נמלים - קצת מסובך

drifting

New member
נמלים - קצת מסובך

היי, ערכתי חריש עמוק בארכיון פורום לגבי דרכים להפטר מנמלים, ויש לי כמה שאלות אם אפשר. יש אצלנו מכת נמלים קטנות בכל הבית (קומה גבוהה) והתייאשנו כבר מלאתר את המקור. כנראה שהן מגיעות מסדקים בגוף הבניין עצמו. ליד שולחן העבודה אי אפשר לשבת בשקט כי מטיילים עליך, ולאחרונה הן מתחילות לשוטט לי גם על הקיר ליד המיטה ומדי פעם לבקר אותי במיטה עצמה.
אני לא יכולה להשתמש בחומרים כימיים כי יש לי כלבה סקרנית ובנוסף, יש לי רגישות עזה לריחות, ואני נטרפת גם מניחוחות עדינים בהרבה מחומרי ההדברה השונים. אני אפילו לא מסוגלת להשתמש בקרם גוף עם ריח דומיננטי. כך שבעצם נראה לי שהפתרון היחיד הוא טבעי. אלו השאלות, אני מקווה שלמישהו תהיה הסבלנות לענות: הבנתי מהפורום שכדאי לנסות דפנה, קינמון או ציפורן. האם דברים כמו קינמון או ציפורן לא מושכים חרקים אחרים (מקקים למשל) שניזונים מדברים כאלה? או ציפורים (שיש בשכונה שלי בשפע)? - לפני תקופת מה נשפך אצלי אוכל (נוזלי) בחדר ולמרות שטיפה וקרצוף, עושה רושם שמשהו מזה -- או שרידי ריח -- נותר בסדקים שבין המרצפות. כמובן שזה רק תרם לבעיה. אני לא יכולה לשטוף עם חומר כימי, כי הכלבה נוהגת ללקק את הרצפה מדי פעם. אולי יש לכם עצה מה יעזור? חשבתי על חומץ, אבל הריח ישגע אותי (כן, עד כדי כך, בחיי). זו גם דירה שכורה, ואני קצת חוששת לפגוע במרצפות. - קראתי גם שגיר מרתיע אותן, וחשבתי לסמן חלק מהמקומות בבית בגיר, אבל האם זה לא מסוכן לבריאות? שמעתי שמאוד לא בריא לנשום גיר... (לא לצחוק מההיפוכונדרית בבקשה
).
תודה רבה!

יש חומר מעולה.....

ושמו סנו K-2000 נטול ריח, אך בהחלט מסוכן לכלבה שלך,נסי לחשוב על פתרון איך להרחיק את הכלבה שלך מהאיזורים הנגועים, כך שלא תלקק את הרצפה,הדרך היעילה למצא את מקור הנמלים, הוא פשוט לעקוה אחריהם, להתבונן בריכוז מה בנמלה אחת ולעקוב אחריה מהיכן היא מגיעה(זה יכול לקחת לפעמים שעה). ואז לסתום עפ פלסטלינה, את החור שמשם היא יוצאת.ולרסס באיזור כולו את החומר הנ``ל.(אפשר לרסס את החומר-כשיוצאים מהבית לתקופה מסויימת כמו חופשה וכד`).

drifting

New member
תודה, אבל

אין דרך לוודא שהכלבה לא תגיע לשם, כי הנמלים כאמור בכל מקום בבית וזה אומר לחסום בפניה את כל הבית... מכיוון שהנמלים נמצאות בכל מקום, המעקב אחריהן מסתיים בד"כ מתחת לאיזה רהיט או אריח רצפה, ואנחנו לא מוצאים מקום אחד ספציפי שכולן הולכות אליו. בכל מקרה, כאמור, חומר רעיל הוא לא אופציה. תודה בכל מקרה על התשובה והרצון לעזור.

שלדגית1

New member
תשובה

לפני זמן מה ,בבית של אמי (בית על הקרקע) נכנסו כל הזמן זחלים שחורים מעצבנים. כפתרון הניחה אמי פקעות שום סגורות ליד הדלתות (בתוך הבית) והם הפסיקו לבוא. אולי זה יכול לעזור גם נגד נמלים? צריך לשטוף במקום בו נשפך אוכל עם סבון כלים נוזלי או עם סודה לשתיה (יחד עם חומץ )- ינטרל ריחות לא נעימים ואולי ירתיע אורחים לא רצויים. אם בכל זאת לא תוכלי לסבול את ריח החומץ תנסי רק עם סודה לשתיה נדמה לי שגם קפה שחור מרחיק נמלים וא פשר גם למרוח סבון כלים נוזלי ליד הקיר (בתנאי שהכלבה לא תרצה לטעום את זה). מקווה שמשהו מתוך זה יעזור

drifting

New member
תודה לך,

השום זה רעיון מעניין, אבל מכיוון שמדובר בקומה גבוהה ועושה רושם שהן מגיעות דרך הקיר החיצוני (כלומר מהחלונות או סדקים) במקרה שלנו זה כנראה לא יעבוד. ננסה את הסודה לשתייה/הסבון, אולי זה יעזור... תודה!

תוליק 1

New member
מה עם הדברה?

להזמין ריסוס. להוציא את הכלבה לכמה שעות מהבית, לשטוף לאחר הריסוס בהתאם לזמן שמותר על פי הוראות המדביר.

drifting

New member
חשבנו על זה,

אבל אנחנו חוששים שגם לאחר השטיפה יישאר חומר באיזה מקום... גם הריח הוא הבעיה מהסיבה שציינתי בהודעה המקורית. בעבר (לפני הכלבה) עשינו ריסוסים וסבלתי מזה במשך שבועות. בינתיים פיזרתי פלפל ופפריקה חריפה (במקומות שהיא לא מגיעה אליהם, רחמנות) ונראה איך, אם בכלל, זה עובד.

מנגה

New member
פעם שטפתי את הרצפה עם קצת רעל נגד נמלים בתוך

דלי שלם עם מים וחומר לרצפה, ומאז לא היו לי יותר נמלים בחדר. אולי זה יעזור במקרה של הכלבה שלך כי זה לא מרוכז כל כך

nourit22

New member
מה שם הרעל שהשתמשת בו?

אני גם סובלת מאותה בעיה ויש לי ילדים קטנים בבית

ליקושפ

New member
להוסיף חצי כוס נפט לשטיפת הבית

נשמע מופרך אבל, בזמן השטיפה להוסיף חצי כוס נפט (קרוסין) לשטיפה, לא נשאר ריח מאחר והוא מתאדה לאחר חצי שעה לערך. ואין נמלים ברצפה יותר.

nivinivini

New member
מצטרף לנפט. מכל השיטות שניסינו זה הדבר הכי

יעיל. אגב, כל ה-K-ים למיניהם מכילים בערך 80 אחוז אם לא יותר נפט.

Y A E L I 37

New member
לשים חומר שטיפה פלוס נפט ?

או רק צים ונפט? האם הריצפה יוצאת נקיה ולא שומנית? תודה מראש.... יעלי

nivinivini

New member
סיבוב ראשון רק מים ונפט. הרצפה לא שומנית מזה.

סיבוב שני אחרי, איזה שעה, חומר לרצפה ומים.

ליקושפ

New member
נסי זאת במקום נסתר בבית ותבדקי

כמובן שאין להוסיף חומר ניקוי כלשהוא. הפתרון הינו אדיר והוא משאיר רצפה נטולת חרקים.

Y A E L I 37

New member
זה מתאים גם לריצוף קרמי?

האם לא נשאר ריח חזק של נפט בבית? יעלי

למעלה