נמלים בחלום

liordg5

New member
נמלים בחלום

הי, ליאור בת 20, חיילת מהמרכז.
חלמתי הלילה ששכבתי עם ידיד טוב שלי-שיש לי רגשות אליו. ולמחרת אני מתעוררת ורואה מהמיטה שכל הקירות שלי בחדר מלאות נמלים שחורות בכמויות.. מתהלכות על הקירות, על המראה, אני לא יודעת איך אבל ידעתי שחברה שלו עשתה לי את זה כדי להתנקם בי. קמתי מהמיטה וראיתי את אמי שוטפת את הרצפה וליד השירותים היא ריכזה את המים שהיא גרפה וגם שם היו מלא נמלים קטנות שחורות..
החלום הרגיש לי אמיתי בעיקר הקטע של הנמלים.. הטריד אותי אפילו.
מה זה אומר לדעתך?
אשמח לפתרון:)

גאויתת7

New member
נמלים

החלום מבטא את החשש מה יקרה אם תממשי את ידידותך לכוונים אחרים

אמנם אמך מאד תומכת בך , ומסירה ממך חלק מהדאגות

אבל כפי לך יש הבנה רחבה ולפחות כל עוד יש לו חברה הדבר יביא אלייך טרדות שהן הסמל של הנמלים

לגבי הנמלים הנמלה חיה שמייצגת משמעת עצמית ומשא כבד , את מאד מוסרית ומודעת לבעייה שתקרה אם תהיו בקשר אינטימי ,
את גם מודעת למחיר גבוה שזה יגרום מבחינת רגשי האשמה מול החברה או החשש ממחיר כלשהוא

המראה מייצגת את הצורה הנבונה והשקופה שבה את מנתחת את הדברים

שימי את מבטחך באמונה מה שצריך לקרות יקרה ומאחר ואת בעלת מוסר גבוה הבהירי את הדברים לידידך כדי שגם הוא יבין
שהוא צריך לארגן את חייו בהתאם לרגשותיו , אני בטוחה שאדם מוסרי תמיד יקבל גמול על חיובי על התנהלותו ,

בברכה, גאוי 7

בברכה, גאוי 7

גאויתת7

New member
ליאור - עוד לגבי חלומך ...

שטיפת הבית עם המים מייצגת את הרגש שיש בינך לבחור שאת מנסה ל" פנות " הצידה ( לסחוב עם המגב / להשליך לשירותים וכו' ) . הסמל של אמא- דמות נשית שאת מזדהה איתה .

ואילו הנמלים הן בדיוק ההיפך - הנמלה עסוקה בקיום עצמי , עובדת , סוחבת , ומצייתת לכללי החברה - הנמלה הולכת בטור מסודר , הנמלה היא פועלת חרוצה .

גם בחלום זה ההגיו נלחם עם הרגש ציינתי זאת גם בחלומך הקודם ,

בברכה, גאוי 7

גאויתת7

New member
עוד לגבי מים לעומת נמלים

הסמל של המים נוגד את הסמל של הנמלים

הרגשות שלך עם הבחור בחלום הן דינאמיים ולא יציבים - נגרפים מכאן לשם , פעם עמוקים פעם רדודים , ופעם בכלל נעלמים
הנמלים מייצגים את כללל ! מה שיש לך בחלום שאת צריכה לדבוק בו - נמלה היא שיא היציבות ! נמלה מספקת לחברותיה בטחון , הנמלים באו להזכיר לך כמה דברים את מפסידה אם תלכי לכוון רגש שלפחות כרגע אין בו כדי לספק בטחון ויציבות

לגבי המראה איני יודעת אשמח אם אחד ממרשי הפורום יצטרף ( טופי / גא / או אלון )

alongo1

New member
פירוש מדהים גאוי!

אהבתי במיוחד את הגישה לפירוש סמל הנמלה על הספקטרום החיובי בעוד הרגש שמתעורר בחלום הוא דווקא סלידה - ואני משתכנע וממשיך באותו קו, להוסיף מספר נקודות לפי הנחיותייך גאוי:

הנמלים מייצגות את המוסר ואת אמות המידה המתחשבות שמאפיינות אותך (ליאור) במציאות. בשל ריבוי הנמלים והימצאותן בכל - נראה שלערכים חלק משמעותי וחזק באישיותך.
כלומר, במציאות האירוע שהתרחש בחלום כלל לא יכול לעלות על דעתך כאפשרות, באופן המודע לפחות.

אחד הדברים הבולטים לעין בתמונת הנמלים והמים הוא כי אין מאבק בין שני הסמלים. המים לא נגרפו כנגד הנמלים. שניהם מעורבבים זה עם זה כאשר לא נראה כי ידו של אחד הסמלים על העליונה. המים והנמלים חיים ביחד: כך גם הרגש והמוסר, הם פשוט נמצאים שם ולא סותרים אחד את השני גם אם הגיונית לא מובן איך זה קורה.

יש את הביטוי הישן... "חברה זה לא קיר". אז הנה בחלום החברה הוכיחה אחרת כשהקירות למולך כוסו בנמלים המטרידות.
הנמלים מופיעות באופן אחיד על הקירות ועל המראה ועל כן מקשות על ההפרדה ביניהם.
יתכן ויש כאן מסר בנוגע לבחירת בן זוג: בעוד המראה מייצגת את בן הזוג היודע להחזיר אהבה, הקירות הם הגברים אשר יודעים רק לקבל, והם אטומים רגשית. בגלל הנמלים, אי אפשר לראות את ההבדל.
"חברה זה לא קיר, וחבר - מוטב שלא יהיה קיר" : האם נדרשת הקהיה של הערכים כדי לחדד את היכולת לבחור על סמך עיקרון זה?

liordg5

New member
וואו..

התייחסתי לכל הפירושים, זה מאוד נכון.. אבל מותיר אותי עם שאלות ובלבול.. האם זה חסר סיכוי ועדיף שלא אחשוב על זה כאופציה למרות שביום יום זה מאוד קשה ומפתה
נורא נכון,
הייתי שמחה אם הייתן אומרות לי איך עלי להתייחס למצב הזה.
תודה רבה!!!

גאויתת7

New member
תודה רבה על תגובתך

אני די מאמינה בצורך ללבן את הדברים במשולש הרומנטי הזה

מישהו פה אוחז במקל ב2 קצותיו

וזה הידיד

טוב יהיה אם תרמזי לו שיסמן את כוונותיו

כדאי שדברים ייעשו בצורה נקיה וטהורה יהיה בכך המון ברכה ליחסים בעתיד !!

לא לחינם הגיעה הנמלה לחלומך הנמלה מסורה וממושמעת לנורמות החברתיות

איני אומרת לך לא ללכת בעקבות ליבך אך שימרו על הגינות כלפי צד 3 .

בברכה, גאוי 7

גאויתת7

New member
ליאור - לגבי ההתמודדות בהמשך

למרות פער הדורות ...
תתפלאי שלפי החלום יש אפשרות שאמך תתן לך נקודת מבט אוהדת בנושא ותעזור לך לפתור את הקונפליקט .הנושא שהעלית העלה המון אמפתיה כלפיך ולצורה שבה את רואה את הדברים ויש בך המון בגרות שאפילו עדיין אינך מודעת לה, מכאן אני רואה שאת חזקה ומסוגלת להוביל את "האוניה לחחוף מבטחים" .....

לפי החלום את יכולה ואפילו כדאי לך לגשת ולהתייעץ עם אמא או דמות נשית ואמהית שמסוגלת להכיל את המצב הזה . עצם ההקשבה לך תתן לך המון כח להתמודד הכי נכון עם המצב ויש המון עוצמה בקשר שבין נשים .... ( במצבים האלה בדיוק )

אני בטוחה שתצליח להכיל את המצב ולהוביל אותו נכון .... לכוון שיהיה לטובתך הגבוהה ביותר

למעלה