נמצאה שיטה להפוך תאים מתמחים לתאי גזע

נמצאה שיטה להפוך תאים מתמחים לתאי גזע ../images/Emo32.gif

קבוצה של חוקרים יפנים פיתחו שיטה להפוך תאים מתמחים (כל תא שיש לו תפקיד מוגדר, למשל: תא שריר, תא עור, תא דם וכו') חזרה למצב של תאי גזע אמבריוניים מדובר בידיעה סופר מרעישה משום שזה אפקטיבית אומר שנוכל, בסופו של דבר, לקחת תאי עור של בני-אדם בריאים, להפוך אותם לתאי גזע, ואז לתכנת אותם כך שהם יתפתחו לכבד, כליות, ריאות ולבני-אדם שלמים אבל לא כל כך מהר. מה שבעצם המחקר (אני קראתי על המחקר בPharyngula ובקליק על שם הבלוג תראו גם את הפוסט המצוין שנעשה על הנושא וגם סייט למחקר) גילה זה שהפעלתם של גורמי טרנסקריפציה (דהיינו, גנים רגולטוריים) מסוימים עושים (במילותיו של PZ) "ריסט" לתא מתמחה מסוים, ומחזירים אותו לתא גזע. יש כמובן המון בעיות עם הטכניקה, משום שבשיטה, לפי שעה, גורמי הטרנסקריפציה מוחדרים לתאים המתמחים ע"י החדרה ויראלית (מזריקים את הגנים ה"סינתטיים" לוירוסים, ומדביקים את הרקמות של בע"ח הנבדק, במקרה הזה, עכברים, בוירוס) - הטכניקה עובדת, אבל תאי הגזע שנוצרים, שאכן התפתחו לתאים מתמחים מסוגים רבים - נטו לרמה גבוהה של סרטן. מן הסתם, יש עוד כמות יפה של מחקר לפני שיהיה ניתן לבצע את הטכניקה בצורה נקייה ולא-מסוכנת, אבל התגלית המאוד חשובה הזאת היא קצה הקרחון לאפיקי מחקר חדשים שבסופו של דבר יאפשרו לנו לשחק כראות עיננו בלגו הביולוגי. אני מניח שאפשר לזרוק את כרטיסי האד"י שלכם.
HAT TIP לPharyngula

m0sh3

New member
מצאתי מחקר אחר בנושא מ2006,

אבל המחקר המצוטט אצל פרינגולה פשוט לא קיים.

אולי פשוט אין גישה אליו עדיין,

זה מחקר חדש מהתנור. אני בספק עם PZ סתם המציא את זה :-| (אם כן אני מה-זה מוחק את השרשור
)

m0sh3

New member
לא מצאתי את זה

לא בscience direct, לא בcell, לא בgoogle scholar... מוזר. ננסה שוב בימים הקרובים.

Snir2121

New member
אני אופטימי ../images/Emo3.gif.

קראתי קצת מההתחלה, אכן סופר מרעיש, לא שמעתי על זה מעולם. (אבל עד שזה יצא לפועל - אני אמצא לעצמי גרטיס אד"י) למי שמבין/יודע/שמע/מכיר - האם התהליך הזה, שמחזיר את התא לקדמותו, קשור לתהליך ההתמחות עצמו? אם כן, כיצד?

למעלה