נממ שאלה

Seidman

New member
נממ שאלה

סתם משהו שחשבתי עליו ורציתי לבדוק כאן ידוע לי על כך שבמידה ויש תואר אז הדבר מוסיף סכום כסף מסויים למשכורת שמשולם מכספי המדינה. השאלה אם הדבר תקף גם לתואר הנדסאי? במקרה שלי הנדסאי במכללה (יג' יד').

amazone

New member
הממ - מי אמר לך את זה? איפה זה כתוב

ממתי המדינה נותנת כסף מיותר לשכירים? יכול להיות שהעסק משלם לך עודף בשכר מכיוון שאת אקדמאית אבל זה משהו שאת מסכמת עם המעסיק שלך אבל זה לא משהו שקבוע בחוק ואו ממומן על ידי המדינה כלומר אם את הנדסאית ומשלימה הכנסה כקופאית בסופר, נדיר שישלמו לך מעבר ל-17.93 שכר מינימום נ.ב אין כזה דבר בחוק שכר סטודנט - מדובר בנורמה שאינה מעוגנת בחוק

Seidman

New member
בטח שיש דבר כזה

למה אתה חושב שחברי הכנסת כל כך להוטים לחזר אחרי תארים ממקומות שמחלקים תארים חינם, כי סתם בא להם? המדינה בהחלט נותנת שכר נוסף (לדעתי ביטוח לאומי בנקודות או משהו כזה), למי שבעל תואר ולכן רציתי לדעת אם התואר שאני מקבל דרך המכללה, נחשב כתואר שיש לו נקודות זכות. ואני זכר, תודה על ההפניה.

amazone

New member
מכיוון שמדובר בנורמה וכחלק מדרישות

מכרזים שונים כגון מזכירי עיריה וכן הלאה - זה כמו שקצין או טייס מחוייבים בתואר כדי לעוף לא כל קצין צריך תואר אלא החל מדרגה מסויימת והחל מתפקיד מסויים כמובן שהתנאים נלווים לכך בעקבות המעמד אבל לא בגלל התואר אלא כחלק נדרישות התפקיד אבל זה לא מעוגן בחוק - הממשלה לא תיתן לקואופ תוספת שכר שיועבר לשכיר מכיוון שהקואופ מעסיקה קופאי אקדמאי על פני קופאי חסר השכלה. עם זאת, אם תקבע בינך לבין מנהל הקואופ שבגלל שיש לך תואר אתה מצפה ממנו שינהג בהתאם למקובל וישלם לך 22 שקלים לשעה והמנהל מסכים - זה כבר משהו אחר אתגר: תן לי הפנייה לחוק ביחסי עובד מעביד נ.ב - איזה שטויות שהממשלה תממן תוספות שכר לאקדמאים במגזר הפרטי... אין להם כסף לתוכנית שבמסגרתה יופחת שכר הלימוד עד ל-0 תוך 5 שנים אז לזה בטח שיהיה תקציב...

d70

Well-known member
יש דבר כזה ישנם קורסים שמוכרים לגמול השתלמות. הכסף שמגיע לך מחושב לפי כמות השעות שצברת בקורסים. לגבי תואר הנדסאי אני לא זוכר איך זה עובד. מומלץ לשאול משהו שעובד במשרות ממשלתיות/מדינה (צה"ל משטרה תעשיות בטחוניות וכו')

בעז 21

New member
seidman שלום,

במוסדות ממשלתיים או בחברות ממשלתיות - לדוגמא : התעשייה האוורית,צה"ל,משטרה,נמלים,משרדי ממשלה,רכבת ישראל וכו וכו וכו... בהחלט מקבלים תוספת שכר על כל הכשרה מקצועית או אקדמאית שיש לך. ולכן אם אתה תכנס למקום עבודה ממשלתי אתה תקבל תוספת. בשוק הפרטי? אתה לא תקבל שקל תוספת רק בגלל שאתה הנדסאי. כי היום בשוק ערך התעודה של הנדסאי הוא מאד מאד מאד מאד נמוך. בברכה בעז.

למעלה