נמל התעופה בן גוריון - בקשה לי

BodyCount40

New member
נמל התעופה בן גוריון - בקשה לי

ערב טוב (או לילה טוב ליתר דיוק) הייתי מעוניין לדעת אולי איך אני יכול להשיג תמונה אווירית של כלל מרחב נתב"ג החדש אם יש למישהו רעיונות או צילום טוב אני אשמח לשמוע/לקבל תודה רבה אנשים !

ערן שחר

New member
תחפש באתר /www.airliners.ne

תמונות של רונן( Ronen Eckstein) הוא צילם את נתב"ג מכל הכיוונים

singera

New member
הוכחה: זו היתה נחיתה

רוב הנחיתות הן על 30 או 12 רואים את ת"א באופק כך ש26 ו12 נפסלים, מה שמותיר לנו רק את 30

זהו ש..

לא התכוונתי לתמונה 5, שירשרתי לתמונה 4 שרואים 2-3 מסלולים.. בגלל זה ארז תמיד אומר לשרשר את כל התמונות להודעה הראשונה... תוכל לענות על זה?

singera

New member
OK היתר הוא 26-08

הניצב הקצר הוא 21-03 הניצב הארוך הוא 30-12 כאשר אורך 26-08 הוא 3.6 ק"מ אורך 30-12 הוא 3 ק"מ ו21-03 הוא 1.5 ק"מ

e dor

New member
תרשה לי בבקשה

לתת גם גרסא קצרה ו"עממית" יותר ? רק בכדי לבדוק שהכל ברור. - המסלול הקרוב לצלם, 12-30, בצד שמאל התחלת 12 ובצד ימין 30. - הצלע הימנית של המשולש - מסלול 21-03 כשפני הצלם לכיוון 03 והנגדי לו הוא 21. - הצלע השמאלית של המשולש - מסלול 26-08 (בשיפוצים), כאשר 26 מתחיל בצד ימין ונגמר בשמאל, ו-08 ההפך.

רגע אז...

בעצם כל מסלול הוא בעל 2 מספרים, שאם באים מצד אחד הוא מספר X ואם באים מהצד השני הוא מספר Y?

davidfainshtein

Member
מנהל
מיספור מסלולים:

מספר המסלול מציין את הכיוון המגנטי של המסלול. לכן, מסלול שמצביע דרומה - תמיד יהיה מסלול 18 (180 מעלות), ואילו הכיוון המנוגד של אותו מסלול יהיה 36 (360 מעלות).

סימון מסלולים

בתעופה מסמנים את מסלולי שדות התעופה בשתי ספרות שהן הכיוון המגנטי של ציר המסלול. נוהגים לעגל ל10 המעלות הקרובות.(מורידים 0 בהתחלה או בסוף המספר) כוון מגנטי הוא הכיוון שיראה מצפן מגנטי שיונח על המסלול בתיקון הסטיה המגנטית האזורית. 0בכל קו רוחב על כדור הארץ יש סטיה של המצפן המגנטי בגלל המיקום האמיתי של הקוטב הצפוני וצורת כדור הארץ. בישראל הסטיה היא 3 מעלות מזרחה - זניח. בצפון ארה"ב אתה מגיע עד 32 מעלות סטיה ואז צריך כבר לחשב ולתקן בהתאם. כלומר. אם תשים מצפן על המסלול הראשי בבן גןריון הוא יראה לך שציר המסלול הוא בכיוון 121 מעלות. בתיקון הסטיה זה 118 מעלות והמסלול נקרא "12". כמובן שאם תבדוק בצד ההפוך -תראה הפרש של 180 מעלות. כיון מגנטי 298 - והמסלול נקרא "30".

למעלה