נמלים קטנות

אודה על פתרון החלום.

רקע
אני גרה בשכירות, והחלטתי אחרי 6 שנים לא לחדש את החוזה וצריכה לפנות בסוף החודש הזה
, המקום מסביב לבית מאוד מוזנח, עכברים מסתובבים והרבה רעש. כל זה קרה רק מהשנתיים האחרונות.
כרגע אני בחיפושים בדירה אחרת המחירים ב"שמים" או שהדירות מוזנחות ואני לא יודעת מה להחליט
לשלם קצת יקר לדירה.......או זול ביחידת דיור שהם מאוד קטנים ומרגישה "חנק". ואני כבר תשושה מהחיפושים. ורוצה כבר לסגור עניין זה.

החלום
אני בבית שלי , מגיע הבוקר אני יורדת מהמיטה רואה במשקוף של דלת כניסה כמות גדולה מאוד של נמלים קטנות על חטיף ביסלי
אמא ז"ל יושבת ומדברת עם אח שלי (שימש לי בילדות כאבא) והם רק מסתכלים עלי. אני מיד לוקחת מגבת מרטיבה אותה ומכסה את הערמת הנמלים
והם מתפזרים בכל הבית ואני לוקחת עוד מגבת ואז מגיע ילד קטן שהוא בחלום בן שלי, שואל מה את עושה, ואני מאוד בלחץ
להשמיד אותם.
תודה

אלישבע777

Well-known member
שלום יערונת

הפרוש שלי לחלום על נמלים קטנות

בחלום את מתעוררת מהשינה ויורדת מהמיטה. מעשה רגיל ושגרתי שעושה על אחד, אבל בחלום הדבר הראשון שאת רואה בזמן שהתעוררת זה ... אוי ! נמלים קטנות במשקוף ( במפתן?) של דלת הכניסה (לחדר השינה?), על חתיכת חטיף ביסלי. גם נשאר חטיף על הרצפה וגם הגיעו המון נמלים והן עשויות לנשוך ( ביס -לי) והן כידוע מעצבנות כל עקרת בית טובה! . הדירה שהיא ביתך כבר שש שנים (וגם הסביבה שלה בחלום זו הכניסה לחדר) – לא נעימה לך כמו שהנמלים הן יצורים לא נעימים כשהם בבית ובכל מקום. את החלטת לחפש דירה אחרת ואינך מוצאת אחת כלבבך והמצב בשוק הדירות מדאיג אותך ( הדאגות אף הן רוחשות ונושכות כמו נמלים בראש, קשה להיפטר מהן ).

לפי שירה המפורסם של רחל המשוררת:

רַק עַל עַצְמִי לְסַפֵּר יָדַעְתִּי.
צַר עוֹלָמִי כְּעוֹלַם נְמָלָה,
גַּם מַשָּׂאִי עָמַסְתִּי כָּמוֹהָ
רַב וְכָבֵד מִכְּתֵפִי הַדַּלָּה.

גם את מרגישה שעולמך בבית צר עליך והמעמסה שאת לקוחת על עצמך, היא כבדה מאוד. את היית רוצה לגור בבית גדול מרווח – אבל הוא יקר לכתפך הדלה (לכיסך). אולי עדיף לשכור יחידת דיור במקום יותר טוב מהמקום הנוכחי, אבל חדריה קטנים ומחניקים. . בקיצור כל החלטה נושכת ( "ביס לי") ! – או נושכת בכיסך הדל או נושכת בנפשך הנלחצת במקום מגורייך הנוכחי.

את לבד ואיש אינו עוזר לך בחלום. לא אימא ולא אחיך ששימש לך כאב , במקום אביך ז"ל. גם בעבר הם לא עזרו יותר מדי, בלשון המעטה. בחלום הם משוחחים ביניהם, אבל לא איתך. הם מפסיקים לשוחח ומסתכלים עלייך בשתיקה וגם את לא אומרת לכם כלום. גם במציאות לא תבקשי מאף אחד עזרה בעניינים הללו. רק את יכולה לפתור את הבעיות.

בהמשך בלי קשר לאימך ולאחיך ( את די מתעלמת מנוכחותם, הם לא בעצם לא רלבנטיים לחייך) את מנסה לפתור את בעיית הנמלים בעצמך – את מכסה אותן במגבת ( מנסה להימלט ממחשבות טורדניות) אבל הנמלים זריזות ומתפזרות לכל עבר! ככל שתכסי את המחשבות ותתעלמי מהן, כך הן יפרצו החוצה. לא ניתן להתעלם מהן, הן כמו נמלים קטנות שבעצם אינן עושות נזק רציני, אבל מה זה מעצבנות!! אבל למרות זאת – את לוקחת עוד מגבת... לכסות את הנמלים, אבל אי אפשר הן כבר ברחו... ואת בלחץ מכך, רוצה להשמיד אותן וכבר אי אפשר. אפילו בנך הקטן בחלום, מתפלא על אימא שלו ושואל מה את עושה. אפילו הוא מתפלא, שאת אינך פועלת נכון ואין פלא שאת בלחץ.

לחלום אין סוף כלל – לא טוב ולא רע. החלום הוא סיפור לא גמור. האם הנמלים התפזרו ולא יחזרו, האם הנמלים התפזרו אבל יחזרו? לא ידוע. כך את עם מחשבותייך, ספקותייך והתלבטויותיך. במציאות – את צריכה להחליט איך יסתיים החלום הזה! האם הוא יסתיים טוב או לא. הסיום של החלום הוא הסיוט שלך עכשו – להחליט נכון – אם לעבור דירה, לאן ובאיזה מחיר. רק אחרי הגשמת ההחלטה הזאת – תדעי איך החלום שלך היה צריך להיגמר!

אשמח לחוות דעתך על הפרוש – מה התאים ומה לא התאים

שבוע טוב
תודה על תגובתך הארוכה והמשוקעת
אכן מתחברת : וכך פרשת:
1. " אפילו בנך הקטן בחלום, מתפלא על אימא שלו ושואל מה את עושה. אפילו הוא מתפלא, שאת אינך פועלת נכון ואין פלא שאת בלחץ."- במציאות
הבן שלי לא מבין למה אני כל כך לא החלטתית.
2. " גם במציאות לא תבקשי מאף אחד עזרה בעניינים הללו. רק את יכולה לפתור את הבעיות." - נכון כי לדעתי אני זאת שאגור שם.
3". בקיצור כל החלטה נושכת ( "ביס לי") ! – או נושכת בכיסך הדל או נושכת בנפשך הנלחצת במקום מגורייך הנוכחי.- אהבתי את הפירוש של ביס לי
שבוע טוב

למעלה