נמצאת בתהליך של תביעת נזיקין.

איולי24

New member
נמצאת בתהליך של תביעת נזיקין.

כתוצאה מתאונת עבודה שעברתי לפני כשלוש שנים. מטופלת ע"י עו"ד. היה נסיון להגיע לפשרה מול חברת הביטוח ללא הצלחה, לפיכך הגשתי תביעה לבית-משפט. ביטוח לאומי העניק לי 15% נכות לצמיתות. רופא מטעם עורך הדין שלי נתן לי 30% נכות. רופא מטעם חברת הביטוח פסק על 0%. לפני כחודש הייתי אצל אורטופד מטעם בית משפט, שעדיין לא פסק לי את עמדתו. שאלתי היא - מנסיונך עד כמה מתחשב האורטופד של בית המשפט, בחוות הדעת הנוספות שצוינו לעיל?! האם יש משקל לחוות הדעת של רופא מטעם חברת הביטוח - הרי הוא מקבל כסף בכדי לצמצם את הנזק שנגרם לי?! תודה.

צאט ניק

New member
הנסיון מלמד

שבד"כ חוות הדעת של המומחה מטעם בית המשפט תהיה איפשהוא באמצע בין חוות דעת המומחה מטעמך לחוות דעת המומחה מטעם חב' הביטוח. כשם שהרופא של חב' הביטוח כדברייך "מקבל כסף בכדי לצמצם את הנזק שנגרם לי" אל תשכחי שהרופא מטעמך קיבל כסף כדי להגדיל את הנזק שנגרם לך. סביר להניח שחוות דעת המומחה מטעם בית המשפט תהיה קרובה למה שקבע לך המוסד לביטוח לאומי.

איולי24

New member
לא בהכרח...

ידוע כי ביטוח לאומי לא ששים לחלק אחוזי נכות, הרי מ- 20% ומעלה הם צריכים לשלם קצבה לכל החיים. אני יוצאת מנק' הנחה שמגיע לי יותר ממה שביטוח לאומי נתנו, אולי לא 30%, אבל לבטח יותר מ- 15%. מה גם שהמצב הדרדר מאז, ויש עילה להחמרה. <מעניין כי הרופא מטעם עורך הדין נתן חוות דעת רפואית מדויקת, וחזה מראש את ההחמרה במצב בצורה נכונה, שלא כמו השאר>

צאט ניק

New member
ברור

אמרתי "איפשהוא באמצע" לא אמרתי שזה יהיה זהה בדיוק למה שקבע המוסד לביטוח לאומי. ואת עניין ההחמרה לא סיפרת כששאלת לראשונה אז זה לא נלקח בחשבון כשעניתי. בכל מקרה אם אכן חלה החמרה במצבך ועברו יותר מ-6 חודשים מאז קביעת המוסד לביטוח לאומי את יכולה לפנות אליהם שוב בתביעה להחמרת מצב והם יבדקו אותך שוב. ולסיום, קחי בחשבון שבלי לראות בדיוק מה אומרות חוות הדעת השונות תקבלי תשובות כלליות בלבד ולכן אמרתי ש"הנסיון מלמד" ולא התייחסתי ספציפית למקרה שלך

תשובה

לשאלתך: בוודאי שהמומחה מטעם ביהמ"ש מתחשב בחוות הדעת של המומחים הנוספים. אין זה אומר כמובן, שהכוונה במילה מתחשב, הינה שהוא יקבל דווקא את חוות הדעת של המומחה מטעמך ולא של חברת הביטוח או של הביטוח לאומי. מה שזה אומר - שהמומחה מפעיל את שיקול דעתו, אך מייחס חשיבות לדעות המומחים שהוצגו בפניו. מה שהגולש- צאט ניק ענה לך, יכול להית נכון, אבל אך ורק לסוגים מאוד מסויימים של נכויות, שבהם ידוע שניתן לפסוק, בין 0%-10% נכות, ואז יש מצבים שבהם חברת הביטוח תטען לאפס נכות והמומחה מועמך יטען ל- 105 והמומחה מטעם ביהמ"ש אולי יפסוק באמצע. אבל שוב, מדובר רק בסוגי נזקים מאוד ספציפיים, והתשובה היא לא נכונה באופן גורף לגבי כל סוגי הנכויות. אני מאחלת לך בהצלחה אצל המומחה מטעם ביהמ"ש. בברכה

למעלה