נמצאת בהתקף FMF

נעמי67

New member
נמצאת בהתקף FMF

וזקוקה להכוונה. סטודנטית שנה ב' לרפואה סינית, נמצאת כרגע בתחילתו של התקף FMF , אשמח לדעת האם ניתן לדקר כל כמה שעות. בלילה הייתה הקאה עד המרה (סליחה על התיאור) וחום גבוה מאוד. חום וכאבי בטן הם הסימפטומים העיקריים והכאב חד מאוד. אודה לתגובתכם ואשמח לקבל הכוונה לגבי נקודות שכדאי לדקור על מנת לסלק את החום , לשכך את הכאב > שיגרום להרפיה של השרירים ויאפשר שחרור של ה- stag. במחמם המרכזי. תודה רבה.

ינוקא1

New member
למשהו כל כך אקוטי

בדרך כלל משתמשים בהקזה של נקודות שונות. אבל אני לא ממליץ על זה במיוחד לא כשהמדובר לגבי עצמך. אני כן ממליץ לך על טיפולים מרחוק בביואנרגיה (אם תרצי תשלחי שם ושם האם למספר הטלפון שלי למטה) , זה יכול להקל קצת. כמטפלת בNLP , אני בטוח שאת מכירה גם את כוחו של הדמיון. מילטון אריקסון עצמו הגיע לריפוי מדהים בכח הדמיון , וגם את יכולה. תרגישי טוב.

קהילתית

New member
התקף FMF

נעמי, הלוואי ותקבלי תשובה סינית מלומדת שתעזור ותייצב את המערכת. בכל זאת ולמרות הכל, שמרי מכל משמר על הכליות (המערביות) מפני עמילואידוזיס משנית - AA. בהצלחה רב וחג שמח!

נעמי67

New member
אין תשובה חד משמעית

ל-FMF גם ברפואה המערבים וגם ברפואה הסינית , אך אני מנסה לתמוך בגוף ובזמן התקף עד כמה שניתן. לפי פרופ' פרס הקולכיצין היא התרופה היחידה שמרפאה FMF , היא לא מרפאה היא רק מונעת החמרה שזה הכי חשוב לעמילואידוזיס רוב חיי הייתי מקבלת התקף כל חודש היום זה פעם בשנה עד שנה וחצי שזה שיפור עצום. ובהחלט כל המטרה היא לשמור על הכליות מפני עמילואידוזיס, מספיק מקרה אחד במשפחה שנגמר באובדן גדול. תודה לתגובתך.

shahaful

New member
הי נעמי

ראשית, בתום ההתקף, אני ממליץ לך בחום, לראות מדוע הגיע ההתקף דוקא עכשיו, ולהתחיל באיזון פיסי ונפשי כדי לדאוג לתחזוקת הגוף, כדי למנוע את ההתקף הבא. למצב האקוטי, הייתי ממליץ על CO-11 לחיזוק מע' חיסון והורדת החום, וST-34 כנקודת הצטברות של הקיבה ומסדירה חוסרי איזון אקוטים בקיבה. בכל מקרה, יש להגיע למטפל, כדי שילמד את המקרה, וידקור את הנקודות הנכונות. תרגישי טוב שחף

שטיפת החום

הי נעמי, כל טיפול שמזרים את נוזלי הגוף ומעודד קירור יכול להועיל. נקודות כמו ST-44!, TH-2, BL-60 וכדו' גם CO-11 שהזכיר שחף. לא הייתי ממליץ לך לשפעל Yang Ming ולכן לא CO ו-ST יחדיו. יחד עם הבנתך ברפואה סינית, חשוב שתיראי מטפל אחר. תרגישי טוב ושבוע טוב, אבי.

nitzano

New member
הידעתם

לשפעל = להפעיל לטפלל = לעשות מניפולציה האם אתם מפעילים את הערוץ או עושים מניפולציה כלשהי עליו?

shahaful

New member
אשמח אם תרחיב

לא הבנתי לגמרי, לא ממש הצלחתי לרדת לסוף דעתך, אשמח אם תרחיב ותבהיר תודה

nitzano

New member
אני שומע הרבה מטפלים בארץ המתיחסים לטכניקות

השימוש במחט "מניפולציה" אבל ברגע שמתרגמים לעברית הם קוראים לזה "לשפעל". אני סך הכל מציין שהתרגום העברי למניפולציה הוא "טפלול". אף אחד מהם לא מגיע מסינית כי בסינית קוראים לזה "שיטות המחט" (Zhen Fa 针法) או טכניקות דיקור 针刺手法. בסין לא מפעילים או עושים מניפולציות על הערוץ או המחט.

nitzano

New member
זה תמיד העיקר

סתם חשבתי לציין את התרגום לעברית למי שמעוניין לדעת.

נעמי67

New member
תודה רבה

אני מבקשת למסור לכל אחד ואחד מכם את תודתי ואת הנכונות והרצון שלכם לעזור. ביום שבת בבוקר דיקרתי את הנקודות : st44, st21 b ltral, cv12, st34, s36,sp4, tw5 אני לא יודעת עם עשיתי נכון אך הרגשתי השתפרה מאוד. והצלחתי לצאת מההתקף הקשה בתוך 24 שעות במקום 72 שעות. תודה על כל מי שעזר ותמך. אתם מדהימים. וכיף שיש כזה פורום גם מלמד וגם מטפל ומכוון.

למעלה