נמצאה כלבה

MS6

New member
אני יודע.. ראיתי כמה שחיטות כבר..

וגם תפסתי חיה בזמן שחיטה. אבל כן צריך לראות פה עניין מסוים. בשבילך זו התעללות, בשביל אנשים דתיים זו מצווה. אבל, למשל, בחיים לא תראי רב דוקר חיה כזאת בבטן או משהו כזה, הוא שוחט לפי חוקים ממש מסובכים (ואני יודע.. למדתי את זה בתיכון). חוץ מזה, יש איסור מוחלט להתעלל בחיות. נניח דתי שרוצח כלב סתם עובר על עבירה חמורה. את חושבת "רחמים על הכלב" אבל הוא חושב "עבירה=עונש".. יש הרבה אנשים חילונים שאין להם רחמים על חיה מסוימת ולא תהיה להם בעיה להרוג כלב, אבל אדם דתי, גם אם הוא לא מרחם על אותו הכלב, לא יהרוג אותו בגלל העונש שהוא פוחד לקבל. סתם כדרך אגב, יש רב שחי לפני כמה מאות שנים שקוראים לו המהר"ל מפראג, והוא אומר שאכילה של חיות היא דבר לא נורמלי ואכזרי, אבל הוא אוכל. הוא אומר שכשיבוא המשיח לא נצטרך יותר לאכול חיות אבל עד אז העולם לא מתוקן, העולם הוא עולם אכזרי וחסר צדק, ולכן עד אז מותר לאכול חיות.

tamar brandy

New member
נמ=\ ../images/Emo163.gif"בוב"

הגישה של "העולם לא מתוקן ועד שיבוא המשיח מותר להתנהג בחוסר מוסריות" היא לא נכונה
נראה לך שכשאדם אונס והולך לבית משפט הוא משתמש בטענה של "עד שהמשיח יבוא ויתקן ת'עולם אני יכול להמשיך לאנוס"? לא נראה לי שיוציאו אותו נקי עם טענה כזו=\ העולם לא "מושלאם" מהרבה בחינות, לא צריך לחכות למשיח שיבוא ויתקן ת'עולם- בני האדם, שהעולם שייך להם צריכים לשנות את העולם ולהפוך אותו לעולם יותר טוב, לא המשיח=\ בקשר למשו אחר- המון דתיים לא מקובעים בדרכי התורה והם חושבים על המציאות בצורה שונה, אם יש משו שלא מוסרי בעיניהם הם לא ממשיכים לתרום לו... חוצמיזה שצמחונות לא נוגדת בכלל את התורה- מצידי תשאל הרבה רבנים ותראה שאדם וחווה היו צמחונים, וגם כמה דורות אחריהם... אכילת הבשר התחילה במקרה קין והבל, שאלוהים ראה שהאדם לא מוסרי עד כדי כך שהוא רוצח את אחיו, אז למה למנוע ממנו לרצוח חיות? הרי בכל זאת אין לו טיפת מוסר=\ ז"א אלוהים לא יעד לנו אכילת בעלי-חיים, הוא התיר לנו זאת רק אחרי שהרמה המוסרית שלנו ירדה.

MS6

New member
זה בדיוק מה שהמהר"ל מפראג אמר...

זה לא היעוד שלנו, היעוד שלנו הוא להיות צמחונים. אבל העולם לא מתוקן, ועד שיהיה מתוקן מותר לאכול בשר.

tamar brandy

New member
לא רק אנשים ../images/Emo163.gif"בוב"

זה גם איזור ממש מפחיד, מלא תנים וחשוך שם=\ עיזבי את זה שרוב האנשים שם לא ממש מתחברים לכלבים (וזה אחרי סיבוב עם ברנדי ברמה, ילד אחד אפילו חשב שהיא חתולה
)

למעלה