נמצאה האמא הביולוגית של הילדה מריה

אבי351

New member
נמצאה האמא הביולוגית של הילדה מריה

היא צועניה מבולגריה שעבדה ביוון והשאיאה אותה ם כי לא יכלה לגדלה מגיל 7 חודשים

לפי הידיעות האחרונות שקראתי, הילדה נמכרה

תמורת 850 יורו. אני חושבת כל העת על הקטנה הזאת! הוריה הביולוגיים מכרו אותה והוריה המאמצים קנו אותה!

China8

New member
כמה עצוב

משני הצדדים נעשה כלפיה עוול, מן הצד המוכר והקונה. בנוסף, לא קנו
אותה כדי להעניק לה חיים טובים יותר אלא כדי שתשמש לעשיית רווחים תוך קיבוץ נדבות. ליבי על הילדה הזו, מקווה שימצא עבורה פתרון הולם שיאפשר לה לקבל את כל האהבה והדאגה שהיא ראויה להם.
גם בסין לאחרונה המשטרה מצאה כמה עשרות ילדים ״חטופים״ וכשניסו להחזיר אותם למשפחותיהם הביולוגיות מסתבר שכנראה עברו ידיים בצורה לא חוקית והמשפחות לא מעוניינות לקבל אותם חזרה.

fannyd

New member
מה בדיוק העוול?

שילדה ממוצא צועני גדלה בקרב בני עמה? מדוע כולם כל כך משוכנעים שהמשפחה בה הילדה גדלה אספה אותה במטרה לשמש אטרקציה בקיבוץ נדבות? אני מניחה שגם ילדי המשפחה האחרים עשו זאת. מה זה פתרון הולם? לתקן את הטעות של הטבע, למסור אותה למשפחה בהירת מראה? העוול האמיתי הוא שבאירופה של היום טרם נמצאה הדרך להשתלבות המיעוט הצועני מבלי שיאבדו את ייחודם.

KallaGLP

New member
תראי, יש בעייתיות מסוימת

כששתי דרכי חיים כל כך שונות מתנגשות. כן, גם לי הפריע כשהייתי ברומניה מראה של ילדים צוענים בני 8 מעשנים סיגריה ברחוב. לא בגלל גזענות, אלא כי לדעתי זה יפריע לכל אדם בעל חינוך אירופאי, ושגם יודע איזה נזק נגרם מעישון. מה לעשות עם זה ואיך להתייחס לזה אני לא יודעת, אך להעמיד פנים שדברים מסוימים לא מפריעים לי אני לא יכולה.

fannyd

New member
אני חושבת שזה מפריע לכל בר דעת

השאלה איך מדינות אירופה מתמודדות עם זה והאם ניתן לכפות על בני הקהילה נורמות של חברה מערבית בה היא חיה. גם המדינה שלנו מתקשה להתמודד עם בידול של קבוצות באוכלוסייה כך שאל לנו למהר לשפוט אחרים.

KallaGLP

New member
לא כתבתי לשפוט.

כתבתי שקשה מאוד ליישב בין תרבויות בעלות ערכים כל כך שונים. לכן לא מפתיע שיש קושי עצום להתמודד. לא בטוחה שקיים שביל הזהב בין לכפות נורמות מערביות לבין להניח להתבדל בתוך תרבות אחרת.

fannyd

New member
ומכאן יש קושי עצום להפריד בין ילדה לבני עמה

רק בגלל השוני במראה אלא אם יש סיבות שמצדיקות הוצאתם של כל הילדים מרשות ההורים. ואגב, לא שמעתי שהוציאו ילדים בגלל עבירה שלא נעברה ישירות כלפיהם.

KallaGLP

New member
אני דווקא שמעתי.

להזכירך, גם בארץ הוחזרה ילדה בגלל אימוץ לא חוקי. לא אמרתי שזה קל ולא אמרתי שצריך להוציא מבני עמה, אך מידי ההורים הספציפיים האלה - זה לא משהו שהייתי פוסלת על הסף לאור כל מה שידוע עליהם.

מצטערת, אבל אני מרשה לעצמי לשפוט התנהגות

של חברה אחרת, כשאינה מסתדרת עם "נורמות" שלי. מהי הגדרת "נורמה" והיכן יש לעצור? אם בחברה מסויימת גילוי עריות אינו טאבו שהחברה המערבית בחרה לקבעו ככזה, אזי אסור לי לגנותו? אם בחברה מסויימת מחתנים ילדות בנות פחות מ-10 בניגוד לרצונן, אסור לי לגנות זאת? אם בחברה מסויימת מוכרים בכסף ילדים - ולא חשוב לאיזו מטרה, אסור לי לגנות זאת?

fannyd

New member
ממש לא קשור

גם אני לא מזדהה עם הנורמות האלה שדנות אותם לחיי עוני וסבל. יש הבדל עצום בין לגנות אורח חיים לזכות לכפות שינוי. ההיסטוריה הוכיחה שהכפייה לא צלחה.

KallaGLP

New member
השאלה כאן, למיטב הבנתי, היא אופרטיבית:

מה אפשר לעשות כדי שמצד אחד לא ליפול לגזענות ואפליה כלפי מיעוט מסוים ומצד שני לא לאפשר דברים המנוגדים לנורמות ההתנגדות המוסריות והחוקיות של חברת הרוב. לדעתי מי שימצא פתרון לבעיה הזאת באמת יהיה ראוי לפרס נובל לשום, בניגוד לרוב האחרים שזכו בו בשנים האחרונות.

fannyd

New member
אגב היום בחדשות של ערוץ 2 הייתה כתבה

על מצב הצוענים באירופה בעקבות המקרה.

China8

New member
העוול הוא

שילדים לא צריכים תחת שום תנאי לקבץ נדבות, בוודאי לא כשזה נעשה עבור מבוגרים, זה ניצול ציני. מעבר לכך, היה פה ללא ספק גם ניצול של המראה שלה להגדלת הרווחים.
חוץ מזה, המשפחה לא אספה אותה, היא קנתה אותה.
פתרון הולם מבחינתי הוא למצוא לה בית שיעניק לה מה שילד צריך, אהבה, חינוך, תנאים בטוחים לגדילה. כל הפרשנות האחרת לגבי תיקון טעויות וכולי היא שלך בלבד.

fannyd

New member
מכאן נובע שצריך לאסוף מרחובות את כל הילדים

מקבצי הנדבות, להוציא אותם מרשות הוריהם ולמצוא עבורם בתים שיעניקו להם אהבה, חינוך ותנאים בטוחים לגדילה. כבר בימי ביניים ניסו באירופה את הדרך הזאת. תיקון טעות - התכוונתי לטעות של הטבע, ילדה כל כך שונה במראה מהוריה. ובאמת כל אחד והפרשנות שלו לגבי מה ילד צריך, במיוחד כשמדובר בשייכות ואהבה.

Daria34

New member
כולם פה משחקים אותה אלוהים, יש אוכלסיות רבות

באירופה של בני הרומא שככה הם חיים ואף אחד לא חושב להוציא אותם מרשות
ההורים שלהם. בסיפור הזה כולם קפצו כי מדובר בילדה בלונדינית, ששאר הילדים
שם ירקבו נכון?

Daria34

New member
אולי הכי נכון זה לתת לאוכלוסיה הזו יותר

תשומת לב וטיפוח מאשר רק להיצמד לסטיגמות שדבקו בהם? הם די מסכנים כי מרוב
סטיגמות מתקשים להתברג באוכלוסיה הכללית.

למעלה