בהצלחה רבה שיהיה לכולנו - ורק טוב,

פּרפרית

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo12.gif אוי נועה...אוףףףףףףף

עכשיו ראיתי. בהצלחה, בהצלחה, בהצלחה. מחזיקה לך אצבעות, יקירתי. באמת רק טוב. לכולם.

רגע...תנשמי עמוק!

אני בטוחה שאת לא משתטחת על הרצפה לפני הרגליים של הבוס ואומרת:"תדרוך". ויחס משפיל לא מפסיקים ע"י עימותים וצעקות. אבל לפני שאני יכולה להתייחס, שאלה לי: מה זה "לדרוך עלי" בפועל? מה הוא עושה? ועוד שאלה: האם זה קרה לך בעבר עם בוסים אחרים?

בוזיקית

New member
לדרוך עלי זה...

לקרוא לי אידיוטית וזבל, או להגיד לי שאני מטומטמת ולא מביאה תועלת למשרד, מה שקצת מתמיה אותי לנוכח העובדה שאני עדיין שם... לדרוך עלי זה להתחכם לי ברשעות, לאסור עלי לקחת ימי מחלה גם אם אני עם דלקת ריאות. לדרוך עלי זה להביט בי במבט מלא בוז ובמקום לדבר אתי להניח לי פתקים על השולחן עם מילים מגעילות כמו שציינתי לעיל. נכון, אני עושה טעויות שאפשר להמנע מהן, אך אני לא מרוכזת מפני שאני לא ישנה. נכון, זה לא צריך לענין אותו ואני גם לא מספרת לו, אך יש דרכים רבות להתבטא ואני תמיד שותקת ומהנהנת בראשי משל היה הוא סגנו של אלוהים. טונים גבוהים? אני? הצחקת אותי. אני סמרטוט עלוב ומתרפס שלא מצייץ ושומר הכל בבטן. ואכן היו לי בוסים דומים, אם כי הרוב היו אתי בסדר גמור

גלי 34

New member
../images/Emo12.gif

חוזרת בי,הייתי עוזבת גם אם אין לי מקום עבודה אחר......מי הוא בכלל שידבר אליך ככה? אל תפחדי ממנו,תעני לו ותעמידי אותו במקומו.

skito

New member
בוזיקית

נסי לקבל כאן יעוץ משפטי האתר לזכויות העובדת יעוץ ראשוני וללא תשלום. לא הייתי ממליץ לעזוב בשלב זה, רק לאחר שתעמידי אותו במקומו-זו לא התנהגות נאותה - עשי זאת בלי לחץ בשקט ובאיפוק - לא להתעמת כן! בהצלחה

תשימי לב

אני לרגע לא מצדיקה את האידיוט שלא למד איך להתנהג לבני אדם. אבל (ויש כזה) העדת על עצמך שאת: "סמרטוט עלוב ומתרפס..." ושהיו לך בוסים דומים ומזה חששתי... במקומך הייתי הולכת דווקא למשהו כמו סדנת אסרטיביות (יש בנעמ"ת אם אני לא טועה) כדי שתלמדי שאת לא כזו וגם איך לא לשדר שמותר לדרוך עליך.

noa128

New member
בוזיקית, תרימי ראש - זקפי כתפיים

ושמאל ימין למועצת הפועלים - לא לפני שלקחת טייפ מנהלים קטן והקלטת את הנבלה ואת התנהגותו כלפייך (את הפתקים בחתימתו גם כדאי לשמור). אין אדם בעולם - ומצידי שישלם לך מיליון שקל לחודש - שיש לו את הזכות לנהוג בך כך ! אז ככה: מגיעים לך ימי מחלה? (יש אישור מרופא, נכון?) מגיעים לך ימי חופשה? גשי למועצת הפועלים, ספרי את הסיפור, אמרי שהבנאדם לא נותן לך את מה שמגיע לך (ובהזדמנות זו שווה לברר מה זכאותך לדמי אבטלה - אם וכאשר, היום לוקח זמן למצוא עבודה). הם כבר יפנו אליו ויאיימו (הם חזקים בזה מאד, מנסיון). קחי את הימים האלה, שהם למעשה ימי חופש בתשלום - ונצלי אותם למציאת מקום אחר. וזכרי תמיד - את שווה - כשהמחשבה הזו תקועה בראש, הקומה מזדקפת, והאור בעיניים לא מותיר ספק בלב איש - עלייך לא דורכים.

בוזיקית

New member
תודה אנשים טובים

גם ככה הביטחון העצמי שלי לוחך את העשב בקרקע... הבוס שלי אדם מאוד מתוחכם, הרבה יותר ממה שאתם חושבים. אין לי כוח למועצת הפועלים וכל הדברים האלה, כי בקושי יש לי כוח להתמודד עם החיים לבד אחרי שאמא מתה לי בידיים לפני כמה חודשים. המקום שבו אני עובדת (מבלי לחשוף יותר מדי) הוא משרד פרטי קטן, והבוס שלי הוא בעצמו עורך דין, כך שלהתעמת מולו זה לא הדבר החכם ביותר. על הפתקים שהוא כותב לי הוא לא חותם, ולפעמים גם מדפיס אותם במחשב, כך שמי יאמין לי בכלל? ובקשר לימי מחלה זה לא שהוא לא נותן לי תשלום עבורם, פשוט היה לי מזל נאחס השנה והייתי חולה יחסית הרבה, אז הוא איים עלי שלא יתן לי יותר להעדר ולא משנה לו בכלל למה, ובדיוק אז חליתי שוב ונאלצתי לגרור את עצמי לעבודה בקושי. אני צריכה לציין גם שלאורך כל תקופת המחלה של אמי - כמה חודשים, לקחתי חופש אולי פעמיים בסך הכל במקום להיות איתה ולתמוך בה, וגם על זה לא הוערכתי כלל. אני שווה? אני? יש לי בעייה עם זה, כי כמו שכבר אמרתי ההערכה העצמית שלי נמוכה מאוד (אגב, אני עובדת על זה). בינתיים אני שומרת על פרופיל נמוך שם כדי לסחוב כמה שאפשר, פשוט משום שאין לי כוח כעת להתמודד עם משהו חדש ושונה, וגם מפני שאני אוהבת מאוד את מה שאני עושה. סליחה על ההשתפכות, פשוט הגיעו מים עד נפש ואינני מספיק אמיצה כדי לנקוט בצעדים עליהם המלצתם לי...

skito

New member
בוזיקית

תקראי את הסיפור הבא ומקווה שהאישה האמיצה הזו תתן לך את הכוח לנהוג כך, לא שהסיפור דומה אך יש בו מסרים ותחשבי עלהם: דלת הבריחה היא ישבה קפואה על הספה, השוטר התיישב לידה עם ניירות ספרי לי מה קרה? אמר בקול עדין. ידיה רעדו, רון, הבן הבכור קרב אליה וראה אותה פורצת בבכי אימא סליחה אמר בשקט. לא חמוד, זו לא אשמתך חיבקה אותו אל חיקה וניסתה להתרכז בשאלות השוטר. מה קרה? חשבה לעצמה, מה לספר לשוטר שקרה שם. המחשבות התרוצצו בראשה, רצתה שיעזבו אותה לנפשה. את רוצה להגיש תלונה? שוב שאל השוטר. כן ענתה בקול החלטי. וצפתה בשוטר אחר שלוקח את בעלה למעצר. ידעה שזו דלת הבריחה שלה. אין כוון אחר. התווכחנו, לא זוכרת על מה החלה לספר, הוא כעס, התעצבן, צעק עליי על הילדים קולה רעד, הסתגרתי בחדר, ידעתי שהוא לא יפגע בילדים, ואז שמעתי את גל בוכה, התינוק שלי בן שנה וחצי בוכה, יצאתי מהחדר במהירות, ראיתי שהוא סגר אותו בשירותים ולא נתן לו לצאת, צעקתי עליו שיתן לו לצאת, הוא לא נתן לי להתקרב לדלת השירותים, אני אפגע בך בנקודות הכי רגישות צעק עליי, הילדים, אני יודע שזה מה שיפגע בך, אם אפגע בהם , עצרה לרגע ודמיינה את הזוועה שעברה באותו בוקר. הוצאתי את גל מהשירותים חיבקתי אותו והלכתי לחדרו יחד עם רון, ישבנו שם מפוחדים, הוא נכנס אל החדר ושוב החל לצעוק, לקח לי את המשקפיים, שבלעדיהם איני רואה דבר, החביא אותם. התפללתי בלבי שהשד שנכנס בו יצא כבר, לא יכולתי לסבול את הזוועה שהילדים רואים. אחכ נכנס לחדר שינה, שם קיפלתי כביסה והעיף את הכל על הרצפה, את תוכן הארון העיף גם כן , השוטר קם וניגש לחדר שינה ולא האמין למראה עיניו. זו פעם ראשונה שזה קורה? שאל השוטר. בקול מבויש ענתה לא. למה לא התלוננת בעבר במשטרה? שאל. אין עלי סימנים כחולים, איך אוכיח שאני חיה עם מפלצת? מי קרא לכם? שאלה. אחד השכנים ענה השוטר. היא תהתה מי מהשכנים שמע את הצעקות ואזר אומץ להזמין משטרה. ספרי לי עוד מה קרה? ביקש השוטר. לקחה נשימה ארוכה, שוב החלה לשחזר את קורות אותו בוקר, יצאתי עם הילדים לסלון, ישבנו שם ולפתע שוב החל להציק לנו, לצעוק, לקלל, ביקשתי שלא יקלל ליד הילדים, לא אכפת לי מהילדים אמר. את הכביסה המקופלת שבחלקה הייתה בסלון, הוא הפיל על הרצפה, התכופפתי להרים והוא הניח את רגלו על כף ידי בכל הכוח, זה כאב, ניסיתי להוציא את היד, צעקתי, זזתי לאחור וראיתי אותו מרים יד, מיד הרמתי כיסא שהיה לידי כדי להתגונן מנחת ידו על גופי, התרחקתי ממנו ומאחורי הרגשתי קיר, התיישבתי על הרצפה כי כבר לא היה לי כוח יותר להילחם, הוא התקרב אלי , משך בשערות ראשי ודפק את ראשי אל הקיר, שמעתי מרחוק את הילדים בוכים , ואז אתם הגעתם . כל כך רצתה שילדיה לא יראו את הזוועה. לא יכלה להמשיך לספר עוד, גופה רעד, רצתה להיות לבד עם הילדים. ספרי לי על עוד מקרי אלימות בעבר ביקש השוטר, למרות שראה שאינה מעונינת בשיחה, אך החקירה הייתה צריכה להימשך, לכן הסכימה. ניסתה להתרכז בשאלתו, הרגישה שאינה זוכרת דבר, כל חייה התגוננה מפניו, ביקשה לשכוח את הזוועות, אינה זוכרת דבר, אך יודעת שהיו מקרים של אלימות. היו הרבה מקרים התחילה לספר, אני לא זוכרת ממש, בכל פעם שהוא חוזר כועס מהעבודה אנחנו סובלים, כשהייתי בהריון הוא בעט בי בבטן, פעם כשנסענו מהוריי לביתנו הוא התעצבן, השאיר אותי בכפר ערבי באמצע הלילה עם התינוק, לא חזר לבדוק אם אנחנו בסדר , השוטר זז באי נוחות. היו עוד מקרים, אני לא זוכרת הכל, כואב לי הראש, זה מספיק ? כן, זה מספיק בינתיים, מחר תזמן אותך שוטרת למשטרה ותחקור אותך ביסודיות, בינתיים בעלך נמצא במעצר אצלנו בתחנה, הוצאנו לו צו הרחקה לשלושה ימים, אסור לו להתקרב אליך או לילדים, את תהיי מוגנת. השוטר עזב את הדירה. היא חיבקה את ילדיה חזק הכל בסדר חמודים שלי לחשה. "הבה נשגיח על ההתחלות שלנו, התוצאות תצמחנה בעצמן." אלכסנדר קלארק

skito

New member
דלת הבריחה \ מאת סקיטו

"הבה נשגיח על ההתחלות שלנו, התוצאות תצמחנה בעצמן." אלכסנדר קלארק

קראת את מה שכתבתי?

אני שמחה שאת משתפת אותנו כשנשבר לך וקשה לך. הבוס שלך לא מתוחכם - הוא רק משחק ברגשותיך כי זה מצליח לו. הוא בשר ודם, אולי קצת "דפוק", ועדיין הולך על שתיים. אני לא יודעת איך את עובדת על הבטחון העצמי אבל עד שתארגני אותו, בינתיים לכי ללמוד אסרטיביות. זה יקנה לך כלים "לשים את הדורכים במקום" וכל הצלחה כזו גם תוסיף לבטחון העצמי שלך. זה יופי שאת אוהבת את העבודה שלך! את צריכה את זה וחבל לוותר על זה. הבוס שלך ישתף פעולה כשיראה בך שינוי. אולי לאט-לאט אבל זו בעיה ברת-פתרון. לא צריך בשביל זה כוחות נפש - רק סדנה מתאימה.

בוזיקית

New member
אני באמת מתעניינת בזה. יש לך מקום

שתוכלי להפנות אותי אליו, שם מתקיימת סדנה כזו? אני מאיזור המרכז

קורס אסרטיביות

אני לא יכולה להמליץ על מקום זה או אחר. יש כמה וכמה - תצטרכי לבדוק איזה מהם מתאים לך. עשיתי חיפוש קל באינטרנט ושליתי שלושה לדוגמה. http://www.alternativli.co.il/sa_rep.htm http://www.haderech.co.il/services.html http://www.clalit.co.il/newserv/woman3.asp האחרון הוא של קופ"ח כללית, להפתעתי. אינני יודעת אם זו הרצאה או סדנה. אני יכולה לספר לך שמכירה קבוצת נשים חסרות מקצוע עד מזכירות זוטרות שאירגנו יחד סדנת אסרטיביות למנהיגות (לא פחות ולא יותר) וזה הפך להן את הגישה לחיים. לא רצו להיות מנהיגות אבל הסדנה הזריקה להן תובנות משמעותיות לגבי החולשות שהן מקרינות ככה בלי לשים לב. הקורס עזר להן בעבודה.

למעלה