נמאס

nowonder

New member
נמאס

לי ולבני הבית נמאס מרוטב עגבניות לקציצות עדשים.
יש לכם רעיונות לרטבים אחרים שאינם על בסיס עגבניות?
 

Gidi Shemer

New member
על בסיס חומוס

זה בעצם דומה לחומוס לניגוב, אבל פשוט דליל יותר.
אני מבשל גרגרי חומוס (בדרך כלל משתמש בחלק מהם בקציצות) וטוחן במעבד מזון עם חלק ממי הבישול (מי הבישול חשובים מאד פה לטעם). שם במעבד גם מעט טחינה גולמית, מיץ לימון, שום, ומתבל בכמון ופפריקה. מקפיד על מרקם חלק יותר ודליל יותר מחומוס לניגוב

אני גם אוהב להוסיף לזה מעט רסק עבגניות שנותן טאצ׳ שונה מהרגיל, אבל אני מבין שאת רוצה להימנע ממשהו שמזכיר רוטב עגבניות
 

RSPA

New member
רוטב לימוני כלשהו

מבוסס שמן זית, מיץ לימון, בצל, שום, מלח, פלפל שחור וכד'. יש מלא גרסאות בשינויים קלים.
 
הנה דוגמאות

• חצי בצל
• מיץ מלימון
• חצי כוס מיים
• 2 כפיות סוכר
• כפית דבש
• רוטב צ'ילי מתוק
בסיר קטן מטגנים את הבצל עד לשקיפות.
• מוסיפים את מיץ הלימון והמיים
• מוסיפים את שאר המצרכים מרתיחים.
• מבשלים על אש מוכה כרבע שעה.
&nbsp
ויש גם:
רוטב פסטו לימון
• 1 שן שום
• 0.25 כוס צנוברים
• גרידה ומיץ מלימון שלם
• 0.5 כפית מלח
• 1 כוס עלי בזיליקום
• 0.25-0.3 כוס שמן זית
• 2 כפות מים לדילול הרוטב
&nbsp
2. לרוטב הפסטו, מעבדים שום, צנוברים, גרידת לימון ומיץ לימון במעבד מזון או בבלנדר עד שמגיעים לתערובת חלקה. מוסיפים את עלי הבזיליקום ואת שמן הזית ומעבדים עד שמגיעים לסמיכות של רוטב. מוסיפים מים, שמן זית או לימון כדי לדלל את הרוטב לסמיכות הרצויה. הרוטב יישמר במקרר, מכוסה, עד שבוע
&nbsp
ויש גם- אמנם עם עגבניות, אבל טעם אחר
בצל בינוני קצוץ
כף סוכר חום
כף קמח
2 עגבניות קצוצות
2 כפות סילאן
כף רכז רימונים
כף מיץ לימון
כף פפריקה מתוקה
2 כוסות מים
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
לטגן את הבצל, להוסיף סוכר חום ולערבב עד שהסוכר נמס, להוסיף את הקמח ולערבב במהירות. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות עד שהרוטב מסמיך ולהנמיך את האש לביעבוע עדין. מבשלים חצי שעה על אש קטנה.
 
אפשר רוטב פטריות ובצל...

יש גרסאות שונות:
1. לאדות בצל ואחכ להוסיף פטריות ולתבל במלח ופלפל שחור.
להוסיף מים וקמח.
2. לאדות בצל ואחכ להוסיף פטריות.
לתבל במלח, פלפל שחור, כמון, אפשר מעט שום גבישי וכמון.
אני מתבלת באבקת מרק גם.
3. סתם לטגן בצל ופטריות...
&nbsp
אפשר להכין צימיצורי
&nbsp
אפשר להשתמש בטחינה או בטחינה גולמית
 

nowonder

New member
תודה לכם ...

עשיתי בסוף רוטב לימוני על בסיס מנגולד וחציל קלוי.
 

littlegem

New member
טחינההההההההההההה וגם:

רוטב הגזר, רוטב שום רומני (כמו וינגרט מוקצף ען המון שום שמחזיק אותו) וסלסה ירוקה שזה כמו פסטו אבל מגניב יותר.
 

littlegem

New member
רוטב שום

3 שומים גדולים
2 כפיות מלח
1 כוס שמן רגיל (למשל חמניות או סויה)
שלושה רבעים חומץ (אני שמה שליש כמו בוינגרט רגיל)

מפרקים את השומים ומקלפים שמים במג'ימקס עם המלח ואחרי שהכל טחון מוסיפים את החומץ ומזלפים את השמן תוך כדי שהכל מתערבב שתהיה עיסה בצבע לבן.
אפשר להוסיף חצי כפית שמיר מיובש שזה ממש רץ עם הטעמים של פלאפל או עדשים.
 
למעלה