נמאס מהשביתה!

נמאס מהשביתה!

הבת שלי בכיתה יוד וכמו כל התיכוניסטים יושבת בבית. לשוטט בלילות כבר נימאס להם ועכשיו יש משהו חדש, אחרי שישנים כל הבוקר הם יוצאים לעבוד! יש אולם ארועים בסביבה שלנו שקלט לא מעט בני נוער לעבודה בשעות הערב עד סוף הארוע בערך אחת שתיים בלילה ושמחה וששון. אני בעד עבודה וזה עדיף מהבטלה אבל עכשיו שגם יש לה כסף היא בכלל מנהלת את העולם ובמקום נערה יש לי בוס בבית! מה עושים? איך חוזרים למשהו נורמלי. אני ממש פוחדת ממה שיקרה אחרי השביתה. עזרה בבקשה!

היציאה מהמסגרת הלימודית שמחזיקה את הילדים

בימים של שיגרה איננה כבר זמן רב והילדים מחפשים דרכים שונות להעביר את הזמן וגם מסגרות חלופיות. למרות זה שאין מסגרת בית ספרית יש לשמור ואולי בקפדנות גדולה יותר על מסגרת של בית וגבולות. אם אינך מרוצה מכך שהיא עובדת אז אל תאפשרי לה את זה ותבקשי שתפסיק. את ההורה ואת קובעת. אם אין לך התנגדות לעבודה אלה להשפעות שלה אז תחליטי מה הם הגבולות שלך בעניין ותבקשי מביתך לעמוד בהם. אפשר גם לעזור לבת למצוא דרכים להעסיק את עצמה בבית ומחוצה לו כאשר את יודעת מה היא עושה ויש לך יותר שליטה. בקשר למה שיקרה אחרי, זאת מציאות שיפגשו איתה בבתים רבים . כדאי כבר לחזור לישון בשעות מוקדמות יותר כדי לקום מוקדם יותר ולהזיז את היום והלילה שהתהפכו. כדאי גם לבקש לחזור קצת על חומרי לימוד אפילו בקבוצה. במקום לשבת ולדבר, ללמוד ביחד. אחרי כל כך הרבה חופשה זה יכול להיות עבורה אפילו נחמד.

למעלה