נממ אני לא יודעת עם השאלה מתאימה לפה אבל....

שיוש30

New member
נממ אני לא יודעת עם השאלה מתאימה לפה אבל....

אשמח עם יענו לי הכלבה שלי (עוד מעט בת 4) ממש מפחדת מרעמים וברקים ובכל חורף מחדש היא מתחילה לרעוד ממש ואנחנו לא אווהבים להשאיר אותה כחה לפעמים בבית שכאנחונ יוצאים וגם ללכבה זה לא תענוג כל כך אולי יש לכם איזה פתרון שיפחית את זה לפחות?

Sweet Fantasy

New member
שאלה מצויינת ומתאימה, אבל

אני מעדיפה להפנות אותך למקום שיענו לך מקצועית יותר, וזה בפורום כלבים. אני מאמינה שיש מאמרים בנושא כי הכלבה שלך היא לא היחידה שפוחדת, כמו כן יש שם מאלפים שישמחו לעזור, בהצלחה.

דידי שי

New member
לדעתי

בישראל (לצערנו) יש 30-40 ימי גשם בשנה. מתוכם בעייתיים במיוחד עם ברקים - 10-15. אז עוברים את זה וזהו. גם אתם וגם הכלבה.

ישנו פיתרון תרופתי והתנהגותי

תרופתי: פונים לוטרינר לפני ימים גשומים ומבקשים כדורי הרגעה. התנהגותי: מורידים מהאינטנט קולות של רעמים. משמיעים לכלבה את הרעמים בימים בהם אין גשם ואין רעמים. מתחילים מהעוצמה (ווליום) הכי נמוכה שאפשר: עוצמה שלא מפריעה לכלבה ולא גורמת לה לשינוי התנהגות. משאירים את קולות הרעמים ככה למשך כמה שעות. לאחר כמה ימים שכאלו: מגבירים טיפונת את העוצמה, שוב, רק עד לעוצמה שלא מפריעה לכלבה. לאחר כמה ימים שכאלו: מגבירים טיפונת את העוצמה, שוב, רק עד לעוצמה שלא מפריעה לכלבה. וכו' וכו' וכו'. אחרי תקופה של כמה שבועות/חודשים (תלוי בכלבה) אתם אמורים להגיע לעוצמה של רעם רגיל בלי שזה ייגרום לכלבה שום תגובה.

למעלה