נמאס לי

בלינקה

New member
נמאס לי

אני מתנצלת שאני מקטרת כל הזמן, ולא אמפתית ותומכת ומשתתפת, אבל איכסה לי. לפני שבועיים קרסתי עם וירוס של חום והקאות, וגם שחר הצטרפה אלי לכמה ימים. בקושי הצלחתי להתאושש קצת, להתאפס על העבודה, ונפל עלי צינון. גם על שחר כמובן. עכשיו, אחרי כמה ימי שיעול וניזול, אני מרגישה את החום מטפס, וזה אחרי שלא ישנתי כל הלילה כי שחר המסכנה בכתה מחום, אף סתום וכאבי אוזניים. ביום היא דווקא במצברוח מצוין, בניגוד לאמא שלה. נסעתי היום לפ"ת וחזרה לחיפה, וכמעט נרדמתי על ההגה, מה שמעולם לא קרה לי. ועכשיו אני במשרד, מתה ללכת הביתה, אבל חייבת (מוסרית) לסיים איזה מכתב, שאני לא מצליחה להתרכז ולסיים לשביעות רצוני. ויש לי הרגשה שזוהי רק ההתחלה, ושמצפה לי חרא של סופ"ש.

פשושולה

New member
משתתפת בעצבייך. לפחות היום כבר

כמעט נגמר... גם אנחנו חולים והיום נלך בפעם השלישית זה שלושה שבועות לרופאה. השיעול של עדן לא עובר פשוט... חוץ מזה היום הייתה לי השקמה בשעה 4 בבוקר. ולא מרוב אושר ושמחה, אלא בכי של אומללות. תודה לאל שיום כיפור אז אין אפילו לאן ללכת, וחייבים לנוח בבית, עם טיולים קצרים מקסימום.

nubi

New member
../images/Emo24.gifאוי...

אני תפסתי וירוס בפה (לא פחות ולא יותר!). יש לי מלא מלא פצעים שורפים אש, וממש לא נעים לי (זה נראה לי פה וטלפיים רק שכבר היה לי בילדות, וזה ממש מוזר). תהיו בריאות! ואם את צריכה משהו-יש לך את המספר...

טיפוטף

New member
גם את?

אני, בעלי, הקטנה והבן הגדול חטפנו את זה. כנראה שזה מסתובב עכשיו. לגבי הפה והטלפיים, אז כמו שהבנתי לפני כמה שנים מרופא הילדים, כשאמרתי לו, היה נורא אבל לפחות לא חולים בזה שוב - יש כמה וכמה סוגים של הזבל הזה, כך שאת בהחלט יכולה לחטוף כולירע דומה למה שכבר קיבלת בעבר. דרך אגב הבן הגדול חטף את זה נורא קשה בגיל שנה בערך, והנה עכשיו שוב. אני חטפתי את זה עם השני לפני איזה 5 שנים, והנה שוב. ובטח גם בילדותי. בכל אופן תחזיקי מעמד, ותאכלי הרבה קרטיבים. האמת שאצלנו הכי גרוע היה כאבי השרירים. פשוט בלתי נסבל.

אדר שלי

New member
איך מאבחנים את "הפה והטלפיים"?

מה הסימפטומים? פצעים בפה? ומה עם חום?

nubi

New member
תראו זה ממש מביך

אני מתמחה ברפואת הפה, מחלות של הפה זה התחום שלי ואין לי מושג מה יש לי. זה לא נורמלי. הפה שלי בוער, עם איזורים אדומים, זה היה גם אצל אמא שלי אבל אף אחד לא נדבק (אז כנראה שזה לא פה וטלפיים, גם אין את הסימנים האחרים). מביך כבר אמרתי?

nubi

New member
אבל לאף אחד מהם

לא היה דבר כזה. ממש רואים איזורים אדומים בוערים. שלחתי את אמא שלי לבדיקות דם ואכן היא אנמית גם לברזל וגם ל-B12 וזו סיבה מצוינת לפצעים בפה. אצלי ה-B12 ברצפה. אולי זו הסיבה?

גבינייה

New member
את שואלת אותנו?? את הרופאה! ../images/Emo13.gif

תתיעצי אולי עם קולגות... תרגישו טוב כולם

nubi

New member
כנראה שצדקתי

לקחתי כדור למציצה של B12 (יש לזה אפקט כמו של זריקה) ויש הקלה בשריפה. הפצעים עדיין נשארו אבל לפחות יש אבחנה.

T noki

New member
חסר חמור של ויטמין בי12 יכול לגרום

לתופעות כאלו, אבל יש גם וירוסים אחרים שמסתובבים עכשיו, שאינם הוירוס של "הפה והטלפיים" והם מאד מדבקים וגורמים לאפטות מאד מעצבנות ושורפות בפה. אז אולי חטפת את זה... לאו דווקא ממטופל. מקווה שהיום את מרגישה טוב יותר.

nubi

New member
זה ממש לא אפטות

(לא כל פצע בפה זה אפטה). אבל יש הטבה-כנראה ששוב ה-B12 שלי ברצפה.

איך מאבחנים?

פצעים בפה יחד עם פצעים בידדים או ברגליים (מהמרפק ומטה, ומהברך ומטה) לעיתים הכריות בכף הרגל או בכף היד יהיו נפוחות ואדומות וכואבות. כמובן שגם חום. צום קל גמר חתימה טובה

אדר שלי

New member
תרגישו טוב בנות!../images/Emo101.gif

אם גם אני הייתי חולה, לא חושבת שהייתי שורדת את החודש האחרון...

isidora

New member
../images/Emo24.gif מסכנונת...

איפה אתם בספ"ש? התמקמות נוחה עושה פלאים להעברת הזמן בכיפור, אנחנו נוסעים לאמא של החצי בקיבוץ. שם בכלל אין יום כיפור ולעומת זאת יש המון עזרה מסבתא
תנסו להתמקם איה שיהיה לכם כייף להעביר זמן (או איפה שיש עוד עזרה ואפשר להשלים שעות שינה...) תרגישו טוב

boringvered

New member
שולחת חיזוקים חמים ומצרפת את תלאותי

אמנם לא הגענו למצב כזה קטסטרופלי... אבל גול הייתה מצוננה שבוע שעבר... (הייתי במרדפי טטרה היסטריים אחרי ירוקת האף האינסופית...) וכמובן שלא ניתן שגל תחטוף משהו ותפסח עלי... וכך קרה שבבוקר שלפני החלפת שעון הקיץ האף החביב שלי החליט שהוא מפסיק לתת לי לנשום... ושצריך להיות ערים... וביליתי עם חום בעבודה וגם לא יכלתי ללכת הביתה (אנחנו יותר מידי מוסריות...) כי אני ממלאת מקום של מנהל הרשת ולא היה אפחד אחר לעשות את העבודה... ועוד בלילה חזרתי לעבוד משעה 23:00 להחליף את שעון הקיץ בשרתים של החברה... מיותר לציין שאני מחכה בקוצרוח לסופשבוע... ויש לי אחלה קול סקסי... אז שנהיה כולנו בריאים, מקווה שלמרות החששות שסופהשבוע יהיה סביר אם לא יותר...

למעלה