נמצאת בבעיה

Noodi

New member
נמצאת בבעיה

שלום חברים, יש לי בעיה גדולה.. ואני אשמח אם תתנו לי חוות דעת בנושא. התחלתי לעבוד לפני חודשיים כמזכירה בחברה מסויימת. (אני חיילת משוחררת..) ושמתי לב- שאין בכל המשרדים בחברה, דבר חיוני - חלון! בימים הראשונים בעבודה זה שיגע אותי לגמרי - בייחוד שהייתי עם עוד בחורה במשרד, שהייתה חולה. (ולא אני לא היפוכנדרית או פרנואידית). אח"כ התרגלתי, אני יוצאת מדיי שעה לבחוץ (כשיש זמן) לשאוף אוויר. אבל אז החלה הבעיה החמורה ביותר, לא רק זה שאין חלונות במשרדים, גם המנהלים מעשנים בתוכם. שאלתי עובדות נוספות אם העישון לא מפריע להם.. והן ענו לי ב"אין מה לעשות, לכי תגידי למנכ"ל של החברה להפסיק לעשן.." (אני חייבת לציין שיש כאן בחורה בהריון! זה מבחינתי הנורא ביותר). אני חודשיים שלמים מרגישה שאני נחנקת כאן, אני נושמת רק אויר של סיגריות, ואני פשוט לא יודעת מה לעשות. לפנות למנהלים הבכירים בנוגע לדבר - זה לא פיתרון, משום שזאת בחירה שלי להשאר כאן או לא (למרות שזה אפילו לא חוקי!). מה לעשות?, לעזוב את המקום עבודה? תודה,

הגר שקד

New member
מקום עבודה "מעושן"

Noodi חביבה, גם כמי שמעשנת ברור לי לחלוטין הרצון של האחרים לנשום אוויר נקי ונטול ריח סיגריות. הדבר משמעותי עוד יותר בבנייני משרדים בהם אין חלונות, או שהחלונות אטומים. את כותבת שזו בחירה שלך האם להישאר או לא, ואת טועה! נתחיל בכך שהחוק מסדיר את נושא המקומות המותרים לעישון, ומול החוק זכויותיך שוות לזכויות המנכ"ל. אך לא חייבים ללכת "ראש בראש". אחרי הכל גם המעשנים הם בני אדם... נסו לקבוע פגישה משותפת של הלא מעשנים עם המעשנים והמנכ"ל, שבה תעלו את הקושי שלכם. כדי שהפגישה תהיה אפקטיבית (ולא רק מפגש קיטורים) השתדלו להגיע מוכנים עם הצעות פשרה שיהיו מקובלת על שני הצדדים. לדוגמה: אפשר להפוך את אחד המשרדים לחדר עישון, או למצוא פינה שניתן לסגור אותה לעישון (דבר זה מקובל בחברות רבות). ישנם גם מכשירים לטיהור אוויר, שאפשר להמליץ למנכ"ל לרכוש לרווחת העובדים ולטיהור האווירה. יום נעים וצלול,

שלום../images/Emo140.gif

אני מאוד מבינה אותך. אני לא סובלת את הריח של העישון. מה גם שהחוק לא מאשר עישון במקום העבודה. תנסו לדבר על זה עם המנכ"ל, אנא תעדכני אותנו.

למעלה