נמאס לנו מאגמיות...

strix butleri

New member
נמאס לנו מאגמיות...

... הנשיכות, השריטות, הלשלשת המצחינה; פשוט ציפורים כפויות טובה. אז עברנו למגלנים. הם ניזונים באופן קבוע ליד העגלה שמאכילה את העגורים, ובניגוד לאגמיות- לא מפחדים כלל מבני אדם. כל שנותר לנו (עבדכם הלא נאמן + המלך פ. ארגייל) לעשות הוא להתקין את הרשת הקופצת ולחכות כרבע שעה עד שהלהקה הראשונה הגיעה. שישה מתוך שישה נלכדו, והמלך באצילות אופיינית הניח לפשוטי העם (=לי) לטבע אותם בזמן שהוא מתקין מחדש את המלכודת. סה"כ הרשת קפצה פעמיים נוספות שבהן תפסנו עוד שלושה ושבעה מגלנים- והשלל היומי הסתכם ב-16 ארוכי מקור ועוד אי אילו צטיות וקניות קטנות שנלכדו בדרך ה"רגילה" מוקדם יותר אתמול בבוקר. דרך אגב, ביום שבת תוך כדי תצפית במגלנים כהכנה ללכידתם, צפיתי בתור מצוי המגיע לאכול תירס ביחד עם תורי הצווארון הרבים. לא הספקתי לצלמו, אבל בברור היה זה פרט בוגר, בעל צללית וגודל תואמים לתור מצוי- אבל, שוליים בהירים בולטים לאברות התעופה. אולי תור מצוי מאוכלוסייה מזרחית ? ותהייה נוספת למטבעים שבינכם: בשבת לכדנו אדום-חזה עם טבעת משנה שעברה. זאת'ומרת- פרט לפחות בן שנתיים. אז למה היו לו נקודות בהירות בקצוות של הסוככות הגדולת, ופנים מקור בהיר ( סימנים האופיינים לפרט בשנתו הראשונה, תקנו אותי אם אני טועה ) ? המלך חייך ואמר לי לשלוח אי-מייל דחוף לסוונסון, אבל אני חושד שכל העניין לא ממש הזיז לו את הקצה של סרגל הכנף. אני אובד עצות, מה לעשות ? נ.ב לכבוד פורים החלטתי לגדל שיער ארוך ולהצטרף לרשות
; מתאים לי ?

strix butleri

New member
סופית ולא אגמית

ממליץ (שוב) על "הציפורים- המדריך השלם לציפורי אירופה וישראל" בהוצאת מפה והקיבוץ המאוחד.

osprey

New member
למה לא כל יום פורים

גם אם אתה לא סגור על המין של התור, הייתי שולח את התצפית ל- israbirdnetהתצפית הזו היא עוד גושפנקא לחריפה ראשונה של תור מצוי/מזרחי בארץ. לגבי אדום החזה, תקרא טוב את התיאור בסוונסון - הוא מציין במפורש כי ייתכנו אצל בוגר קצוות צהובים בסוככות הגדולות, אם כי קטנים יותר ובעלי צורה שונה ("wedge-shaped"). אשר למקור, נתקלנו בעבר לא אחת בפנים מקור בהיר אצל פרטים בני יותר משנה, ולא רק אנחנו, גם סוונסון - תקרא את האותיות הקטנות מתחת לציורי המקורים באביב.

Dowitcher

New member
אולי יש לך גם תמונות

של הדרור המסכן שאת ראשו ערפתם בטיבוע האחרון. איך אתה מצדיק את העוול הנגרם לציפורים, אשר מקפחות חייהן ברשתותיכם על בסיס יומי? האם תרומתו של הטיבוע לאנושות ולציפורים כה גדולה עד כי הדבר בטל בשישים? וכן, מתאים לך להצטרף לרשות.

strix butleri

New member
דוביצ'ר יקירי...

א. לא, אין לי תמונות. אינני נקרופיל כמוך. ב. לא כל מה שאני מספר לך בשיחות פרטיות אמור להיות מפורסם בראש חוצות באותיות קידוש לבנה. לאיזו מטרה בדיוק כתבת את הודעתך ?- לעג ? שמחה לאיד ? או אולי אתה מתוסכל על היותך ספון במחילתך, מתכוננן למבחנים מיותרים במקום לצאת לניצנה, והתיסכול הנורא גרם לך לנסח את הההודעה הנ"ל (= אותו התיסכול שבעטיו אתה מצלצל אליי חדשות לבקרים ומודיע לי "לילית, משעמם לי !...", ומצפה שאשעשע אותך עם איזה אנקדוטה על דרורים ערופי ראש או נוסחות כנף של זמירונים). ג. תאונות קורות, ואני בניגוד אליך לא מתייחס אליהן בבדיחות או בציניות ( שלא כמנהגי בקודש ). ומכיוון שהנושא כבר עלה- כן, לאחר אחת הפעמים בהן הפעלנו את הרשת, מצאנו בין המגלנים המפרפרים דרור ערוף, כשראשו נמצא במרחק סנטימטרים ספורים מגופו. כנראה נתפס ראשו בחלק אחד של הרשת וגופו בחלק אחר, וכך קרתה התאונה. רשת קופצת אינה מומלצת ללכידת ציפורי שיר, ואכן היו מספר הזדמנויות בהן יכולנו אך בחרנו שלא להפעיל את הרשת, בגלל עשרות הדרורים שקפצו בין רגלי המגלנים. אלמלא להקת הדרורים היינו לוכדים מספר כפול של מגלנים. אינני מצדיק שום עוול שנגרם לציפורים, ובטח שלא "על בסיס יומי". וכן, לדעתי דרור מת הוא בבחינת בטל בשישים לעומת 16 מגלנים מטובעים. סליחה מראש עם יפי הנפש. ד. באותו הבוקר לכדנו ברשתות ערפל גם ארבעה דרורי בית, בין היתר. אני מכיר מטבעים רבים שהיו משחררים את הציפורים ללא טבעות, במחשבה שמדובר ב"ביזבוז" טבעת. למרות זאת החלטנו לטבע אותם. מה יש לך להגיד על זה, דוביצ'ר ? מה היית עושה במקומנו ? סתם תהייה היפוטתית... ה. תודה, אבל ההצטרפות לרשות היא זמנית בלבד. תחפושת פורים האמיתית שלי היא גרט ויכרס.

Dowitcher

New member
"לאיזו מטרה בדיוק כתבת את הודעתך ?-

לעג ? שמחה לאיד ?" – שניהם, וכדי לשמוע את תגובתך המתגוננת והמתחמקת. אגיב אחרי שאסיים "להתכונן למבחנים מיותרים".

תגובתך ה ג ז מ ה פ ר א י ת

מה??? מה רצית להשיג בכתיבה שלך? האם לקדם את הצפרות בארץ? להרוס ללילית את הכיף לקום ב 4 בבוקר לטיבוע? מה להציל דרור? אם הכתיבה היתה בין הלילית ובינך יאללה תשמיץ, תפגע, תעשה מה בראש אבל לעייני 1/2 עם ישראל וגם בתפוצות. איפה הרווח (למעט הרווח האישי שהצלחת להשפיל) יעני מה יצא לצפרים/ציפורים מזה ? והסמילים שהדבקת בהודעה הם לא מרגיעים! תשמר לך

Dowitcher

New member
טוב, נא להירגע

רק רציתי לעורר קצת את הפורום. הכל ברוח טובה ביני ללילית, קיוויתי שהסמיילים יסגירו שאני לא ממש רציני. בנימה אחרת, פתון ים-סוף נצפה אחה"צ בחוף הצפוני (ג.פ.ס).

PaTaTy

New member
טוב לשמוע

שג.פ.ס בארץ... הולך להיות אביב מעניין אולי כמו לפני שנתיים... עם החמרייה שאני לא ישכח בחיים (המבין יבין)... נ.ב גם אנחנו מתייחסים לדרורים בכובד ראש ולא רק שאנחנו מטבעים אותם גם לוקחים מידות אקסטרא.

PaTaTy

New member
גם עליך זקוקלטלסקופ

ואם כבר מזכירים את הטיול הזה אז צריך לראות את מוציאים עוד אחד כזה...

עוד יותר רע

בפעם הבאה כאשר אתה מעיר מתים ומוציא שדים תבחר בדרכים חיוביות יותר 1. התנצלות כמו שצריך יכולה לעזור 2. פיתון, פריגטה ואלבטרוס (ג'ימס) נודד יעשו רק טוב אם תבחר בהודעות שכאלו

Deerhoof

New member
סליחה על הערת הוויכוח

אבל אם נשים בצד את ההתחשבנות האישית (בצחוק או ברצינות) הנושא הזה בהחלט ראוי לדיון פתוח ולא צריך לטאטא אותו כ"כ מהר מתחת לשטיח. אם יש ציפורים שנפגעות, או אולי אפילו מתות במהלך טיבוע, בוודאי שזה מצריך חשיבה האם ובאיזה מחיר הטיבוע מוצדק. בשביל זה צריך נתונים (שאין לי), ולשמוע את הדעה של כל מי שרוצה להתבטא (גם של מי שקבור בין הספרים). דרך אגב, ההערה של לילית בלהט הקרב שלדעתו דרור מת הוא בבחינת בטל בשישים לעומת 16 מגלנים מטובעים - לדעתי מוטלת בספק (ואני תמיד חשבתי שאם יש לך נפש יפה - זו מחמאה).

razyho

New member
חביבתי-התמונה מראה סיכון מיותר

לפי חצי גוף נראה שאת בחורה נאה אבל את לקחת סיכון מיותר. ציפרים זוחלים ויונקים הם חיות בר פראיות שיכולות רגע אחד להיות חביבות ואחרי כן מסוכנות מאד. החזקת המגלן בלי שיד אחת תןפשת במקור היא סיכון מיותר לחלוטין. מקור זה יכול לגמור לך את החיים אם הוא נתקע בתוך העין שלך. לתשומת ליבך

nubijar

New member
אין לך מושג...

הו, כמה שהיא נאה... רזיהו, נראה לי שבחרת בפורום הלא נכון. חפש באות "ס", אולי יש משהו מתאים.

Dowitcher

New member
מגלן באמת חיה מסוכנת

ע"פ הסטטיסטיקה, 100+ אנשים נהרגים מתקיפת מגלנים מידי שנה, וזה רק מהחומים. המצויצים אפילו יותר מסוכנים, מזל שהם נדירים. ונוביג'ר, אולי אם תתחפש למגלן בפורים יתמזל מזלך...

צלמניה

New member
זהירות - ציפור מסוכנת

המגלן ציפור מסוכנת מצויידת בחרב חדה וארוכה מגלן מצוי משתמש בחרבו לפחות 5732 פעמים ביום וזאת למטרת הרג של יצורים חפים מפשע... בתמונה, מגלן בבגדי מלחמה ושיהיה לך פורים שמח....

strix butleri

New member
חביבתך כבר החזיקה בידיה החשופות

חיות בר פראיות הרבה יותר מהמגלן האימפוטנט שבתמונה ( ע"ע עגורים, שקנאים, עיטים וכדו' ). אבל תודה על הדאגה, על כל מקרה. זה מאוד מחמיא לחביבתך.

למעלה